fbpx

Lækker ferie på budget

Lækker ferie på budget

Du ser pludselig de skønne hvide sandstrande, og de kølige farvede drinks med paraplyer i overalt på Instagram. Billeder af storbyferier i Los Angeles eller Paris med de obligatoriske besøg i Hollywood og frierier foran Eiffeltårnet popper op, uanset hvor du kigger hen på Facebook. Krydstogter, rejser til den anden side af Jorden, champagne på Champs Elysees. Du glæder dig på vennernes vegne over deres dejlige ferier, men ærgrer dig måske lidt over, at budgettet er lidt stramt lige nu, og at turen nok ikke kommer til at gå til Thailand eller Dubai denne gang. For selvom det lyder skønt, så koster det ofte mange penge at holde ferie, og hvis budgettet i forvejen er lidt stramt, kan en ekstravagant ferie nemt være den sidste dråbe, der får det økonomiske bæger til at flyde over. Men fortvivl ikke for her får du fire fantastiske tips til at holde en uforglemmelig ferie på budget.

Spar op

Et nyt år er lige startet, og det er aldrig for tidligt at begynde at lægge penge til siden til sommerferien. Jo tidligere du starter, jo flere penge har du mellem hænderne, når solen ruller ind i Danmark, og ferieidyllen sænker sig over landet. Nogle gange kan det virke uoverskueligt at skulle finde penge i hverdagen, som kan undværes og lægges til side, men du vil ofte blive overrasket over hvor mange penge, der rent faktisk er at spare, hvis du kigger efter. Der er for eksempel tit mange penge at spare på indkøbsfronten, når du handler madvarer og husholdningsartikler. Sæt dig ned én gang i ugen og kig tilbudsaviserne igennem og lav så en madplan ud fra tilbuddene. Handl ind en eller max to gange ugentligt, følg din indkøbsseddel og undgå at købe for mange overflødige fristelser med hjem.

Du kan også rydde grundigt op i dit hjem og sælge alt det, du ikke længere bruger – alt det som ikke skaber glæde. Skær ned på byturene og restaurantbesøgene og lav mad fra bunden derhjemme. Læg alt det overskydende til side enten på en separat konto eller i en sparegris, og snart har du lidt ekstra til sommerferien.

Hold ferie i Danmark

Den årlige ferie behøver ikke nødvendigvis gå til eksotiske rejsemål for at være fantastisk. Du kan med fordel både spare penge, tid og CO2 ved at droppe flyveren til fordel for bilen, toget, cyklen eller måske endda vandrestøvlerne. Danmark har nemlig masser at byde på når det kommer til lækre feriesteder. Du kan for eksempel tage på bondegårdsferie eller måske på ølejr. Snør vandrestøvlerne og begiv dig ud på en af de mange, smukke ruter der findes rundt omkring i Danmark og Europa, eller måske er du mere til at tage toget til Spanien og gå Santiago de Camino sammen med pilgrimsrejsende fra hele verden? Du kan også besøge en af de mange campingpladser, vi har, eller overnatte i et shelter under åben himmel sammen med alle gutterne i et par dage. Eller hvad med en tur på cykel gennem Danmark, Norge og Sverige? Danmark og Norden er et slaraffenland af gode ferieoplevelser, når man kigger efter, og herhjemme har vi også et hav af fantastiske sandstrande, som bestemt er et besøg værd.

olejr

Hop over kanalen

Vil du absolut uden for landets grænser, så kan du med fordel taget toget eller flyet til England. Der er tit meget billige billetter at finde på diverse rejsesider, og selvom London kan være fristende, så er det også tit dyrt, så hvorfor ikke prøve noget andet? Tag for eksempel Kent som er et smukt sted i England sydøst for London. Det er billigt både at bo og spise der, og der er så mange smukke naturlige attraktioner. Kent er et relativt stort område, hvor der er noget for enhver. Der er blandt andet et væld af gamle majestætiske slotte, smukke vandreruter, katedraler, zoologiske haver, skønne strande, finurlige loppemarkeder og meget mere. I tillæg stammer mange berømtheder fra Kent. Folk som Babyshambles’ Pate Doherty, skuespiller John Hurt, Bob Geldorfs datter Peaches Geldorf, den berømte pokerspiller Liv Boeree, og Harry Potters Miriam Margoyle er alle fra forskellige områder i og omkring Kent.

Besøg Østeuropa

Der er så mange smukke steder i Østeuropa, som både er billige og har en rig kulturel historie. For eksempel er både Prag og Budapest helt sikkert et besøg værd, og du får meget for få penge. Du kan relativt billigt få et ganske udmærket hotelværelse, eller hvad med at prøve Airbnb og få en anderledes ferieoplevelse? Generelt er Østeuropa og de Baltiske lande steder, hvor du kan få fantastiske ferieoplevelser til små penge. Se bare her, hvor turen også kan gå hen.

Det behøver bestemt ikke være kedeligt at holde ferie på budget og kun fantasien sætter grænser for, hvor meget sjov du kan have. En såkaldt staycation er også meget populært i disse år og gavner både miljøet og pengepungen. Det vigtigste er som altid være sammen med dem, der betyder noget for ens liv.

 

Søren Skriver
Søren Skriver

Søren Skriver har mange års erfaring med virksomhedsdrift og privatøkonomi. Her på siden blogger han om sine bedste råd. Søren er bl.a. medstifter af Ekonomi.dk.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar