fbpx

Lån til at betale gæld – er det en god idé?

lån til gæld

Lån til at betale gæld – er det en god idé?

Det er efterhånden en kendt regel, at man ikke skal tage et nyt lån for at betale af på et andet lån. Det er en god regel, som du i langt de fleste tilfælde bør følge, da det kan have fatale følger for dig og din økonomi. Når det er sagt, så bør det dog gøres klart, at der findes et par enkelte tilfælde, hvor det faktisk godt kan betale sig at låne til at betale din gæld.

Betal din gæld af med et lån

Du kan faktisk betale din gæld af med et lån. Du skal dog ikke gøre det ved blot at tage et nyt lån og bruge dette lån på at betale det gamle. Hvad du i stedet skal gøre er, at find et samlelån. Det er meget simpelt, da du blot vil finansiere din gæld ved at tage et nyt lån, der er stort nok til at dække al din gamle gæld, uanset om der er tale om et eller otte lån.

Som navnet også antyder, så går det faktisk blot ud på, at du samler dine lån til ét lån. Det er ikke en løsning, der er helt så stor her i landet, men der er dog flere og flere, der har fået øjnene op for at det faktisk er muligt. Det er i høj grad en god løsning, hvis du har en stor gæld, der kommer fra en lang række långivere, og det kan være svært at holde styr på.

Hvis du har flere lån, der hver især har en høj rente, så kan et lån til betale din gæld typisk godt betale sig, men hvis du blot har et enkelt lån, så er det sjældent noget, der vil give mening. Hvis du har flere gældsposter, der hver især har en rente på mellem 10% og 25% samt flere former for øvrige udgifter, så løber det hurtigt i et højt beløb hver måned.

Fordele ved et samlelån til at finansiere gæld

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du vil kunne nyde op til flere fordele ved at gøre brug af et samlelån i stedet for at betale af på flere forskellige lån. Skulle du være så heldig, at du finder en udbyder på nettet, hvor du kan blive bevilget et samlelån, så kommer det med en række fordele, hvilket blandt andet inkluderer de følgende:

  • Lavere rente: Du kan få en lavere rente, samtidig med at der kun er tale om en rente, der løber på dit lån fremfor renter på op til flere forskellige lån.
  • Kortere afbetalingstid: Et billigere lån vil medføre, at du hurtigere vil have betalt hele din gæld af, såfremt du beholder samme ydelse.
  • Lavere ydelse: Du vil også få en lavere ydelse hver måned, hvis det ønskes, men det gør dog lånet dyrere, og det vil tage længere tid at afbetale.
  • Færre gebyrer: Du har kun ét lån, du skal betale og du kan derfor undgå at betale gebyrer på flere lån. Det kan løbe op i rigtig mange penge.
Avatar
info@ekonomi.dk
info@ekonomi.dk
No Comments

Post A Comment