fbpx

Hvor stort et billån kan jeg optage?

Hvor stort billån kan jeg optager?

Går du med drømme om at købe en ny bil, så har du helt sikkert også gjort dig en masse tanker om dens pris og hvordan man skal få penge til det. Det er trodsalt de færreste, der uden videre smider flere hundrede tusinde og betaler bilen med det samme. Naturligvis er der nogen, der kan det, men for alle os andre skal man gøre sig tanker om et billån.

Når man skal så på et billån, så er der mange faktorer, der spiller ind og lånets størrelse afhænger helt af hvor meget man kan låne. Din privatøkonomi spiller f.eks. en meget stor rolle når lånets størrelse skal afgøres. Det samme gør typen af bil samt denne alder.

Dette betyder din økonomi for et billån

Når du går en tur i banken og ansøger om et billån, så skal du være forberedt på, at banken foretager en grundig kreditvurdering, som skal afgøre om de er villige til at låne dig pengene.
Vurderer banken at du har en økonomi, der kan bære den belastning det er at sidde i gæld, så er der naturligvis større chance for, at de vil låne dig penge. Banken er jo en forretning, der også gerne skulle have pengene tilbage, så hvis de vurderer at du kan betale, så vil de være langt mere villige end hvis de anså dig som upålidelig betaler. Det hjælper naturligvis også, hvis man selv har sparet op til udbetalingen på bilen.

Jo større lån, des større udbetaling

Hvis man selv kan lægge udbetalingen til et billån, så er det naturligvis en stor fordel. Man kan gå ud fra, at det kræves at man kan betale 20% af købsprisen på en ny bil. Det vil sige, at hvis du har øje på en bil til 200.000 kroner, så skal du kunne lægge 40.000 kroner for at få lånet.

Hvis du gerne vil vise banken at du er en ansvarlig kunde, så er det en god ide at lave en opsparing til bil, hvor du hver måned lægger penge til side. Dette viser banken, at du tager det serøst, og det kan være med til at tippe afgørelsen til din fordel.

Man kan naturligvis også være så heldig, at man finder en kreditor, der er villige til at give dig et billån uden at du skal stille med udbetalingen. Det betyder naturligvis ikke, at du ikke skal betale noget, men det er bare i den anden ende, at man kommer til at betale. Det kan f.eks. være at den ÅOP, der pålægger lånet er langt højere eller renterne generelt er højere. Intet er gratis, men det kan være en god løsning hvis man ikke har penge til udbetalingen.

Få det bedst mulige billån

Det kan være en sand jungle at finde det billigste og bedste billån, for der er mange steder at låne. Derfor vil vi hurtig gennemgå de muligheder som du har. Husk på, at det kun er dig selv, der kan afgøre hvilken løsning der passer dig og ikke mindst din økonomi bedst.

Først og fremmest er det traditionelle billån som man optager hos sit pengeinstitut. Det er disse lån, der kan være sværest at få, men de ar naturligvis også blandt de billigste og største lån. Bankerne er kræsne og forsigtige med at låne penge ud, så de foretager en kreditvurdering, hvor de gennemgår din økonomi og træffer en afgørelse på baggrund af denne. Så hvis du tror, at et banklån er en mulighed, så kontakt din bankrådgiver og få en snak.

Man kan naturligvis også forsøge sig med de tilbud om finansiering som bilforhandlerne tilbyder. Disse varierer en hel del, som tommelfingerregel kræver de, at man kan lægge 20% af den samlede købesum som udbetaling. Men i modsætning til bankerne er bilforhandlere ofte mere fleksible. Der kan dog være høje oprettelsesgebyrer på billån hos en forhandler, så det skal man lige være opmærksom på.

Slutteligt kan man forsøge at optage et billån hos en af de mange online lånevirksomheder. Det er naturligvis noget man skal gøre med største forsigtighed, da renterne er høje og det kan blive en meget dyr fornøjelse, hvis man ikke overholder betingelserne. Men omvendt kan det være en god løsning, hvis man ikke kan få en aftale med banken eller andre steder.

Lån med forsigtighed

Som altid skal man være forsigtig når man optager lån. Det gælder uanset om det er et billån, et boliglån eller et forbrugslån. De skal altid betales tilbage og det er vigtigt, at man har en økonomi der kan holde til dette.

Men har man styr på dette, så kan man roligt låne penge til en ny bil, og det er heldigvis ikke så svært at få et rimeligt stor billån enten online, hos banken eller hos forhandleren.

Søren Skriver
Søren Skriver

Søren Skriver har mange års erfaring med virksomhedsdrift og privatøkonomi. Her på siden blogger han om sine bedste råd. Søren er bl.a. medstifter af Ekonomi.dk.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar