fbpx

Hvor meget kan jeg købe bolig for?

hvor meget bolig kan jeg købe for

Hvor meget kan jeg købe bolig for?

Vil du gerne vide, hvor meget du kan købe bolig for? Du er langt fra den eneste. Faktisk er det ikke særlig svært at finde ud af, hvad du kan købe bolig for. Det kræver blot, at du laver et simpelt regnestykke. Det er et regnestykke, der blot er som følgende: Husstandsindkomst x 4 (gældsfaktor) = hvad du kan købe bolig for.Som du kan se, så er det ganske nemt.

Du skal blot tage den samlede indkomst for din husstand på årligt basis og gange den med fire. Du skal dog være klar over, at din gældsfaktor kan påvirke dine lånemuligheder en del. Hvis I har en årlig indkomst i husstanden, der lyder på 600.000 kr., kan I købe bolig for 2.400.000 kr. Hvis du har gæld, så er det ikke tilfældet, da der skal tages højde for den.

Har du gæld, så skal det trækkes fra

Hvad det betyder er, at du skal trække din gæld fra i din beregning. Det kan f.eks. være et billån eller et SU-lån, du skal have plads til at betale af på. Det vil sige, at du med en årlig indkomst i husstanden på 600.000 kr. og en gæld på 100.000 kr., kan låne op til 2,3 mio. kr. fremfor de førnævnte 2,4 mio. kr., da du skal trække de 100.000 kr. fra de 2,4 mio. kr.

Det skal dog gøres klart, at det ikke kun er din gæld, der er en forudsætning for dit lån. Det er også krævet, at du har min. 5% af boligens pris og omkostninger til udbetaling af boligen. De 5%, der skal gå til udbetalingen på dit boligkøb, vil derfor også komme udover regnestykket, der er opstillet herover. Sørg derfor for, at du har godt styr på dette.

Din opsparing er en væsentlig faktor

På trods af en høj gældsfaktor, kan det godt være muligt at optag et lån til køb af bolig. Det kræver dog, at du selv har en stor sum penge, du kan bruge til udbetaling på boligen. Hvis du f.eks. ønsker at købe et hus, der koster 5 mio. kr., og du selv kan finde 2 mio. kr. (der f.eks. kommer fra salg af din forrige bolig), vil der blot være tale om en belåning på 60%.

Er det tilfældet, så skal du blot lån 3 mio. kr. ud af de 5 mio. kr. som huset koster at købe. Holder vi fast i en årlig indkomst på 600.000 kr. i husstanden, så vil din gældsfaktor lyde på 5 – det kommer du fra til ved at dividere de 3 mio. kr. med din årlige husstandsindkomst. Det vil dog i nogle tilfælde alligevel være muligt at låne, fordi belåningen kun er på 60%.

Uanset hvor mange penge, du skal låne, så er det vigtigt at sikre, at du får den bedst mulige rente. Det er dog lettere sagt end gjort, om end det ikke er umuligt. Hent derfor altid tilbud fra flere realkreditinstitutter, så du er sikret, at du går videre med den bedste pris på lånet.

Avatar
info@ekonomi.dk
info@ekonomi.dk
No Comments

Post A Comment