fbpx

Hvor gammel skal jeg være for at låne?

hvor gammel skal jeg være for at låne

Hvor gammel skal jeg være for at låne?

Der er mange danskere, der låner penge på nettet. Det er dog ikke alle, der har mulighed for det. Der er flere krav, du skal leve op til, hvis du har i sinde at låne penge. De stiller bl.a. krav til, at du har en vis alder, inden du kan blive bevilget et lån, hvilket både gør sig gældende for lån i banken samt lån på internettet.

Vær dog opmærksom på, at det er forskelligt fra låneselskab til låneselskab, hvad de stiller af krav til din alder, hvis du ønsker at låne penge. Derfor er det naturligvis også noget, du bør sørge for at undersøge, inden du giver dig i kast med at sende en låneansøgning – det kan spare både og långiver for en del tid.

Du skal – som minimum – være myndig

Du skal selvfølgelig være myndig, hvis du ønsker at låne penge. Det betyder også, at du – som minimum – skal være fyldt 18 år, for at kunne optage et lån på lovlig vis. I mange tilfælde vil det dog være påkrævet af låneselskabet, at du er ældre end dette. Mange steder låner de eksempelvis ikke ud til folk under 25 år.

Ovenstående er dog ikke ensbetydende med, at du skal forvente, at det er komplet umuligt at låne penge på nettet, hvis du ikke er fyldt 25 år. Sådan forholder det sig nemlig ikke. Det er dog med til at illustrere meget godt, at der er stor forskel på, hvordan låneselskaberne ser på deres krav i forhold til din alder.

Nogle steder kræver de, at du er 21 år, andre steder sætter de grænsen ved 23 år, mens der – som sagt – tilmed også er låneselskaber, der kræver, at du er fyldt 25 år. Er du yngre end 21 år, så er dine muligheder begrænsede, men der findes dog enkelte långivere, der er villige til at låne penge ud til f.eks. en 18-årig.

Hvorfor sætter låneselskaber krav til min alder?

Låneselskaberne har naturligvis krav til alderen, fordi de løber en risiko ved at låne penge ud. Risikoen er dog større ved at låne penge ud til unge, der ikke har en stor indkomst. Som 18-årig er din indkomst ikke synderligt prominent, hvorfor der ikke kan stilles en garanti ved, at du er i stand til at betale af på lånet.

For at kunne retfærdiggøre risikoen, så er det oftest også dyrere at optage et lån som ung. Eksempelvis vil en studerende opleve, at den begrænsede indkomst får de røde lamper til at blinke hos låneselskaberne, hvorfor det også er en kende dyrere. Det betyder dog, at det er muligt, at låne penge, selvom du er ung.

Som følge af dette, så er det en god idé, at du sørger for at undersøge de enkelte låneselskabers krav til din alder, inden du giver dig i kast med at sende en låneansøgning afsted. Der er dog ikke noget specifikt svar på, hvor gammel, du skal være, hvis du vil låne penge, hvorfor du er nødsaget til selv at undersøge det.

Avatar
admin
kontakt@decode.dk
No Comments

Post A Comment