fbpx

Hvilket var det mest populære låneformål i 2018?

låneformål

Hvilket var det mest populære låneformål i 2018?

Danskerne låner penge til mange forskellige formål – både i banken og på nettet. Der er dog nogle formål, der går oftere igen end andre. På trods af, at en stor del af lånene er gået til de samme formål, så er der alligevel en stor diversitet i årsagerne til danskernes lån. Nogle har lånt penge til at renovere boligen, mens andre har lånt penge til at tage på ferie.

Bil, båd og MC er det mest populære låneformål

Der er dog særligt ét formål, der overgår de andre på listen; bil, båd og MC. Det er en klar førsteplads, da ca. 20% af alle lån går til netop dette formål. Andenpladsen indtages af “indskud og depositum til bolig”, der var årsagen til at 17% af lånene blev optaget. På tredjepladsen findes “lån til renovering”, der var årsagen til 16% af de lån, der blev udstedt.

Det er faktisk i stort set hele Danmark, at det ikke er “bil, båd og MC”, der har indtaget førstepladsen som den mest populære låneårsag. Der er kun to steder, hvor det ikke er aktuelt, og det er i hhv. København og Nordsjælland. Der er mange, der tror, at der ikke bliver lånt penge til andet end regninger og forbrug på nettet, men det er dog ikke tilfældet.

Kun i København er ”Alm. forbrug” med i top 3

Hvis du tager et kig på den generelle tendens og de forskellige låneårsager i de enkelte områder i Danmark, vil du hurtigt kunne se, at der tegner sig et meget entydigt billede af, hvad danskerne egentlig låner penge til. Det er kun i København og omegn, at de skiller sig ud ved at have et andet med formål med i top 3 end det er tilfældet i de andre områder.

Formålet “Almindeligt forbrug” indtager nemlig en andenplads i København og omegn, da det var formålet bag 16% af ansøgningerne. Herunder kan du se en top 3-liste i de forskellige dele af landet:

Topliste over låneårsager i København og omegn:

 1. Renovering og ombygning: 18%
 2. Almindeligt forbrug: 16%
 3. Indskud og depositum til bolig: 15%

Topliste over låneårsager i Nordsjælland:

 1. Renovering og ombygning: 20%
 2. Bil, Båd, MC: 16%
 3. Indskud og depositum til bolig: 15%

Topliste over låneårsager i Sjælland:

 1. Bil, Båd, MC: 20%
 2. Renovering og ombygning: 19%
 3. Indskud og depositum til bolig: 17%

Topliste over låneårsager på Fyn:

 1. Bil, Båd, MC: 24%
 2. Indskud og depositum til bolig: 16%
 3. Renovering og ombygning: 15%

Topliste over låneårsager i Jylland:

 1. Bil, Båd, MC: 22%
 2. Indskud og depositum til bolig: 17%
 3. Renovering og ombygning: 15%

Det er selvfølgelig ikke noget, der betyder, at der ikke lånes penge til andre formål end dem, der er nævnt herover. Der bliver bestemt også lånt penge til andre formål, hvilket inkluderer alt lige fra alm. forbrug til betaling af regninger. Du kan derfor være helt sikker på, at du ikke vil være den eneste, der låner penge til det, du overvejer at optage et lån til.

Avatar
info@ekonomi.dk
info@ekonomi.dk
No Comments

Post A Comment