fbpx

Hvad er et prioritetslån?

hvad er et prioritetslån

Hvad er et prioritetslån?

Et prioritetslån er blot et banklån, hvor låntager har stillet sin bolig som sikkerhed for lånet. Det vil sige, du som låntager kan få ydet et lån, mod at banken kan stille pant i din bolig. Du kan enten stille sikkerhed i din primære bolig eller i din fritidsbolig. Essensen bag et sådant lån er dog, at du som låntager er i stand til at stille pant i en form for fast ejendom.

Hvis du af den ene eller anden årsag ikke er i stand til at betale dit lån retur som aftalt, så har banken lov til at overtage din bolig. Det er dog den yderste konsekvens og for det meste får du relativt lang snor, inden det bliver aktuelt. Hvis du ikke er i tvivl om, at du kan holde lånet ved lige, så er et sådant lån en god løsning for dig, da det er et relativt billigt lån.

Du sammensætter lånet sammen med banken

Der er tale om et lån, du selv er med til at sammensætte i fællesskab med din bank. Du kan blandt andet vælge, om du ønsker, at det skal struktureres som et alm. banklån eller derimod som en kassekredit – begge dele er nemlig muligt for dig. Vælger du den sidste mulighed, skal du være opmærksom på, at der vil være en max. grænse for, hvad du kan låne.

Vælger du en kassekredit, så er det dog op til dig selv, hvor meget af din kredit, du vælger at bruge, og det er dertil også op til dig selv, hvor meget og hvor ofte, du ønsker at afdrage på denne kassekredit. I de fleste tilfælde vil der dog være opstillet nogle rammer, du skal overholde. Det er et lån, der ofte bruges i forbindelse med renovering af bolig o.lign.

Fordele ved prioritetslån

Der er op til flere fordele ved at vælge et prioritetslån. Én af de klare fordele er dog, at du ikke er nødt til at stille en sikkerhed i form af en stor opsparing el.lign. Det er derfor også et lån, der i høj grad bruges af arbejdsløse. De kan derfor fortsat få lov til at låne penge, selvom de ikke har en fast indkomst fra et arbejde, men de kan fortsat stille en sikkerhed.

Det er dog ikke kun for låntager, at et sådant lån er en klar fordel. Det er også en fordel for banken, da de har en god sikkerhed i form af en fast ejendom, så de er sikre på, at de kan få deres penge hjem, hvis ikke låntager er i stand til at betale deres lån retur. Derfor er det også en type lån, som bankerne er mere velvillige til at godkende end andre lån.

Ofte bruges det til renoveringer og forbedringer i boligen, og det er med til at hæve værdien af din bolig. Derfor kan det faktisk vise sig at være en god forretning, hvis du får forhandlet en god pris på lånet, samtidig med, at værdien på din bolig forøges tilstrækkeligt af den eller de forbedringer, du får lavet.

Avatar
info@ekonomi.dk
info@ekonomi.dk
No Comments

Post A Comment