fbpx

Hvad er et peer-to-peer lån?

peer to peer lån

Hvad er et peer-to-peer lån?

Et peer-to-peer lån er et lån, der ydes af én privatperson til en anden. Det betyder, at det er private personer, der låner penge ud. I dag er det også kendt som crowdlending og er et koncept, der bliver mere og mere udbredt. Det er dog ikke kun privatpersoner, der kan nyde godt af peer-to-peer og crowdlending – det gør sig også gældende for virksomheder.

Det er dog oftest en privatperson, der optager et peer-to-peer lån, fordi de ønsker at låne penge til et projekt eller et formål, som de ikke rigtigt kan få banken til at støtte op omkring. Denne type lån fungerer reelt set som et banklån. Forskellen dog i, at crowdlending foregår ved, at en lang række personer er gået sammen om at låne penge ud på nettet.

Hvordan fungerer et peer-to-peer lån, så?

Peer er engelsk og betyder ligemand. Det lægger også op til, at det har noget at skulle have sagt ift. lånet. Et peer-to-peer lån er kendetegnet ved, at personer med en god opsparing, vælger at låne deres penge ud via en platform på nettet. Her kan de låne penge ud til både privatpersoner og virksomheder, der ikke kan eller vil låne penge i egen bank.

Der kan være tale om både store og mindre beløb, da der findes platforme, der står for at formidle denne type lån til dem, der er interesseret i dem. Derfor kan de låne et beløb, der udgøres af en pulje af flere långivere. For dig som långiver har det ingen relevans, da du naturligvis blot skal læne dig tilbage og nyde, at du kan skabe et afkast på dette.

Fordele ved peer-to-peer lån

Der er op til flere fordele ved et peer-to-peer lån. Det gør sig gældende for både långiver og låntager. Hvis du ønsker at låne penge, så er det en god måde at gøre det på, da der ikke stilles nær så høje krav som det er tilfældet i bankerne. Du kan derfor være næsten sikker på, at du kan få lov til at optage et peer-to-peer lån hos én af de mange udbydere.

Ikke nok med det, så vil du ofte også opleve, at disse lån både har lavere stiftelsesomkostninger og renter end det er tilfældet i bankerne. Du skal dog være opmærksom på, at det ofte er krævet, at du kan stille en form for garanti for lånet. Det kan eksempelvis være i form af fast ejendom, en bil eller et tredje form for aktiv, der har en høj værdi.

Hvem henvender et peer-to-peer lån sig til?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er et lån, der er kommet for at blive. Der er flere og flere, der tager det til sig, og det bliver større og større. Det er en type lån, der i høj grad tiltaler dem, der ikke kan få lov til at låne penge i deres egen bank, fordi det er penge, der skal gå til et projekt eller et formål, som banken ikke kan eller ikke vil støtte op om.

Avatar
info@ekonomi.dk
info@ekonomi.dk
No Comments

Post A Comment