fbpx

Hvad er et blankolån?

hvad er et blankolån

Et blankolån er et lån, du har fået godkendt, og som du efterfølgende kan spendere som lystet. Det betyder, at din långiver ikke vil kigge dig over skulderen, for at holde øje med, hvad du bruger de lånte penge til. Der er kun én ting, der faktisk er i fokus hos den givne låneudbyder; at du er i stand til at holde dit lån ved lige og betale dine månedlige afdrag.

Hvorfor vælger folk et blankolån?

Der kan være flere årsager til at vælge et blankolån. For det meste handler det dog om, at man ikke ønsker at skilte med, hvad man skal bruge de lånte penge til. Hvis du har en regning, du ikke kan betale og derfor er nødt til at låne penge til, så er det næppe noget, du ville finde sjovt, at skulle fortælle en rådgiver om, inden du kan få udstedt et lån.

Det er dog ikke kun i forbindelse med gæld eller regninger, men i lige så høj grad i forbindelse med alm. forbrug, at der optages disse lån. Det er dog sjældent, at det er lån, der optages under navnet blankolån. I de fleste tilfælde kaldes de blot for et kviklån eller et forbrugslån. Lånet er dog det samme; du får penge udbetalt og der stilles ikke spørgsmål.

Hvis du vælger et kviklån, så er det ofte et lån med en kort løbetid. Vælger du et decideret blankolån, så kan du sagtens få et lån med en længere løbetid, hvis det er noget, du har et ønske om. I netop denne sammenhæng er mulighederne nærmest uendelige, da der er mange udbydere på markedet og de forsøger hver især at tage en stor bid af markedet.

Er et blankolån altid det rette valg?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det kan virke tiltalende at vælge et blankolån. Det er nemt, der stilles ikke nogle spørgsmål og du kan typisk selv strukturere dit lån. Vær dog opmærksom på, at det ikke altid er det rette valg. Det er nemlig ikke billigt at optage et blankolån, da du skal betale ekstra for muligheden for at bruge lånet som du ønsker.

Du bør i stedet overveje, om ikke det giver bedre mening at vælge en kassekredit. Her får du typisk nogle mere vilkår, der er mere attraktive. I langt de fleste tilfælde er det muligt at få en lavere rente end ved et blankolån, mens du oven i købet også selv kan afdrage, når du har lyst. Derfor foretrækker de fleste også en kassekredit over et blankolån.

Kassekreditten overtager for blankolånet

Hvis du gerne vil låne penge på nettet, så har de fleste en tendens til at vælge en kassekredit i stedet for et blankolån. Som der også er givet udtryk for herover, så synes de fleste, at der er en højere grad af komfort ved at vælge en sådan løsning i stedet for et lån, hvor de er forpligtet til at skulle betale et fast afdrag hver måned i stedet for når man lyster.

Søren Skriver
Søren Skriver

Søren Skriver har mange års erfaring med virksomhedsdrift og privatøkonomi. Her på siden blogger han om sine bedste råd. Søren er bl.a. medstifter af Ekonomi.dk.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar