fbpx

Hvad er crowdlending?

hvad er crowdlending

Hvad er crowdlending?

Crowdlending (det kaldes også for peer-to-peer lending) er et nyt alternativ til traditionelle lån. Det kan være mange typer lån, hvilket inkluderer alt fra forbrugslån og billån til virksomhedslån ifm. opstart, udvidelse el.lign. Det er en type lån, der er blevet mere populær efter banker og låneselskaber er blevet mere tilbageholdende i forhold til lån af penge.

Det er ikke blot privatpersoner, der er blevet ramt af det. Det er også noget, der gælder for virksomheder – og det er ikke blot små og nystartede, men også mellemstore virksomheder, der har oplevet, at de har fået nej i banken. Det har skabt grobund for nye koncepter inden for lån, og ét af dem, der har fået størst succes på lånemarkedet er crowdlending.

Og hvad er crowdlending så?

Crowdlending kan bedste beskrives som en gruppe mennesker (der sjældent kender hinanden og ofte er en stor gruppe) går sammen om at investere i noget (at låne penge ud), de kan identificere sig med. Det er derfor oftest noget, der blliver brugt af virksomheder, men det er dog også muligt for private at låne penge via én af crowdledning-platformene.

Det kan være drevet af en interesse for en branche eller for en idé, men også blot med det formål at tjene penge. Det er dog ofte med udlån til virksomheder, der har et ønske om at starte op eller udvikle deres forretning. Det giver nemlig de mange långivere mulighed for at lave en dybdegående undersøgelse, inden de beslutter dig for at låne penge ud.

Bankerne er ikke involveret

I dag er bankerne involveret i en stor del af de udlån, der sker på det danske marked. Et sted, hvor de dog ikke er med, er i forhold til crowdlending. Det eneste aspekt, hvor bankerne er med i denne sammenhæng er, når pengene skal opbevares et sted. Derfor er det heller ikke alle banker, der har et lige positivt syn på crowdlendig o.lign. koncepter.

Der er mange, der vælger at springe banken over og gå direkte til crowdlending, fordi de synes, det er for dyrt at låne penge i banken. Derfor er det ikke kun folk, der har fået et nej i banken, der vælger at låne penge via crowdlending. Det er også et tegn på, at det er et koncept, der er kommet for at blive – og bestemt kun vil blive større og større med tiden.

Crowdlending til privatpersoner er ikke nær så stort

Det er muligt for privatpersoner at låne penge via crowdlending, men det er endnu ikke noget, der er nær så stort som udlån til virksomheder via crowdlending. Som der også er givet udtryk for, så er det dog et koncept, der hele tiden er under vækst, hvorfor det også kun er naturligt, at der med tiden vil komme mere fokus på udlån til privatpersoner.

Allerede nu findes der mange forskellige udbydere, der specialisere sig i at udbyde platforme til crowdlending. Mange af dem har – som sagt – fokus på virksomheder, men op til flere har også åbnet op for muligheden for at privatpersoner kan optage lån hos dem.

Avatar
info@ekonomi.dk
info@ekonomi.dk
No Comments

Post A Comment