fbpx

Guide til det rigtige valg af bredbåndsløsning

bredbaand-losning

Guide til det rigtige valg af bredbåndsløsning

I dag er internettet stort set en livsnødvendighed for de fleste af os. Vi benytter det i stor stil på både arbejdet og i fritiden og kan derfor hurtigt blive ude af os selv, hvis det pludselig ikke virker, som det skal.

Derfor er det naturligvis også vigtigt, du får installeret bredbånd i hjemmet, der lever op til dine behov, uanset hvor meget eller til hvad du benytter dit bredbånd. Men hvad skal man dog vælge?

Her får du et par gode tips og tricks til, hvad du bør gå efter, når du skal ud at investere i en ny bredbåndsløsning.

Hvad skal du benytte dit bredbånd til?

Inden du vælger, hvilket bredbånd du vil gå efter, er det en god idé at gøre op med dig selv, hvad du primært skal benytte dit internet til.

De lave hastigheder kan ikke trække lige så meget, men er til gengæld også det billigste på markedet. Disse er oplagte at købe, hvis du blot bruger internettet til ting som at tjekke mails eller surfe rundt på nettet. Er dette tilfældet, er der ingen grund til, du betaler for et hurtigere bredbånd.

Lagt de fleste af os benytter dog internettet til langt mere end at tjekke en mail i ny og næ. Og her kan det derfor være en god idé at vælge bredbånd med højere hastighed. Dette gælder eksempelvis, hvis du er på Facebook, hvis du streamer film, eller hvis du downloader musik.

Har du ikke valgt et bredbånd med høj nok hastighed, bliver dit internet langsommere, og eventuelle film du ser, vil sandsynligvis blive vist i ringe kvalitet.

Billigt bredbånd eller høj hastighed?

Der findes et væld af forskellige udbydere, der også alle hver især kører med forskellige tilbud.

Når du har fundet ud af, om du har behov for et bredbånd med høj eller lav hastighed, er det derfor med at komme i gang med søgearbejdet.

Det er dog langt fra alle, der har råd til det hurtigste bredbånd, selvom man benytter internettet til både streaming og downloads. Det kan derfor være nødvendigt at skulle vælge mellem høj hastighed eller billig pris.

Men frygt ej. Uanset hvad, du vælger, har du altid mulighed for at lave justeringer senere hen. Vælger du eksempelvis det billige, men langsomme bredbånd, og finder ud af, at det slet ikke fungerer for dig, så kan du ganske nemt få opgraderet dit bredbånd, så det bliver hurtigere, for en ekstra skilling.

Find dit bredbånd her og få et bredt udvalg af muligheder. Find det, der dækker alle dine behov.

Få klargjort, hvad du betaler for

Prissætningerne hos de forskellige udbydere kan være meget forskellige, selvom hastigheden ser ud til at være den samme. Her er det vigtigt at holde øje med, hvad bredbåndet koster i oprettelse.

Bredbåndet kan godt være billigt per måned, men derimod have et højt oprettelsesgebyr. Modsat kan det også være dyrt månedligt, men billigt i oprettelse.

Hvis du regner med, du skal beholde dit bredbånd længe, kan det oftest betale sig at købe et bredbånd med en lav månedlig ydelse, selvom oprettelsesgebyret er højt. Her er oprettelsesgebyret blot en lille streg i regningen, set i det lange løb.

Download og upload

Når man skal vælge bredbånd, er hastigheden ofte opgjort med to tal på følgende måde som et eksempel: 100/50.

Dette viser, hvor mange mbit forbindelse du har til henholdsvis download og upload. Altså hvor hurtigt internettet er, afhængigt af om du uploader eller downloader.

Her angiver det første tal, hvor hurtigt du kan downloade, mens det andet tal angiver, hvor hurtigt du kan uploade.

Inden du vælger dit bredbånd, bør du derfor overveje, hvor stort behov du har for henholdsvis at downloade og uploade. Downloads omhandler alt, hvad du henter ned, hvad end det er musik eller mails. Uploads derimod, omhandler alt, du selv smider op på nettet, hvis du eksempelvis lægger en video op på Youtube.

Der er altså ingen grund til at betale for et højt mbit upload, hvis du primært downloader – og omvendt.

Mobilt bredbånd eller router?

Det er både muligt at vælge mobilt bredbånd eller almindeligt bredbånd. Med mobilt bredbånd slipper du for at bøvle med både routere og ledninger. Her har du i stedet mulighed for at tage dit bredbånd med ud af huset, ligesom man gør med en mobiltelefon.

Dog er ulmepen her, at det ikke er alle steder, du er sikret et godt signal, og du derfor kan komme ud for dårlig dækning visse steder.

Derudover er der stort set samme hastighed, hvad end du vælger almindeligt eller mobilt bredbånd.

 

Avatar
admin
kontakt@decode.dk
No Comments

Post A Comment