fbpx

Gældsrådgivning – hvor kan jeg få hjælp?

gældsrådgivning

Hvis din gæld er stor og uoverskuelig, kan det være en god idé at få rådgivning om, hvordan du bedst kan nedbringe den. Det er ikke nemt at slippe af med din gæld, men det kan dog lade sig gøre i de fleste tilfælde. Er det ikke noget, du føler, du kan klare på egen hånd, så bør du finde en rådgiver, der kan hjælpe dig videre via professionel gældsrådgivning.

Det betyder ikke, du skal have gældsrådgivning, hvis du skylder 2.500 kr. til en långiver, som du fint kan afdrage på hver måned. Gældsrådgivning er kun aktuelt, hvis du ikke kan overskue din gæld og ikke ved, hvordan du skal bringe dig selv ud af din nuværende situation. Der findes flere steder, du kan få gældsrådgivning, hvilket du får eksempler på herunder.

1. Din lokale kommune

Der findes flere kommuner, der tilbyder gældsrådgivning. Det er ikke sikkert, det er tilfældet for den kommune, du bor i. Der er dog en god chance for det, men det kræver dog, at der faktisk er tale om en stor gæld. Har du en stor gæld, du ikke føler, du kan komme ud af, så er det værd at undersøge, om du kan få gældsrådgivning hos din lokale kommune.

2. Din bankrådgiver

I mange tilfælde er det muligt at få gældsrådgivning af din bankrådgiver. Din bank er typisk kun interesseret i, at du har en god, sund økonomi, så du har råd til f.eks. at betale for de lån, du har hos dem. Derfor er det ofte også muligt for dig at få rådgiveren vedr. din gæld i din bank. Her skal du dog altid huske på, at din rådgiver også er en sælger for din bank.

3. En privat gældsrådgiver

Du kan finde op til flere gældsrådgivere, der har specialiseret sig i at rådgive om gæld. Det kræver, at du selv er villig til at betale for rådgivningen. Har du en gæld, du ikke kan komme ud af, så skal der dog ikke være nogen tvivl om, at det er penge, der er rigtig godt givet ud. Overvej derfor også om du ikke er bedst tjent ved at investere penge i rådgivning.

4. Forbrugerrådet Tænk

Det er langt fra alle, der er klar over, men det er faktisk muligt at få gratis gældsrådgivning hos Forbrugerrådet Tænk. Hvis du ikke har nemt ved at finde penge til en privat gældsrådgiver, så kan dette være en rigtig god måde at komme videre med at få afviklet din gæld. Som nævnt, så er det gratis og der er derfor ikke nogen risiko at løbe ved at gøre det.

Forsøg at genforhandle din gæld

Ikke nok med, at du kan få rådgivning om din gæld, så du kan få den nedbragt, så er det også en god idé, at du forsøger at genforhandle din gæld. Hvis den er løbet løbsk og du ikke betaler til nogle af dine kreditorer, så er de ofte interesseret i at indgå en aftale, der gør, at du faktisk kan betale din gæld – og det kan reelt set spare dig for rigtig mange penge.

Søren Skriver
Søren Skriver

Søren Skriver har mange års erfaring med virksomhedsdrift og privatøkonomi. Her på siden blogger han om sine bedste råd. Søren er bl.a. medstifter af Ekonomi.dk.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar