fbpx

Forsikring med farlig sport – Alt du skal vide

forsikring farlig sport

Forsikring med farlig sport – Alt du skal vide

En ulykkesforsikring dækker normalvis skader, der sker under visse sportsgrene og aktiviteter. Der er dog også enkelte sportsgrene og aktiviteter, der ikke er dækket af en ulykkesforsikring, da disse betragtes som farlig sport. Begiver du dig ofte ud i sådanne aktiviteter, så bør du naturligvis undersøge din forsikring.

De sportsgrene og aktiviteter, der ikke dækkes af en normal ulykkesforsikring er hovedsageligt aktiviteter, hvor der er tale om, at risikoen for, at der opstår et ulykkestilfælde, er væsentligt forøget. Hvis du ved, at det er noget, du ofte beskæftiger dig med (eller blot sommetider), så skal du have en udvidet forsikring.

Hvilke sportsgrene og aktiviteter betegnes som farlig sport?

Der er faktisk mange sportsgrene og aktiviteter, der af forsikringsselskaberne betegnes som farlig sport. De fleste er enige, mens andre ser anderledes på det. Ikke desto mindre, så er det forsikringsselskaberne, der dikterer dagsordenen. Hos de fleste aktører er det de følgende sportsgrene og aktiviteter, der er tale om:

 • Alle former træning og deltagelse i motorløb af enhver art
 • Alle former for selvforsvar og kampsport
 • Ekspeditioner i uciviliserede områder som f.eks. ørken eller polaregne
 • Dykning med særligt udstyr
 • Bjergbestigning
 • Rappelling
 • Paraglidning
 • Faldskærmsudspring
 • Elastikspring
 • Rafting
 • Drageflyvning
 • Boksning
 • Amerikansk fodbold
 • Brydning
 • Rugby
 • Ishockey
 • Parkour

Det er vigtigt, at understrege, at det ikke kun er for ovenstående aktiviteter, at det er aktuelt. Samtlige øvrige aktiviteter og sportsgrene, der kan sidestilles med ovennævnte dækkes heller ikke af en ganske almindelig ulykkesforsikring. I sådanne tilfælde er du nødt til at have tegnet en forsikring til farlig sport.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en aktivitet eller sportsgren er betegnet som farlig sport, så er det en rigtig god idé, at du sørger for at kontakte dit forsikringsselskab. Det er nemlig kun dem, der kan give dig et svar på, hvorvidt der er tale om farlig sport eller du derimod kan nøjes med at tegne en alm. Ulykkesforsikring.

Der er mange, der har taget chancen, som er endt uden erstatning, fordi de ikke har tegnet den korrekte forsikring til de aktiviteter, de begiver sig ud i. Hvis det er noget, du er i tvivl om, så er det vigtigt, at du ikke tøver, men derimod sørger for at undersøge markedet meget nøje, så du er sikret, at få en god forsikring.

Mange danskere dyrker farlig sport uden rette forsikring

Der er mange danskere, der tror, at de er dækket af deres ulykkesforsikring, selvom de dyrker farlig sport eller deltager i andre sportslige aktiviteter, der kan betragtes som værende farlige. Faktum er dog, at det ikke er tilfældet, og derfor er de heller ikke dækket, når de springer i faldskærm, bokser eller kører ATV.

Det er også ensbetydende med, at de ikke har noget at komme efter hos deres forsikringsselskab, hvis de kommer ud for et uheld eller på anden vis ender med at komme til skade som følge af den sportsgren, de dyrker. I sidste ende er det derfor et valg (eller en tøven), der kan ende med at koste dem yderst dyrt.

Én ting er, at du ikke kan forvente, at du får en erstatning udbetalt, men noget helt andet er, at du heller ikke kan forvente, at din forsikring er villig til at betale de regninger, der kan ende med at opstå som følge af den behandling, du skal have ovenpå dit uheld. Det er derfor også noget, der kan koste dig rigtig dyrt.

De fleste forsikringsselskaber tilbyder farlig sport som tilvalg

Du kan selvfølgelig ikke blot tegne en forsikring, der kun dækker farlig sport. Det er derimod et tilvalg, der skal tilføjes til din ulykkesforsikring. Derfor er det også en god idé, at du sørger for at undersøge, hvad du har af muligheder for at finde en god ulykkesforsikring, der også dækker dig i tilfælde af farlig sport.

Hvis du har en ulykkesforsikring, men endnu ikke har valgt farlig sport som tilvalg, så er det en god idé, at du ser nærmere på, hvad du reelt set kan finde på markedet. Du kan finde et væld af forsikringsselskaber, der tilbyder en ulykkesforsikring, hvor du oven i købet også har mulighed for at forsikre dig for farlig sport.

I og med, at det er noget, der tilbydes af en lang række forsikringsselskaber, så er det også vigtigt, at du sørger for at undersøge markedet. Det kan sagtens være, at du kan finde et selskab, der kan tilbyde dig en billigere pris end, hvad du får i forvejen – eller hvad du tilbydes med farlig sport som tilvalg af dit nuværende forsikringsselskab.

Et tilvalg, der kan være en rigtig god investering

Det er vigtigt, at du er klar over, at det selvfølgelig er et tilvalg, der koster dig en kende mere. Det er dog vigtigt, at det gøres klart, at det er noget, der kan vise sig at være en rigtig god investering. I tilfælde af, at du bliver involveret i et uheld, der opstår som følge af en farlig sport eller farlig sportslige aktivitet, så er du kun dækket med et sådant tilvalg.

Hvad dette betyder er, at du kun får en erstatning, hvis du har tilføjet dette tilvalg. I tilfælde af, at det skulle ske, så vil din erstatning naturligvis også kunne betale for prisen på din forsikring mange gange. I og med, at det er yderst farligt, så kan du også risikere, at det er noget, der hæmmer din evne til at arbejde, hvorfor en erstatning vil være endnu vigtigere.

Kaster du dig jævnligt ud i farlig sport, så bør du ikke tøve med at vælge farlig sport som et tilvalg på din forsikring. Som der også er givet udtryk for ovenfor, så er det også noget, der kan ende med at koste dig dyrt, hvis du ikke gør det. På den anden side, så kan det udløse en nødvendig erstatning, hvis du sørger for at have forsikringen i orden.

Er du i tvivl om, hvorvidt din sportsgren eller de aktiviteter, du kaster dig ud i, kan betragtes som værende farlig sport, så er der ikke andet for end, at kontakte dit forsikringsselskab og forhøre dig hos dem.

Avatar
admin
kontakt@decode.dk
No Comments

Post A Comment