fbpx

Forøg din sandsynlighed for godkendelse med en medansøger

medansoger

Har du i sinde at låne penge på nettet? Er du i tvivl om, hvorvidt du kan blive godkendt til et lån? I så fald er det en god idé, at du får en medansøger med. Der er ca. 20% større chance for, at man godkendes til et lån, hvis man søger om lånet med en medansøger. Oven i købet gives der også en lavere rente på op mod 40% i lånetilbud med medansøgere.

Hvad er en medansøger?

Hvad betyder det at have en medansøger på et lån? Det betyder blot, at du har en anden person med på lånet. Det vil sige, at I er to, der ansøger om lånet og derfor er I også to, der hæfter for det. Det er derfor ikke kun din økonomi, men også din medansøgers, der bliver inddraget i kreditvurderingen og dermed også beslutningen om godkendelse eller ej.

Hvorfor er det en fordel at have en medansøger?

Der kan være flere årsager til, at det er en god idé at have en medansøger, hvis det er muligt for dig. Det afhænger dog meget af din økonomiske situation, om det er noget, der kan betale sig at bruge tid på. I de fleste tilfælde kan det dog hjælpe dig med at hæve chancerne for at blive godkendt til det lån, du ansøger om – uanset hvor stort et lån, det er.

Det er nemlig med til at sikre långiver, da der er to, der hæfter for lånet. Hvis du f.eks. skulle miste dit job og derfor have svært ved at betale dine afdrag, så er der fortsat en medansøger, der kan betale af på lånet. Det er md til at minimere den risiko, som långiver løber, og derfor er der også en større chance for, at du faktisk får accept på din låneansøgning.

Ikke nok med det, så er det også noget, der kan vise sig at have en positiv indvirkning på renten. Det ses nemlig ofte, at långiverne er villige til at give en billigere rente til de ansøgere, der har en medansøger med på lånet. Som det også er angivet tidligere, så kan det faktisk nedsætte renten med helt op til 40% hos nogle låneselskaber.

Hvem kan være min medansøger?

Din medansøger kan reelt set være alle. De fleste vælger dog deres partner – specielt hvis man har fællesøkonomi. Du er dog ikke tvunget til at vælge din partner, da det også sagtens kan være en ven eller et familiemedlem. På trods af, at mange tror det modsatte, så er du ikke nødt til at dele hverken adresse eller økonomi med din medansøger på lånet.

Hvis du overvejer at optage et lån med en medansøger, så er det vigtigt, at I er enige om, at I begge to hæfter for lånet. Det kan skabe splid mellem selv de bedste venner eller det mest forelskede par, hvis der ikke er styr på sådan nogle ting. Derfor er det meget vigtigt, at du sørger for at der er styr på det hele, inden I sender jeres låneansøgninger afsted.

Søren Skriver
Søren Skriver

Søren Skriver har mange års erfaring med virksomhedsdrift og privatøkonomi. Her på siden blogger han om sine bedste råd. Søren er bl.a. medstifter af Ekonomi.dk.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar