fbpx

Er det forsvarligt at låne penge online?

forsvarligt at låne penge online

Overvejer du at låne penge på nettet, men er du i tvivl om, hvorvidt det er sikkert og forsvarligt? I så fald er det ikke noget, du skal tøve med at gøre. Der er op til flere fordele ved at optage et online lån, men det er ikke alle, der er klar over, hvor mange fordele, du kan nyde godt af, hvis du vælger at låne dine penge på nettet i stedet for i din egen bank.

Fordele ved online lån

Der er mange, der tror, at det altid er bedst at gå i banken, hvis man skal låne penge. Det er dog ikke helt tilfældet. I op til flere sammenhænge, vil det være en bedre idé, at du i stedet vælger at låne dine penge hos en online långiver. Ikke at du kan spare penge, men du vil dog kunne nyde godt af en lang række andre fordele, som du afgjort ikke får i banken.

Derfor er det også vigtigt, at du ikke blot går i banken og låner penge, fordi du tror, det er bedst. Du skal i stedet sætte de to muligheder op mod hinanden, så du er helt sikker på, at du træffer det rette valg. Du kan f.eks. få lov til at optage et lån på nettet, uden der stilles spørgsmål. Dertil er det også muligt selv at bestemme den ønskede løbetid på dit lån.

Ikke nok med det, så er der faktisk også tal direkte fra Nationalbanken, der viser, at det generelle prisniveau for forbrugslån er faldet med 30% over de seneste par år. Det er derfor blevet markant billigere (og dermed også langt mere forsvarligt) at låne penge på nettet, uanset om du skal bruge dem til alm. forbrug, renovering eller noget tredje.

Du trygt låne penge online

Når snakken falder på lån, så skal du ikke blot vælger et hvilket som helst ét. Det er vigtigt, du vælger med omhu. På trods af, at det er minimalt, så er der udbydere på markedet, der har presset både rente og ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) lidt for højt i vejret. Dem skal du selvfølgelig sørge for at undgå, hvis du har planer om at lån penge nu online.

En klar tendens hos disse udbydere er også, at de har en lidt for høj godkendelsesprocent. Hvis du gerne vil være på den sikre side, så skal du gå efter en udbyder, der altid sørger for at foretage en grundig og forsvarlig kreditvurdering af deres låntagere, inden en ansøgning godkendes. Gør du dette, så kan du nemt låne penge med på nettet med ro i sindet.

Finanstilsynet hjælper også

Alle långivere på det danske marked er underlagt de samme love og regler. De håndhæves af Finanstilsynet og det gør de med hård hånd. Du skal derfor ikke være bange for, at du bliver snydt, hvis du vælger at låne penge på nettet i stedet for i din egen bank. F.eks. kræves det, at der altid vises ÅOP tydeligt, så du ikke ender med at optage et for dyrt lån.

Søren Skriver
Søren Skriver

Søren Skriver har mange års erfaring med virksomhedsdrift og privatøkonomi. Her på siden blogger han om sine bedste råd. Søren er bl.a. medstifter af Ekonomi.dk.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar