fbpx

Det er hårdt at tjene penge – så brug dem med fornuft

brug dine penge fornuftigt

Om du nu engang har valgt at udleve drømmen som pædagog, telefonsælger, idrætsatlet eller noget helt fjerde, så kan du helt sikkert nikke genkendende til, at det er hårdt at tjene penge. Derfor er det vigtigt, at du ikke klatter pengene væk, da det hårde arbejde således vil være spildt.

Uanset om din månedlige indkomst lyder på 25.000 eller 50.000 kroner, så gælder det for dig om at få dine penge til at række så langt som muligt. I den anledning er det alfa og omega, at du tænker over, hvad der gør dig glad, da det bør være med til at afgøre, hvad dine hårdt tjente penge skal gå til. I denne artikel får du tre gode råd til at bruge dine penge klogest.

Brug penge på oplevelser frem for materielle goder

Det er helt op til dig, om du bruger dine penge på en ny computer eller en rejse sydpå. Dog skal det ikke være nogen hemmelighed, at man statistisk set bliver gladere for en oplevelse end en materiel gode. Derfor vil vi gerne opfordre dig til at bruge dine penge på oplevelser frem for materielle goder. Oplevelser skaber minder, og minder varer evigt, hvorfor pengene til oplevelser er givet godt ud.

Se mere end 300 oplevelsespakker hos DuGlemmerDetAldrig, hvis du er overbevist om, at det er bedre at bruge penge på oplevelser end at købe sig fattig i alverdens overflødige produkter.

Spar op

Som enhver anden kvik person ved du, at det er smart at spare op, men det er ikke ensbetydende med, at du rent faktisk får gjort noget ved det. Råder du ikke allerede over en opsparing, så bør du oprette en opsparingskonto i dag, så du kan begynde at spare op til dine største drømme. Du kan for eksempel spare op til en større bil eller til en eksotisk rejse.

Står du sidst på måneden med et overskud på kontoen, så bør du lægge dem over på din opsparingskonto i stedet for at bruge dem på noget, som du i realiteten ikke har brug for.

Invester pengene – med fornuft

Er dine indtægter højere end dine udgifter, så kan du overveje at investere nogle af de overskydende penge. Du ved helt sikkert godt, at det er en god idé at investere sine penge, men hvad skal man investere i, hvis man skal gøre sig forhåbninger om et stort afkast?

I dag kan man investere i alt fra aktier og obligationer til virtuelle valutaer og ejendomme. Da kryptohandel kan sidestilles med gambling, bør du holde dig fra denne investeringsmulighed og i stedet sætte dine penge i aktier med et fornuftigt potentiale. Du kan evt. rådføre dig med din bankrådgiver, hvis du har brug for rådgivning og sparring mht. at placere din formue bedst muligt.

Søren Skriver
Søren Skriver

Søren Skriver har mange års erfaring med virksomhedsdrift og privatøkonomi. Her på siden blogger han om sine bedste råd. Søren er bl.a. medstifter af Ekonomi.dk.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Vind 10.000 kr! 

Tilmeld vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om 10.000 kr. Vi trækker lod én en gang om året.
Klik her og vind
close-link
Vind 10.000 kr.