fbpx

Derfor skal du passe på med rentefri afbetaling

rentefri afbetaling

Derfor skal du passe på med rentefri afbetaling

I dag kan stort set alle varer på nettet købes på afbetaling. Du kan købe alt fra cykler og møbler til tøj og dagligvarer på afbetaling hos et stort antal danske webshops. I de fleste tilfælde er der tale om rentefri afbetaling, og det kan virke som en god idé, da du ikke skal betale renter. Men er det virkeligheden gratis afbetaling eller der skjulte gebyrer?

Ingen renter, men gebyrer og ekstraomkostninger

Der er mange webshops, der lokker med rentefri afbetaling. I mange tilfælde er det faktisk dét, der gør, at nogle vælger at gennemføre et givent køb. Det er ganske korrekt, at der ikke er renter på de afdrag, du betaler hver måned, men du skal dog være opmærksom på, at der vil blive pålagt både gebyrer og ekstraomkostninger til hvert af dine afdrag.

Langt de fleste af dem, der vælger at tage imod en sådan afbetalingsordning, har et ønske om, at kunne sprede deres betaling ud over en vis tidsperiode. En stor del af dem er dog også af den overbevisning, at det ikke kommer til at koste dem noget, da de ikke skal betale renter. Faktum er dog, at det ikke er tilfældet, for der er blot nogle andre udgifter.

Hvad det betyder er, at du ikke kun kommer til at betale den fastsatte kontantpris for det eller de produkter, du køber. Det er netop dét, der er mange, der tror, men virkeligheden er dog en anden. De ekstra udgifter kan bl.a. være ting som betalingsservice, administrationsgebyr, oprettelse og etableringsomkostninger samt afgift ved manglende betaling. Hvis du vil se flere lån hvor du kan få de første 30 dage rentefrit kan du se flere lige her på vores samarbejdspartners side Apollofinans.dk. Her er der flere rentefrit lån.

Derfor er rentefri afbetaling ikke en god idé

Som der også er givet udtryk for herover, så kan det på papiret virke som en god idé, at du vælger at købe et produkt på afbetaling, hvis du kan slippe for at betaler renter. I dag er det noget, du kan få lov til på rigtig mange webshops, og der er kun flere og flere, der kommer til. Det gør sig ikke kun gældende for danske, men også flere udenlandske sider.

Hvis du gerne vil afbetale et eller flere varer, du køber hos en webshop, så er det vigtigt, at du først bruger lidt tid på at læse den aftale, du skriver under på. I denne aftale kan du – sandsynligvis – finde en række udgifter, du vil blive pålagt, hvis du vælger at indgå en ordning om afbetaling. Det er sjældent via webshoppen selv, men derimod via en tredjepart.

Mange låneselskaber indgår som finansieringspartnere

I mange tilfælde er det et låneselskab, der er finansieringspartner. Det betyder, at du reelt set får udstedt er rentefrit lån på det beløb, du handler for. Det koster dig ikke nogle renter, men du skal dog typisk betale en række gebyrer. Ét af de mest brugte gebyrer er etableringsgebyret samt administrationsomkostninger ved fremsendelse af f.eks. faktura.

Ovenstående er ikke ensbetydende med, at du ikke må benytte dig af rentefri afbetaling. Det er blot en advarsel om, at det kun er rentefrit – det er ikke gratis!

Søren Skriver
Søren Skriver
mail@sorenskriver.com

Søren Skriver har mange års erfaring med virksomhedsdrift og privatøkonomi. Her på siden blogger han om sine bedste råd. Søren er bl.a. medstifter af Ekonomi.dk.

No Comments

Post A Comment