fbpx

Banker i Danmark

banker i danmark

Banker i Danmark

Der findes i dag 96 banker i Danmark. Bankerne varierer i forhold til størrelse og fokus. De større banker klarer sig bedst, da de er bedre kapitaliseret end de mindre banker. Det generelle bankmarked i Danmark klarer sig fornuftigt, da det samlede resultat for første halvår af 2017 er steget med 40% ift. det forrige år.

Der findes et bredt spektrum af forskellige banker, sparekasser og andelskasser i Danmark. Derfor findes der også en bank til ethvert behov, hvad end du søger en erhvervskonto, en onlinebaseret bank eller et forbrugslån. Det kræver dog, at du først og fremmest skaber et godt overblik over bankerne i Danmark.

Ikke alle banker har samme fokus

Det er ikke alle banker, der har samme fokus. Nogle aktører ønsker at drive en komplet bankvirksomhed, som eksempelvis Danske Bank, Nordea eller Nykredit. Det er dog langt fra alle banker, der har fokus på dette. En stor del af bankerne på det danske marked har udelukkende valgt at fokusere på deres udlån.

En stor del af disse banker er udelukkende onlinebaserede og har derfor ikke nogle fysiske filialer, du kan træde ind i, som du kender det fra eksempelvis de førnævnte banker. Der er flere og flere af disse banker, der er begyndt at slå dørene op på det danske marked – både danske, men også udenlandske banker.

De største danske banker

Der er stor forskel på bankerne på det danske marked. Det er ikke alle, der ønsker at være store banker, da nogle ønsker at fokusere på en mindre kundeskare og bankprodukter. Andre danske banker har et fokus på at skabe vækst og blive ved med at øge kundetilgangen og deres portefølje af forskellige bankprodukter.

Hvert år udarbejdes der en liste over de største danske banker. Denne liste udarbejdes af Finanstilsynet. I forbindelse med udarbejdelse af denne liste, ses der nærmere på, hvem der har skabt det bedste resultat for det gældende år. De største danske banker for 2018 er som følgende:

 • Danske Bank
 • Jyske Bank
 • Sydbank
 • Nykredit
 • Bank Spar Nord
 • Bank Arbejdernes Landsbank
 • Ringkjøbing Landbobank
 • Saxo Bank
 • Vestjysk Bank
 • Sparekassen Kronjylland

OBS! Vær opmærksom på, at Nordea ikke er nævnt på denne liste. Det skyldes, at det er en dansk bank, på trods af, at mange tror at dette faktisk er tilfældet. Nordea er en bank af svensk oprindelse og derfor bliver de også listet på liste over de største udenlandske banker, der lyder som følgende:

 • Ikano Bank
 • Handelsbanken
 • Handelsbanken Kredit
 • Nordea Danmark
 • SEB Kort Bank
 • Santander Consumer Bank
 • DNB Bank
 • ASA FOREX Bank
 • Skandinaviska Enskilda Banken
 • Swedbank

Banker med fokus på udlån

Du kan låne penge i langt de fleste banker. Nogle har dog mere fokus på dette end andre. En stor del af de banker, du kan finde på nettet, men som ikke har fysiske filialer på det danske marked, kan bryste sig af, at låne penge ud til flere formål end det gør sig gældende for de større danske banker med fysiske filialer.

Hvis du skal bruge et forbrugslån, der giver dig mulighed for at bruge pengene som du ønsker, så skal der ikke herske tvivl om, at det er en god idé, at du holder dig til nogle af de såkaldte forbrugslånsbanker, du kan finde på nettet. Her har du nemlig mere end rig mulighed for at låne penge til netop det, du ønsker.

Hvis det er noget, du har gjort dig overvejelser om, så er det naturligvis vigtigt, at du sørger for at skabe et godt overblik over dine muligheder. Du kan blandt andet tage et kig på følgende banker:

Bank Norwegian

Bank Norwegian er ét af de seneste skud på stammen på det danske marked for forbrugslån af alle størrelser. Navnet lyder bekendt for de fleste, hvilket naturligvis skyldes, at Norwegian-navnet kommer fra flyselskabet af samme navn, der også er den største aktionær i selskabet og dermed kommer med kapital.

Santander Consumer Bank

Her er der også tale om en forbrugslånsbank, der er blevet populært i løbet af de seneste par år. Hos Santander Consumer Bank har du mulighed for at låne helt op til 350.000 kr., uden at du skal redegøre for, hvad du har i sinde at bruge pengene til. Det betyder, at der er tale om såkaldte forbrugslån.

Resurs Bank

Hos Resurs Bank har du mulighed for at låne helt op til 300.000 kroner. Du har tilmed også mulighed for at få pengene udbetalt i løbet af blot ganske få dage. Derfor er det også et oplagt valg, hvis du har brug for penge hurtigt. Hos Resurs Bank har de nemlig valgt at fokusere på forbrugslån samt hurtig udbetaling.

Basisbank

Her er der tale om en danskejet onlinebaseret bank, der har eksisteret i mere end 15 år. Modsat mange af de andre onlinebaserede banker, du kan finde på det danske marked, så har Basisbank ikke kun fokus på lån af penge. Det er dog én af deres primære fokusområder og du kan derfor låne penge til det meste.

Ekspres Bank

Ekspres Bank er i dag én af landets mest populære udbydere af lån og onlinebaserede banker. Hos Ekspres Bank har du faktisk mulighed for at låne helt op til 300.000 kroner, hvad end de skal bruges til en ny bil eller du blot ønsker at tage af sted på din drømmeferie. Du kan låne til det hele hos Ekspres Bank.

Stigning i antallet af onlinebaserede banker

Basisbank var den første bank, der slog dørene op på det danske marked som den første onlinebaserede bank. Siden dengang er der sket meget, markedet er vokset på markant vis og der er kommet mange nye internetbanker til. Det er fortsat et marked, der er i vækst og jævnligt byder på nye banker og produkter.

Siden 80’erne er der sket et fald på 74% i antallet af filialer på det danske marked. Det er ikke alle, der kun har fokus på at låne penge ud til forbrug. Mange af dem driver alm. bankvirksomhed på nettet, hvilket bl.a. er noget, der gør sig gældende for Basis Bank. Dette er noget den digitale udvikling har indflydelse på.

Avatar
admin
kontakt@decode.dk
No Comments

Post A Comment