fbpx

Antallet af danskere i RKI falder

antallet i rki

Antallet af danskere i RKI falder

I juli sidste år udførte Experian en undersøgelse, der viste at antallet af danskere, der er blevet registreret i RKI er faldet i løbet af de sidste fire år. Mere specifikt, så er der tale om en undersøgelse, der viser, at der i det første halvår af 2018 blev registreret 208.000 i RKI. Det er 25.000 færre danskere end for fire år siden, hvor tallet faktisk lød på hele 233.000.

I samme undersøgelse er det også påvist, at der faktisk har været et fald i antallet af registreringer hvert år de seneste fire år. Det indikerer, at der er en positiv udvikling i den danske økonomi, da flere og flere får styr på deres gæld i tide. Det ændrer dog ikke på, at der er lang vej endnu, da der fortsat er mere end 200.000 danskere, der står registreret i RKI.

Hvorfor falder antallet af danskere i RKI?

Der er flere årsager til, at der generelt er færre danskere, der bliver registreret i RKI. Det er dog blandt andet fordi, danskerne generelt set er blevet bedre til at håndtere deres økonomi, så de ikke ender med at have udbetalt gæld hos én eller flere kreditorer. Det er én af grundene til den positive udvikling, men det er faktisk ikke den primære årsag.

Ifølge undersøgelsen fra Experian, så er den primære årsag faktisk, at både långivere og forhandlere er blevet bedre til at lave en mere grundig kreditvurdering af en potentiel kunde, inden der ydes en kredit eller et lån. Det er som følge af de forbedrede kreditvurderinger, at der er færre danskere, der optager mere gæld end, hvad deres økonomi kan klare.

Også et fald i antal unge i RKI

Der er mange, der tror, at det er den unge generation, der udgør en stor del af det samlede antal registrerede i RKI. Faktisk er det ikke tilfældet, og det viser undersøgelsen fra Experian også. Det er kun 5,8% af de 21- til 30-årige, der står registreret i RKI. Sammenlignet med de 6,6% af de 31- til 40-årige, der står i RKI, så er det faktisk slet ikke så højt et tal.

Antallet af unge, der bliver registreret i RKI har også været faldende over de senere år, hvilket tyder på, at der er flere unge, der får styr på deres økonomi – og at der er flere långivere og forhandlere, der bliver bedre til at kreditvurdere de unge ansøgere. Slutteligt, så bør det også nævnes, at de unges generelt er mindre end de ældre generationer i RKI.

Undgå RKI ved at minimere din gæld

Hvis du gerne vil sikre, at du ikke ender som en del af statistikken herover, så er det meget vigtigt, du har fokus på at holde din gæld på et minimum. Der er ikke noget problem forbundet med at have gæld, hvis blot du har en økonomi, der kan bære det. Det betyder, du ikke skal låne mere end, hvad du har råd til at betale, da du ellers kan ende i RKI.

Læs også: Lån trods RKI

Avatar
admin
kontakt@decode.dk
No Comments

Post A Comment