fbpx
THIS IS
SPARTA

Billig lån

på jagt efter billig lån? Se vores udvalg af forskellige lånetyper, med lave renter. Brug vore filter-funktion til at finde det billige lån, som netop matcher dine behov
Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "billigelaan"

Det er blevet mere almindeligt at danskerne låner til forbrug, og det har øget efterspørgslen på billige lån. Der er imidlertid mange danskere, som synes at det er vanskeligt at finde det rette lån, for vilkår og regler kan ofte være vanskelige at finde rundt i.

Her på siden kan du læse mere om billige lån. Vi har lavet en fuld guide til dig, som gerne vil låne billigt. Det behøver nemlig ikke være svært at finde det optimale lån.

Dine valgmuligheder, når det gælder billige lån er primært bestemt af din privatøkonomi, og hvad du vil låne til. Herunder kan du derfor læse om de forskellige typer af lån herunder.

Sådan får du det billigste lån

Danskerne vælger at tage lån af mange forskellige grunde, men alle har de dog én ting til fælles. Alle vil nemlig gerne have et billigt lån, og det kan være svært at overskue det enorme lånemarked, for alle udlånsvirksomheder og banker vil forsøge at lokke dig ved at sige, at de har det mest fordelagtige lån. Hvis du gerne vil lære mere om at få et billigt lån, kan du læse mere her. Prisen er naturligvis ikke den eneste vigtige faktor, men den står højt oppe på prioriteringslisten for de fleste.

Vælg den rette type af lån

I forbindelse med et lån skal du først og fremmest finde den helt rigtige type af lån, som opfylder dine behov. Det kan være vanskeligt at danne sig et overblik over lånemarkedet, for der er rigtig mange forskellige lån at vælge imellem.

For at finde det billigste lån, skal du først og fremmest begrænse dine valgmuligheder. Det betyder, at du skal vælge den rette type af lån. I første omgang skal du udelukke de typer af lån, som ikke er en mulighed for dig. Hvis du ikke ejer en bolig med friværdi, kan du for eksempel ikke tage et tillægslån med pant i friværdien.

Få overblik over markedet

Når du går med planer om at optage et billigt lån, så er et meget vigtigt at du bruger noget tid på at skabe dig et køligt overblik over markedet. Du skal altså undersøge markedet grundigt og sikre dig, at du får det lån, der passer bedst muligt til dine behov. Markedet for billig lån er større end nogensinde og derfor kan det også hurtigt bliver svært at overskue, hvis man ikke ved nøjagtigt hvad man har med at gøre. Så ønsker du det optimale lån, så gør dit hjemmearbejde og sær dig ind i tingene.

Før du kan begynde på det er det dog vigtig at du får bestemt dine behov. Du skal altså overveje hvor meget du har brug for og låne og hvor længe du ønsker at lånet skal løbe. De er de to mest afgørende faktorer når det kommer til at finde et billig lån, der lever op til dine behov og ønsker. Man skal naturligvis også være opmærksom på hvor meget man kan betale tilbage, for ellers nytter det jo ikke så meget.

Når dine behov er afklaret, så kan du begynde at lede efter de lån, som virker fristende på dig og som lever op til de krav som du stiller. Typisk anbefales det, at man finder en 4-5 lån og sammenligner dem. Måske ansøger man endda om dem alle, for så kan med bedre vælge og vrage når det endelige tilbud kommer. Husk dog altid at læse det med småt, så du ikke ender med at stå med håret i postkassen.

Benyt ÅOP til at skabe et overblik

Når man skal vælge de bedste lån, så kan det være praktisk med et redskab, der kan vise en hvor meget lånet kommer til at koste. Det er heldigvis nemt at finde og det kaldes ÅOP eller Årlige Omkostninger i Procent. Det vil sige det procentvise beløb som du skal betale i løbet af de første år. Alt er medregnet i ÅOP, også renter, gebyrer og andre udgifter. Det er altså en virkelig god måde at skabe sig et overblik på.

Når man skal optage et kviklån, så er det meget vigtigt at man er opmærksom på, at de kan have en ÅOP, der virker helt ufatteligt høj. I sådanne tilfælde er ÅOP ekstremt misvisende, fordi man ikke betaler et lille kviklån af over et helt år. Som regel har man afbetalt sit kviklån efter en måneds tid og dermed er ÅOP komplet irrelevant for et kviklån med en kort løbetid. Skal du have et kviklån, så sammenlign de enkelte lån og træf en beslutning på baggrund af dette.

Hvis du derimod skal have et lån, der løber over en længere periode, så er det naturligvis en god ide at benytte ÅOP når du skal vælge. Jo højere ÅOP, des dyrere bliver lånet.

Kend forskellen på begreberne

I begyndelsen kan man godt blive en smule forvirret over de mange forskellige begreber, der dukker om når man kigger på lån. Men det er ikke så svært endda, hvis man bare lige sætter sig ind i forskellene. Renter og gebyrer er nogle af de mest brugte begreber, som kan skabe en del forvirring når man første gang støder på dem. Mange tror fejlagtigt, at de dækker over det samme, så det kan altså godt betale sig, at få styr på begreberne før man låner.

Renterne er det variable beløb, der bliver lagt til lånet efterhånden som tiden går. Størrelsen på disse renter afhænger af størrelsen på det lån man optager og naturligvis hvor høj en renteprocent man får. Man skal være meget opmærksom på renterne og det gælder især hvis man skal have et lån, der løber over længer tid. For der er det altså renterne der afgør, hvor meget man i sidste ende skal betale tilbage.

Gebyrer er et andet begreb, som man ofte støder på når man ser på lån. Et gebyr er det engangsbeløb, som man skal betale i forbindelse med lånets oprettelse. Der er forskellige udgifter forbundet med at oprette lån og derfor skal man som regel dække dette. Det er udlåneren, der afgør hvor meget man skal betale i gebyr og man skal være meget opmærksom på at beløbet kan være varierende. Der kan f.eks. være stiftelsesgebyr eller administrationsgebyr, som skal betales og de er uafhængige af selve lånets størrelse. Så hvis man skal have et lån med kort løbetid, så skal man være opmærksom på gebyrer snarer renter.

Man kan dog også risikere at der kommer andre udgifter som man skal være opmærksom på, hvilket typisk sker hvis man ikke overholder betingelserne for lånet. F.eks. kan man risikere at der opkræves et gebyr ved for sen betaling. Eller hvis man har optaget et SU-lån, så skal man være opmærksom på, at renterne stiger betragteligt efter endt studie eller hvis man misligholder lånet. Så sørg altid for at prioritere dine betalinger, så du kan blive gældfri hurtigt. På den måde kan du spare en masse penge.

Lånets størrelse

Som det sikkert er klart for enhver, så er der masser af muligheder og gode tips til at låne penge. Men det man primært skal være opmærksom på, er lånets størrelse, for det er med til af afgøre hvilke faktorer der er mest relevante. Det er nemlig størrelsen på lånet, der afgør hvordan man får lavet den bedst mulige låneaftale.

Når man gerne vil optage et lille lån, der ikke skal løbe i ret lang tid, så er det hensigtsmæssigt at kigge på gebyrerne. De er nemlig ikke afhængig af lånets størrelse, og hvis man kun låner et par tusinde, så er et par hundrede i gebyr en hel del. Samtidig er renterne ikke noget at regne ved de helt små billig lån, og derfor er det ikke noget man skal bekymre sig specielt meget om.

Skal man derimod have et stort lånebeløb, så er det bedst hvis man finder det lån, der har den lavest mulige rente. For jo større beløbet er, des mere betaler man i renteudgifter. Det har med andre ord ikke så meget at sige om man skal betale hundrede kroner i gebyr ved et lån på 10.000 kroner, men et par procent fra eller til i renter gør en forskel. Det er ved disse større lån at man med fordel kan benytte ÅOP til at sammenligne lånene og de udgifter, der er forbundet med dem.

Se hvad andre siger

En rigtig god ide for dig, der går og overvejer et billig lån, er at læse om andres erfaringer. De enkelte långivere har sikkert et utal af anmeldelser fra tidligere kunder og dem kan du med fordel læse igennem. Det er en rigtig god måde at skabe dig et indtryk at långiveren før du låner fra dem. Der kan være meget stor forskel på lånevirksomheder i Danmark og hvis man ikke er vant til at benytte dem, så er der en betydelig risiko for at man træffer en uhensigtsmæssig aftale. Det er primært på serviceområdet at de varierer meget. Så hvis man skal betale en lille smule ekstra for et firma, der er kendt for sin gode service, så er det altså penge, der er givet godt ud.

Hvis din økonomi gennemgår en betydelig ændring undervejs i tilbagebetalingen, så kan det godt betale sig at have en fornuftig udlåner, der er til at snakke med. Hvis man ikke betaler sine afdrag, så kan det nemlig hurtigt løbe løbsk og så står man i en meget vanskelig situation. Men en god udlåner er ofte ikke afvisende for at udsætte at afdrag eller ændre i vilkårene, så man bedre kan følge med. De vil jo gerne have deres penge og ved, at der er størst mulighed for at få dem, hvis de er fleksible. Men der findes dog virksomheder, der ikke er til at hugge eller stikke i, så vær sikker på at du vælger den bedste.

Ekonomi.dk er din ven når det kommer til at finde de bedste udlånere og en enkelt søgning kan ofte give dig alle de oplysninger du overhovedet kunne ønske dig om de enkelte lånevirksomheder og deres billig lån.

Hvilke typer lån findes der?

Der findes mange forskellige typer lån, og de har typisk deres egne vilkår og priser.

Prisen på et lån afhænger i høj grad af, hvad de skal bruges til. Vi har samlet en liste over de mest almindelige lån herunder, så du kan læse mere om, hvilke lån som du kan overveje.

Der er stor forskel på de forskellige typer af lån på det danske marked, og det er måske ikke alle, som er en mulighed for dig. Det kommer i høj grad an på, hvad du skal låne penge til. Herunder kan du læse mere om de almindeligste typer af lån i Danmark og lære mere om, hvilke der er de billigste lån.

Boliglån

billig boliglaanEt boliglån er en type af lån, som du kan optage i banken. Dette lån skal bruges til at finansiere et hus. Det er almindelige at låne omkring 15% af boligens værdi i banken.

Derudover skal du selv betale 5% og du kan få et realkreditlån, som dækker de resterende 80%.

Når du optager et boliglån i banken, så kan du almindeligvis få en lavere rente end ved eksempelvis et forbrugslån. Dette skyldes, at banken har pant i din bolig. Hvis du ikke overholder lånets aftaler, kan banken begære din bolig solgt. Dette betyder, at et boliglån generelt er et billigt lån.

For at du kan blive godkendt til et boliglån, stiller banken visse krav til din økonomi og dit månedlige rådighedsbeløb. Derudover skal lånet naturligvis også bruges på en bolig. Det er dog stadig ét af de billigste lån, som du kan optage i din bank.

Billån

billigt billaanHvis du optager et billån, så er det logisk nok til at købe en bil. Du kan enten ansøge om et lån til hele eller en del af summen. Der er dog mange banker som kræver, at du selv kan finansiere mellem 10-20% af bilens købssum.

Du kan ofte få et billån i din egen bank, men det kan også betale sig at forhøre sig om prisen hos andre banker. Du bør derfor som udgangspunkt altid indhente et par forskellige tilbud, så du er sikker på, at du får det billigst lån til bilkøb.

Alternativt kan du også opleve, at bilforhandlere tilbyder billån. Det er også muligt, at de har det bedste lånetilbud til dig, så tag det gerne med i dine overvejelser.

Billån ligger almindeligvis på et middelniveau, når det gælder størrelserne af renterne. Det skyldes at låneudbyderne har sikkerhed i bilen og derfor kan sælge den, hvis du ikke overholder dine afdrag. Dermed kan de få indfriet det meste af deres lån.

Renten på et billån er almindeligvis dyrere end på et boliglån. Det skyldes, at en bil taber sin værdi med årene, mens en bolig sagtens kan bevare sin værdi eller endda kan blive forøget.

Realkreditlån

Du kan enten optage et realkreditlån, når du skal købe fast ejendom eller låne i friværdien i din bolig. Du kan maksimalt lån op til 80% af boligen værdi. Denne maksimale grænse gælder også, hvis du tager et lån i husets friværdi.

Skal du bruge realkreditlånet til at købe et hus, så kan du selv vælge af finansiere de øvrige 20%. Alternativt kan du også låne op til 15% i banken og så selv finansiere de sidste 5%. Det vil naturligvis altid være billigere, hvis du kan finansiere mere selv, men det er ikke alle, som har den mulighed. Et realkreditlån er billigt og også billigere end et boliglån i banken.

I forhold til realkreditlån diskuterer man ofte, om man skal vælge et lån med fast eller variabel rente. Ens valg vil naturligvis påvirke lånets omkostninger, men det er forskelligt, hvad der er mest fordelagtigt. Et realkreditlån er dog altid et meget billigt lån.

Hvis du skal låne penge til forbrug, er det altid en god idé at undersøge, om du kan låne i boligens friværdi. Dette er et billigt lån, fordi du stiller din bolig som sikkerhed for, at du betaler lånet tilbage. Dette giver realkreditinstituttet en lav risiko, og derfor får du en lav rente på lånet. Hvis du ikke har en bolig med friværdi, bliver du dog nødt til at finde en anden låneløsning.

Har du ejet din bolig igennem en årrække, kan det til tider være en mulighed at få vurderet værdien på din bolig igen. Den kan være steget i værdi, så du pludselig har en øget friværdi. Dermed vil det blive muligt at optage et realkreditlån i boligens friværdi.

Læs mere om de nye realkreditregler hos Business.dk.

Banklån

Et banklån er et lån, som du optager i din bank. For at blive godkendt til lånet, vil din bank almindeligvis kræve, at de får lov til at gennemgå dine årsopgørelser, lønsedler og ikke mindst dit privatbudget. Derudover vil de også tjekke, om du står i RKI. Alt i alt vil dette lede til en vurdering af din kreditværdighed. Hvis denne er god nok, vil du blive godkendt til lånet.

Prisen på et banklån kan variere meget, men generelt ligger renterne i mellemklassen, når man sammenligner med andre lån. Banken har en vis sikkerhed for, at du kan betale lånet tilbage, da de har gennemgået din økonomi, men samtidig stiller du ikke pant som garanti for lånet.

Et banklån kan gøres billigere, hvis du skal låne fast ejendom eller bil. Hvis dette er tilfældet skal du enten læse om billån eller boliglån.

Siden finanskrisen er de danske banker generelt blevet mere forsigtige med at låne penge ud til rent forbrug. Derfor er der ingen garanti for, at du kan blive godkendt til et lån. Kravene varierer fra bank til bank, så i nogen tilfælde kan det betale sig at kontakte flere banker angående et banklån. Det vil også hjælpe dig til at finde det billigste banklån.

Hvis du har en stram økonomi, skal du ikke forvente at få godkendt et lån. Heller ikke selvom det kun er kortsigtet. Det er dog alligevel vigtigt at huske på, at det er gratis at spørge. Det kan aldrig skade at undersøge muligheden.

SU lån

billigt su lånSU lån er en ufatteligt billig lånemulighed, men du har kun tilbuddet, hvis du er studerende. Hvis du er studerende i Danmark på en SU godkendt uddannelse, har du mulighed for at låne et forudbestemt beløb hver måned. Beløbets størrelse afhænger af mange forskellige ting.

Et SU lån skal først betales tilbage, når du er færdig med at studere. Det kan være en stor fordel, da du kan udskyde tilbagebetalingen, indtil du har en bedre økonomi.

Hvis du har mulighed for at tage et SU lån, så er det med stor sandsynlighed det absolut billigste lånemulighed. Du skal dog huske på, at lånet stadig skal betales tilbage – også selvom renterne er lave.

Kassekredit

Kassekredit er et bestemt beløb, som du til enhver tid har tilladelse til at låne. Det kan være særdeles hensigtsmæssigt, hvis du pludselig får behov for ekstra penge.

Hvis du får godkendt en kassekredit i banken, så vil du ikke opleve, at banken blander sig i, hvad pengene skal bruges til. Det kan derfor være en god løsning til nødsituationer, hvor der opstår et pludseligt behov for kontanter.

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at en kassekredit oftest koster et årligt gebyr.

Derudover er renten normalt også højere end på et almindeligt banklån. Det skyldes som tidligere nævnt, at banken ikke blander sig, hvad du bruger pengene på.

Det er ikke alle, som kan få bevilliget en kassekredit. Banken vil almindeligvis have visse krav til din økonomi. Størrelsen på din kassekredit vil almindeligvis afhænge af din privatøkonomi. Dermed kan du få en større kassekredit, hvis du har en god økonomi.

Som nævnt er det ofte billigere at ansøge om et rigtigt banklån, hvis du skal bruge et større beløb, men en kassekredit kan være en udmærket løsning, hvis du skal bruge lidt ekstra penge. Derudover vil mange også nyde, at de ikke behøver at døje med en ansøgning om et lån.

Kviklån

billig lånKviklån er hurtige lån, som mange finder på nettet. Der er ofte tale om mindre beløb, og dermed er det også et kortsigtet lån. Den lånte sum kan ofte udbetales få dage eller endog timer efter, at man har ansøgt om lånet, og det betyder også, at der godkendelsesprocessen er meget kort.

Et kviklån kan være en god løsning, hvis du skal bruge et hurtigt lån, men det er også én af de dyreste typer af lån. Den høje rente skyldes dog blandt andet også, at lånet er meget kortsigtet. Mange betaler deres kviklån tilbage efter mindre end en måned, og dermed er de reelle renteudgifter ofte ikke så høje, selvom renten måske er høj.

Årsagen til, at renten på et kviklån er høj, er at godkendelsesprocessen går så hurtigt. Det betyder, at låneudbyderen ikke har mulighed for at vurdere risikoen ved at give et lån til de enkelte lånere. Dette kompensere de for med en højere rente.

For nogen kan et kviklån være den sidste mulighed, fordi de har fået afslag andre steder. Hvis du overvejer et kviklån og gerne vil have et billigt lån, kan du læse mere herunder, hvor vi giver vores bedste råd.

Kan et kviklån være billigt?

Kviklån er berygtede for at være dyre, og derfor er der mange, som ikke engang overvejer dem som en mulighed. Man kan imidlertid komme i en situation, hvor et kviklån er sidste mulighed.

I forhold til kviklån er det vigtigst at huske på, at det er et kortsigtet lån. I de fleste tilfælde bør man derfor ikke lade sig skræmme af den årlige rente, da lånet i mange tilfælde er tilbagebetalt på uger eller få måneder. Kviklån bliver måske aldrig det billigste lån, men det behøver heller ikke være dyrt, hvis du kun låner på kort sigt.

I de seneste år er der kommet større konkurrence, når det gælder kviklån. Der er kommet mange nye udbydere til, og det har betyder, at der er stor forskel på renterne på de forskellige lån. I praksis betyder det, at du kan finde kviklån, som er relativt billige. Lån billigt ved at tænke dig om og undersøge mulighederne før du optager et kviklån. Der kan være mange penge at spare ved at vælge det rigtige lån.

Hvis du overvejer et kviklån er det vigtigste, at du er skarp på den totale pris på lånet. Du skal derfor undersøge både renter og gebyrer på lånet. På den måde kan du beregne den totale pris på lånet. Derudfra kan du selv vurdere, om lånet er prisen værd.

I forhold til kviklån bør du være opmærksom på, at tilbagebetalingsperioden har en stor indflydelse på lånets pris. Du kan derfor spare rigtig mange penge ved at give lidt ekstra i tilbagebetalingen hver måned. Hvis du prioriterer dette og samtidig undersøger mange forskellige udbydere. Kort sagt – lån billigt ved altid at undersøge dine muligheder grundigt.