fbpx

Bådlån

Bådlån — Den komplette guide

Der er mange danskere, der drømmer om at købe en båd. Det er dog ikke alle, der har økonomi til dette. Heldigvis forholder det sig dog således, at drømmen kan realiseres med blot et par klik. Der findes et væld af muligheder for at optage et bådlån på nettet, så du kan købe netop dén båd, du længe har drømt om.

Hvis du selv overvejer at investere i en båd, så skal du finde et godt lån. Det kan du – som udgangspunkt – finde hos en bank eller hos en onlinebaseret långiver. De fleste vælger sidstnævnte løsning, da det typisk er nemmere blot at optage et lån via en formular sammenlignet med at skulle overbevise bankrådgiveren.

Hvilke muligheder har jeg for at finansiere et bådkøb?

Billigt bådlånSom der også er givet udtryk for ovenfor, så kan du finde et væld af långivere på det danske marked. Det er dog ikke dem alle, der låner penge i en klasse, der gør, at du kan købe en båd for disse penge. Det er dog et tegn på, at du skal sørge for at vælge din långiver med omhu, så du er sikret, at du reelt set får et godt lån.

Som der også er givet udtryk for ovenfor, så er det bl.a. muligt for dig at låne penge til køb af en båd i din bank. Det er dog langt fra alle, der kan få lov til dette af deres rådgiver. Hvis du selv vil være sikker på, at du ikke ender med at stå med hatten i hånden hos din rådgiver, kan du i stedet vælge at tage et lån online.

Skal du låne penge til at købe en båd, så er det typisk også et krav, at du selv kan stille en form for sikkerhed for lånet. Det er ofte noget, du skal gøre i form af, at betale 20% af bådens samlede pris som sikkerhed. Det er dog langt fra alle, der er i stand til dette, hvorfor de vælger at låne penge på nettet.

Du kan sagtens finde forbrugslån i stor skala, hvis du gerne vil købe en båd. Du skal dog ikke tro, at du kan låne flere millioner kroner hos de långivere, du finder på nettet. Nogle steder er det dog muligt for dig at låne op mod 400.000 kr. hos nogle udbydere, hvorfor det også er i denne retning, du skal søge.

 • Hos LendMe kan du låne helt op til 300.000 kr. med en lang afbetalingsperiode.
 • Hos Bank Norwegian kan du låne helt op til 400.000 kr. med en lang afbetalingsperiode.
 • Hos Santander kan du låne helt op til 350.000 kr. med en lang afbetalingsperiode.

Bådlån med eller uden sikkerhed – Hvad bør jeg vælge?

Hvis du har besluttet dig for, at du gerne vil købe en båd, så skal du i langt de fleste tilfælde finde et godt båd lån. Det har du som udgangspunkt to muligheder for at gøre, da du enten kan vælge at låne penge til din båd med eller uden sikkerhed. Der er selvfølgelig både fordele og ulemper forbundet med begge dele.

Hvis du leder efter et bådlån på nettet, så vil der typisk være tale om et lån uden sikkerhed. Hvad det betyder er, at du ikke skal stille nogen form for pant eller kaution for lånet, og dertil kan du også bruge pengene som du har lyst. Herunder belyses nogle af fordelene ved bådlån både med og uden sikkerhed.

Med sikkerhed

Hvis du har intentioner om at skulle optage et bådlån i banken, så er det også meget normalt, at de kræver en form for sikkerhed for de penge, du skal låne. Det kan du gøre på flere måder, hvilket du blandt andet kan gøre ved at stille båden som sikkerhed, i tilfælde af du ikke er i stand til at betale dit lån tilbage.

 • Renten på denne type af lån er ofte markant lavere
 • Der er ikke noget loft for, hvor meget du kan få lov til låne
 • Du betaler selv 20% af bådens værdi og gør dermed lånet mindre
 • Båden skal til hver en tid købes af en godkendt forhandler

Uden sikkerhed

Hvis du tager et bådlån uden sikkerhed, så bliver der – som navnet også antyder – ikke krævet, at du kan stille en form for sikkerhed. Kravene til et sådant lån er ofte knap så strenge som i banken, men det er dog også noget, du skal betale for. Et bådlån uden sikkerhed byder blandt andet på de følgende aspekter:

 • Du kan låne penge til hele bådens værdi uden at lægge en udbetaling
 • Du kan få lov til at købe bilen af hvem som helst – både af en privatperson og en forhandler
 • Du kan låne op til 400.000 kr. hos online långivere, alt afhængigt af din kreditværdighed
 • Lånet er dog normalt en kende dyrere end et lån med sikkerhed

Find det billigste bådlån via ÅOP

Godt og hurtigt bådlån i DanmarkDer er mange ting, du skal være opmærksom på, hvis du skal købe en båd og optage et lån til dette. Du vil naturligvis gerne sikre, at du ikke betaler for meget for lånet. Det kan du gøre på flere måder, men det nemmeste og mest effektive er dog, at du benytte dig af ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) til dette.

Der er mange, der tror, at det kun er renten, der skal være i fokus, hvis man gerne vil finde et billigt lån. Faktum er dog, at det ikke er rigtigt. Der er også et væld af andre udgifter forbundet med et sådant lån. Derfor er det ikke nok, at du kun holder øje med renten på det lån, du overvejer at optage til køb af båd.

ÅOP er nemlig et begreb, der dækker over samtlige udgifter, der er forbundet med et lån, der bliver vist i et procentbeløb. Derfor er det også nemt at bruge dette tal til at sammenligne de forskellige lånetilbud, du har modtaget, eftersom du hurtigt kan vurdere, hvilket af dine tilbud, der faktisk er det billigste for dig.

Det betyder også, at det er en god idé, at du sørger for at finde lånets ÅOP inden for kort tid. I og med, at det i dag er lovpligtigt for alle långivere at skilte tydeligt med ÅOP’en på deres lån, så er det ikke noget, der er svært at finde frem til. Det betyder også, at det er nemt for dig at skille fårene fra bukken, når du låner.

Krav til låntager, når du vil optage et bådlån

Som det også gør sig gældende for andre typer af lån, så er der naturligvis en række krav, du skal leve op til, hvis du skal gøre dig forhåbninger om at blive godkendt til et bådlån. Det er dog noget, der varierer meget fra udbyder til udbyder, hvorfor du skal undersøge dette nøje. Nogle krav går dog meget igen:

 • Alder: På trods af, at du kan tage speedbådscertifikat i en alder af 16 år, så kan du først optage et lån til at købe en båd, når du er fyldt 18 år. Du skal dog være klar over, at der er stor forskel på, hvad der stilles af krav til alder. Nogle steder skal du være enten 21 år, 23 år eller 25 år.
 • Indkomst: Din indkomst er meget afgørende for dit lån. Det er nemlig den, der viser, hvad du er i stand til at betale retur pr. Måned. Derfor er det også kun naturligt, at det er noget, der stilles krav til hos langt de fleste låneudbydere. Hvad kravet lyder på varierer dog meget mellem udbyderne.
 • Jobstatus: Hvis du ikke har et fast job, så er det svært for dig at få lov til at låne penge. Derfor er din jobstatus også noget, der har stor indflydelse på, om du kan få lov til at optage et lån til at købe en båd. Nogle steder kræves det at du kan fremsende både årsopgørelser og dine lønsedler.
 • Civilstand: Dette er ét af de punkter, hvor der er stor forskel på, hvad der stilles af krav. Det er ikke noget, der stilles deciderede krav til, men hvis du kan skrive en sambo eller ægtefælle på som medansøger, så skal der ikke være nogen tvivl om, at det er nemmere at blive godkendt til et lån.

Det er en god idé, at du ikke bare giver dig i kast med at ansøge om lån hos flest mulige långivere. I stedet bør du først og fremmest give dig tid til at undersøge, hvad de stiller af krav, så du er helt sikker på, at du er i stand til at leve op til de enkelte krav – ellers er det blot spild af både din og den givne långivers tid.

Dertil er det også meget vigtigt, at det gøres klart, at der er stor forskel på de enkelte långiveres krav. Det er særligt noget, der gør sig gældende, når der er tale om lån i dén klasse, et bådlån ofte befinder sig i. Har du selv intentioner om at låne penge til at købe en båd, så kræver det at du lever op til kravene herunder.