fbpx
THIS IS
SPARTA

Alarmsystem

Find alle markedets mest populære alarmsystemer og vælg det du helst vil have. Hvad enten du går efter pris eller kvalitet, så finder du alarmsystemer her

Alarmsystem — Den komplette guide

Der er flere og flere danskere som investerer i et alarmsystem, og det er der mange gode grunde til. Der bliver begået cirka 7.500 indbrud i Danmark om året kun rettet mod private hjem. Det er cirka lige så mange mod erhvervsvirksomheder. Der er altså mange som gerne vil sikre sine bolig eller ejendom, både når det gælder værdier som penge, smykker og dyrt elektronisk udstyr, som er i meget høj kurs hos tyvebander rundt om i landet. Udover de mange værdier som man vil sikre, så handler det i høj grad også om tryghed, og at man vil undgå, at fremmede uvedkommende ikke vader rundt i ens privatsfære, og roder rundt i ens ting i hjemmet. Der er altså også noget psykologisk over det, når danskerne vælger at få et alarmsystem installeret i hjemmet. De danske hjem er spækkede med værdier, og det gælder særligt kontanter, hvidevarer, elektronik som computere, tablets og smartphones, samt tv og lydanlæg, designer møbler og dyre haveredskaber. Det er det som tyvene går efter, ting som kan omsættes hurtigt til kontanter.

Normalt er ovenstående ting forsikret, og så kan man mene, at det måske ikke er så slemt endda, men mange af disse ting har ekstra værdi for danskerne, for en computer vil typisk være fyldt med feriebilleder og minder, som man tidligere havde i fotoalbum, og som ikke havde den store værdi for tyve. Det er tyvene ligeglade med i dag, de vil bare kunne sælge en computer videre til højstbydende på hælermarkedet. Det går ud over en masse danskere, som ud over at miste en dyr computer, også mister uerstattelige filer på computeren, billeder og film for eksempel. Ved at få installeret et alarmsystem, så gør danskerne noget ved truslen om et indbrud, og ved installationen, så forebygger de også denne hændelse, for tyvene vil hellere bryde ind der hvor der ingen alarm er. Alarmer er irriterende for tyvene, for sirenen fra en alarm påkalder sig opmærksomhed fra for eksempel naboer og lignende. Det betyder, at tyvene har alt for lidt tid til at udføre deres forehavende, og det betyder, at deres udbytte på et sted med alarm vil være meget mindre, end hvis de har tid nok til at tømme hele boligen for værdier, og gennemrode alt, for for eksempel at finde skjulte kontanter eller smykker.

Stort udvalg af alarmsystemer i Danmark

Der findes mange typer af alarmsystemer i Danmark eller på det danske marked, og det kan være svært at vælge den helt rigtige type, som passer perfekt til hjemmet eller boligen. Her på siden, har vi udvalgt en række udbydere eller forhandlere af privatalarmer, som du roligt kan handle med. De er håndplukkede af os, fordi de lever op til de krav vi stiller på forbrugernes vegne. Det er for eksempel krav om kvalitet, når det handler om selve hardwaren, eller alarmudstyret, holdbarhed og især driftsikkerhed. Når man skal have et alarmsystem, så skal det være driftsikkert og pålideligt, og ikke lave fejlmeldinger hele tiden. Det er irriterende og det er forstyrrende og besværligt. Her på siden finder du de absolut bedste leverandører i landet, som du roligt kan handle med, eller lave en abonnementsaftale med. Vi har gjort søge arbejdet meget nemmere for dig, for vi har alle de meste seriøse udbydere samlet her. Det betyder at du meget nemmere kan danne dig et overblik over dine muligheder, og så kan du nemmere og hurtigere sammenligne de forskellige udbyderes tilbud med hinanden. Når du sammenligner udbyderne med hinanden, så får du mulighed for at vælge det mest optimale udstyr, og så til den billigste pris. Det kan blive dyrt med et alarmsystem, men hvis du følger vores råd her på siden, så vil du hurtigt kunne finde et system som du både bliver tilfreds med, og som passer til din pengepung.

alarmsystem

De alarmsystemer som er på markedet i dag, er meget lig hinanden i funktionalitet og forskellene er primært hvordan de fysisk ser ud, og hvilken service der følger med i pakken. Hvis du vælger en standardpakke hos et alarmselskab, så vil du modtage et anlæg som en teknikker vil komme og installere, så det virker efter dit behov, og så bliver alarmsystemet koblet op på en central hos alarmselskabet, hvor de så modtager et alarmopkald fra din central, og de efterfølgende kan reagere på dette opkald. Det er meget forskelligt, hvad de forskellige selskaber gør når de modtager en alarm, og det afhænger i høj grad om, hvilken pakke eller service du bestiller hos dem. Nogle selskaber kører ud til adressen, og tjekker for indbrud og lignende, mens andre ikke gør, og blot tilkalder dig og politiet. Det koster selvfølgelig en del mere, hvis du skal have en bil fra alarmselskabet til at køre ud til adressen, men hvis du ikke selv kan det, eller du ikke kan få for eksempel en nabo til det, så må det jo være den løsning du vælger. Vil du hellere selv gøre tingene, så har du også mulighed for at finde forhandlere af alarmsystemer her på siden, som bare leverer hardwaren, altså selve systemet, og så skal du selv installere dette, og indstille det til dit behov. Her kan du så indkode hvilke personer du gerne vil have til at gøre noget, i fald der kommer en alarm fra dit alarmsystem.

En gør-det-selv løsning er i princippet ikke dårligere end en løsning hvor du har tegnet eller tilmeldt dig en fast ordning med et alarmselskab, men det er virkelig en gør-det-selv løsning. Du får tilsendt alarmudstyret, og så skal du selv installere det, og du skal indstille det efter dit behov. Mange vil mene, at det er legende let at gøre selv, mens andre vil synes, at det er alt for kompliceret. Her på Ekonomi.dk har vi selv gjort det selv, og det er faktisk ret simpelt, og hvis du følger brugervejledningen til installationen, så kan det sagtens lade sig gøre, at få et super godt alarmsystem til en billig pris, uden at det går ud over kvaliteten eller driftsikkerheden. Her handler det bare om, at du forstår dig lidt på gør-det-selv arbejde, så er det let nok.

Hvad består et alarmsystem af?

Et alarmsystem består af følgende grundelementer: en central med betjeningspanel, en sirene, vindues- og dørdetektorer, rum sensorer, kamera, og andre elementer som du i de fleste tilfælde kan tilvælge hos leverandøren eller alarmselskabet. Alarmcentralen i dit hjem kan enten være en boks som sidder på væggen, ligner lidt en gammeldags båndoptager med display, eller en lille boks på størrelse med en stikkontakt, uden display. Sirenen er som de ser ud, et moderne billede af en højttaler, og rum sensorerne er små sensorer som du kender fra tænd- og sluk lamper, hvis man bevæger sig udenfor for eksempel. Der er mange former for kameraer til alarmsystemerne, og de har alle forskellige muligheder. Vi kan anbefale de kameraer som du kan styre via en app på din smartphone, for på den måde, kan du have en smule overvågning af dit hjem, mens du for eksempel er på job eller væk i længere tid af gangen, for eksempel på en sommerferie. Nogle kameraer kan dreje 360 grader rundt og op og ned, mens andre er mere stationære, og kun viser et billede i en retning. Om du er til det ene eller andet, er dit valg, men dem man kan styre selv, er helt klart en kæmpe fordel for dig som forbruger eller kunde. Uanset om du vælger det ene eller andet system, så skal du sikre dig, at rækkevidden på anlægget passer til din bolig, så centralen har forbindelse til alle detektorer i hjemmet. Ellers kan det være lige meget, og så vil der være huller i din beskyttelse, hvis der for eksempel ikke er rækkevidde nok til et par vinduer i den anden ende af boligen. Har du placeret centralen midt i din bolig, så burde det kunne lade sig gøre, at nå alle sensorer og detektorer i hele boligen.

Der er stor forskel på alarmsystemer, og de billigste af dem, som vi ikke har valgt at beskrive her på siden, er ikke værd at investere i. en af de vigtigste pointer omkring de allerbilligste alarmer, handler om rækkevidde og om en masse tekniske fejl. Det er du fri for, når du vælger et alarmsystem via vores side. Det er stabile og driftsikre alarmer, som har en rækkevidde der er stor nok til at dække din bolig, såfremt du placerer centralen midt i hjemmet. Det som for eksempel er en meget vigtig pointe er batteri backup som sidder i centralen. På billige modeller er der dårlige batterier, og når tyvene huserer i et sommerhusområde, så kobler de strømmen fra huset dagen før, og så er de sikre på, at alarmer med dårlige batterier ikke kan holde til strømafbrydelsen, og så er de tømte dagen efter, og så er der frit spil. Der er altså flere grunde til at vælge den type alarmer som vores udbydere har her på siden. Kvalitet betyder en hel del, når det handler om hardwaren eller udstyret, og så handler det selvfølgelig også om hvad alarmselskabet, hvis du tegner et abonnement, tilbyder af services udover selve alarmsystemet.

De fleste af udbyderne her på siden giver dig som forbruger eller kunde mulighed for, at tegne et abonnement, en aftale med selskabet. Det betyder, at de kommer og installerer anlægget så det virker som det skal, og du skal ikke tænke på noget i den forbindelse. Du skal dog vælge størrelsen af anlægget på deres side, alt efter hvor stor din bolig er, og så skal du vælge de ekstra enheder du vil have koblet til dit alarmsystem. Det kan for eksempel være en brand- eller røgalarm, en vandalarm, en gasalarm, et ekstra kamera med mere. Prisen på den pakke er afhængig af den pakke du køber, og så selvfølgelig, hvor meget du skal betale i abonnement hver måned. Alarmsystemet kan godt koste mellem 1.400 kroner og 4.500 kroner i engangsudgift, og så lægger abonnementet typisk på mellem 100 kroner og 500 kroner. Du skal være opmærksom på, at nogle selskaber tager sig ekstra betalt for en udrykning til en alarm ved din bolig, og det kan koste omkring 1.000 kroner. Alligevel er en alarm en god investering, da du jo får masser af sikring af dit hjem, og den tryghedsfølelse der følger med, kan ikke beskrives. Det giver dig mere ro i hverdagen, og langt færre bekymringer at slås med. Nu gør du jo endelig noget mod en trussel, som alle danskere kan blive udsat for, uanset hvor man bor.

Alarmsystemerne som findes på markedet i dag, bliver i den grad også brugt til overvågning, og de fleste som har et nyere alarmsystem med for eksempel et live kamera, de har adgang til live billeder fra deres bolig. Det er utroligt smart, og det er ikke fordi det koster spidsen af en jetjager, det er faktisk ret billige løsninger som findes. De forskellige kameraer som findes på markedet i dag, er i en utrolig god kvalitet, og opløsningen er meget anvendelig når der skal laves live optagelser fra for eksempel din bolig. De udbydere her på siden, som også har kameraer til deres anlæg, er meget kvalitetsbevidste, så de kameraer som de sælger til deres kunder, er noget af det bedste på markedet. Du får typisk et kamera med en opløsning på cirka 1.200 dpi, som svarer til HD kvalitet. Det vil sige, at hvis du har ubudne gæster i dit hjem, så vil kameraet begynde at filme eller optage, og billederne vil efterfølgende blive brugt til at identificerer hvem det er, og hvad der er sket i boligen. Det er kvaliteten der er afgørende for om man kan se hvem der er på optagelserne, og de fleste kameraer er forsynet med infrarød, så de laver rigtige gode mørkeoptagelser også. Mørkeoptagelser er ellers noget som før i tiden var svært, og kvaliteten var aldrig helt god. Det er de nu, og man kan sagtens identificere folk, selvom de er ti meter væk fra kameraet. Du kan selv vælge om kameraet skal lave filmoptagelser eller det skal knipse enkeltbilleder, det er noget du selv indstiller, eller dit alarmselskab, hvis du vælger den form for tyverisikring til din bolig.

Når de fleste alarmsystemer har live kamera, så er det helt naturligt, at de også bliver brugt til overvågning. Det kan for eksempel være at man har hunde eller katte hjemme, og man lige vil se, at alt er i orden. Det kan selvfølgelig også være en god måde at holde styr på om ungerne er kommet hjem fra skole med mere. Det giver en ekstra tryghedsfølelse, når man kan se med egne øjne, at ungerne er kommet hjem, og der er nogen i hjemmet. Der er også mange pårørende til ældre borgere som vælger at opsætte disse løsninger hos farmor eller morfar, så de har en livlinje, hvor man kan holde lidt øje med dem, og på den måde skabe en god tryghed, som virker begge veje. Er du for eksempel på jobbet, og du lige vil tjekke aktiviteterne enten hjemme eller hos din far eller mor, så kan du hurtigt via en app, få adgang til et overvågningskamera. De fleste kameraer har også indbygget interkom, så man kan føre en dialog mellem kamera og app på en smartphone. Det er virkeligt smart og meget nemt at betjene.

Ekonomi.dk hjælper dig med at finde et alarmsystem

Her på Ekonomi.dk anbefaler vi alarmsystemer til både tyverisikring og overvågning, men vil selvfølgelig løfte en pegefinger, i forhold til at overvåge i et væk. Det skal være sagligt begrundet, og det skal ikke tage overhånd. Alarmsystemer er meget avancerede i dag, og det giver mange ekstra muligheder, blandt andet overvågning, brandsikring, og vandskadealarmering. Nogle af løsningerne er inklusiv i de pakker som du kan købe, mens andre er tilvalgsløsninger som du så betaler lidt ekstra for i dit abonnement. At tilkøbe røg- og brandalarmering er sund fornuft, da det ikke koster ret meget ekstra, og det er sådanne foranstaltninger som redder liv, hvis uheldet skulle være ude. Der er allerede mange som har sat en røgalarm op i hjemmet, og de nye muligheder med at forbinde dem direkte til dit alarmsystem er bare utroligt smart.

find nyt alarmsystem

Bor du et sted hvor der tit er varsling om oversvømmelse, og netop din bolig er ekstra udsat eller truet, så er det smart med en fugt- og vandskadealarm. Den placeres for eksempel i en kælder, ved et afløb, og bliver den for eksempel våd, så får du en alarm eller melding på din app, og så kan du nå at gøre noget ved problemet, før det bliver til en katastrofe. Mange får ødelagt indbo for store værdier på grund af vandskade, og det vil folk helst undgå. Er det et pludseligt skybrud som foraårsager oversvømmelse og høj vandstand i din bolig, så kan du ikke undgå konsekvenser, men med en alarm, så kan du reducere skadens omfang betydeligt. Det giver store besparelser, når du ikke skal erstatte alt indbo, og du undgår også at særlige værdifulde ting for dig, ikke bliver ødelagte. Vi anbefaler altid folk som har risiko for oversvømmelse eller vandskade, at tage deres forholdsregler, og for eksempel indrette deres kælder sådan, at skulle ulykken ske, så har man allerede sørget for, at værdifulde ting er hævet et godt stykke over jorden eller gulvet. Det er smart og sund fornuft. En vandskadealarm er bare en ekstra sensor som reagerer på fugt og vand. En simpel detektor, som er koblet sammen med dit alarmsystem, og som vil give en alarm eller melding, hvis den aktiveres.

Alarmselskaberne eller forhandlerne har jo meget forskellige løsninger og mange typer tyverialarmer. Derfor er det vigtigt, at du finder det anlæg som du mener beskytter dig bedst muligt, og med de ekstra funktioner som giver mest mening for dig og dit behov. Priserne på markedet er meget forskellige og også blandt udbyderne. Deres løsninger er måske opdelt i pakker der passer til små boliger, lidt større og så de helt store hjem, hvor der er inkluderet lidt flere detektorer eller sensorer til systemet. Du skal sørge for at sikre alle vinduer og døre i dit hjem, så der ikke er huller i systemet, og så skal du sikre dig, at alle disse er koblet til alarmsystemet og at de virker. Det er nemt at tjekke, og det plejer installatøren af anlægget at gøre ved opsætning, men du skal også løbende tjekke det selv. Der kan være batterier som skal udskiftes i detektorer eller sensorer, og det er dit ansvar. En gang hvert halve år er ikke unormalt, og det tager jo ingen tid, og du kan sikkert bestille ekstra batterier hos din udbyder eller forhandler. Der kan du også købe ekstra detektorer og sensorer, hvis du for eksempel finder ud af, at du også vil have en sensor eller et ekstra kamera på bagsiden af din bolig. Det er nemt selv at koble en ny funktion til, da du i princippet bare skal gå til din alarmcentral eller panel, og så holde den op foran centralen, og så kobles den helt automatisk til som en ny enhed. Utroligt smart og nemt, og det tager ingen tid. Derefter kan du opsætte det ekstra kamera eller den ekstra udendørssensor, og så er det aktivt.

Du kan selvfølgelig vælge at købe det hele fra starten af, men mange køber en standardpakke først, og så udvider de hen over tid. Enkelte forbrugere nøjes med at købe en central og et indendørs kamera, som er placeret det rigtige sted i boligen, og så er det deres alarmsystem. Det dækker måske ikke boligen så godt, men det kan sagtens virke ok. Det er din egen beslutning om du vil det ene eller andet, og det er jo din pengepung som i sidste ende skal betale for systemet. Hvis du vælger en billig løsning med et billigt alarmsystem med et panel, en sensor og en detektor, så kan du slippe med at betale omkring 1000 kroner for et anlæg, og så afhænger det meget af, hvilken service du køber hos alarmselskabet. Vælger du for eksempel en meget billig alarmløsning, så kan du nøjes med 100 til 150 kroner om måneden i abonnement, og så har du et alarmselskab som overvåger din bolig. Vælger du at købe alarmsystemet selv og selv installere det, og ikke køber et abonnement, og du selv skal stå for at reagere, hvis der kommer en alarm, så sparer du en del penge hvert år, men om det er en optimal løsning, det skal du selv vurdere.

Når du investerer i et alarmsystem så skal du som forbruger overveje, hvad der giver dig mest tryghed for pengene. 1200 kroner om året er jo mange penge, men set i lyset af, at du får sikret din bolig på den bedste måde, så er det nok alle pengene værd. Du får jo en sikkerhed for, at alarmselskabet reagerer og alarmerer politiet, hvis der er indbrud, og du får hjælp til alt det administrative som findes i forbindelse med et indbrud. De fleste alarmselskaber her på siden, har mange gode råd og tips til dig som kunde, og det gælder både i forhold til forebyggelse, og i forhold til at registrere alle de værdier som findes i boligen, så du har en liste til forsikringsselskabet med mere. Du får altså ikke bare installeret en alarm, men får mange gode fordele med i købet.

Den billigste løsning godt være god

Den billigste alarm kan sagtens være god nok, men du må for alt i verden ikke gå på kompromis med kvaliteten. Mange alarmer på markedet er uduelige, da de er produceret alt for billigt med dårlige komponenter, som ikke holder ret længe, og mange af dem med alt for lille batterikapacitet. Et alarmsystem skal sidde og være aktivt hele tiden og i rigtig mange år, og det skal virke den dag uheldet er ude, og det kræver driftsikkerhed. Det har alle udbyderne her på siden. De er håndplukkede fra vores side, da de har de mest seriøse bud på at kunne sikre din bolig, og til en meget fornuftig pris. Uanset om det er din nuværende bolig, dit sommerhus eller en kolonihave, så har de løsninger som passer perfekt til dit behov. Det er bare at vælge en af dem her på siden, hvor det er meget nemt at sammenligne dem med hinanden, og så vælge den du føler dig mest tryg ved.

Når du skal vælge alarmselskab så skal du sikre dig, at du får det som du forventer. Der er selskaber som kører ud til en alarm, og så er der selskaber som ikke gør det. Du kan godt regne med, at “udrykningen” ikke er inkluderet i dit abonnement, men ofte er en service som der bliver opkrævet ekstra for. Det vil sige, at hvis selskabet skal køre til en alarm ved din bolig så koster det nemt 1000 kroner for eksempel. Mange vælger den service fra, da alarmselskabet alligevel ikke er på stedet få minutter efter alarmen, og fordi de hellere selv vil stå for den del. Det kan for eksempel gøres ved en nabohjælp ordning, hvor en nabo kobles til alarmen, og bliver alarmeret ved for eksempel indbrud. Det kræver dog, at naboen er indforstået med dette, og ikke er utryg ved at reagere, og tage hen til din bolig, få minutter væk.

Vælger du løsningen fra, så skal du sikre dig at selskabet ikke tager penge for ydelsen på regningen, og det skal du gøre dem opmærksom på. Er dit abonnement inklusiv udrykning, så behøver du ikke at foretage dig noget. Nogle af vores alarmselskaber har denne service inkluderet, og så betyder det bare en lidt højere månedlig ydelse. Har du brug for den, så vælger du bare sådan en løsning. Mange vælge alarmløsning ud fra deres økonomi, og det er forståeligt nok, men husk at du skal vælge et system som har høj kvalitet og som holder i mange år. Nogle selskaber vil gerne sælge dyre løsninger, men dem som vi har udvalgt her på siden, er meget troværdige, og vil ikke bare sælge for enhver pris. De har fokus på kundeservice og høj tilfredshed, og det vil du mærke uanset hvilket selskab eller hvilken forhandler du vælger. Det er selvfølgelig en forretning for selskaberne, men de ved også, at der er stor konkurrence på området, blandt andet fra meget billige importører, der sælger alarmsystemer for en slik, og som ikke er gode nok. Deres holdbarhed er dårlig, de har mange fejlmeldinger, og batterierne på disse anlæg er nærmest en fornærmelse. Dem skal du for alt i verden undgå, og så vælge en løsning som koster lidt mere, så du har den bedste tryghed for dig og din familie. Vælg for eksempel også en overfaldsalarm, som kan bæres af alle i familien, så der altid kun er et lille tryk til hjælp udefra. En smart finesse ved mange alarmsystemer, som for eksempel ældre borgere burde udstyres med helt automatisk, for det kan redde mange liv, og det kan give meget større tryghed i familierne rundt om i landet.

Brug lidt ekstra tid her på siden, og kig de forskellige udbydere ud, så du er sikker på, at du får lige det anlæg du har behov for, og så til den pris du mener er rimelig i forhold til dit budget. Det kan være svært at sætte pris på sikkerhed og tryghed, men prøv alligevel at tænke på den måde. Så er 1200 kroner om året ikke ret mange penge for eksempel. Du kan sagtens få meget dyrere løsninger, men så skal du have en meget stor bolig, og vælge en pakke med alle former for dækning eller services.

Her på Ekonomi.dk får du den bedste rådgivning, og vi prøver hele tiden at have de bedste løsninger til kunderne, der passer til de flestes behov. Det er vores mission, at du er bedste muligt oplyst, når du skal vælge alarmsystem. Et godt alarmsystem er den bedste sikring mod indbrud og tyveri, og du kan vælge mellem mange ekstra løsninger som kan kobles til dit alarmsystem, og på den måde give dig endnu mere tryghed i hverdagen. Tryghed for hele familien er ikke noget man kan sætte pris på, det er noget man skal prioritere meget højt.