fbpx
THIS IS
SPARTA

Alarm

Mangler du en god alarm? Vi viser dig en lang liste af alle markedets alarmer og alarmsystemer, find den billigste og bedste alarm her hos Ekonomi.dk

Alarm — Den komplette guide

Ordet alarm kan have flere betydninger, men i denne sammenhæng er alarm eller alarmer i betydningen, at blive alarmeret ved en hændelse, eller at blive adviseret, gjort opmærksom på, at noget er på færde. De fleste kender fra gammel tid, at der sad en dørklokke i enhver butik, så butiksejeren eller købmanden kunne blive adviseret om, at nogen trådte ind i butikken. Det var en form for alarm. I dag kender man ordet alarm i forbindelse med at slå alarm til for eksempel 112, hvis der er sket en ulykke, så slår man alarm med et opkald med sin telefon. I rigtig gamle dage, så lød kirkeklokkerne hvis en by blev angrebet af fjender eller røvere, og den form for alarm kender man også i dag, hvor Beredskabet udsender alarmer ved ulykker, brande eller katastrofer, hvor byernes sirener begynder at lyde, og som betyder, at man skal gå inden døre og lukke for vinduerne og tænde for radioen.

Værd at vide om alarmer

Når man taler om alarm eller alarmer i dag, så mener de fleste nok, at det har noget med sikring eller tyverisikring at gøre. Det også det som vi her på Ekonomi.dk vil beskæftige os med i denne artikel, hvor vi gerne vil forklare, hvad alarmer er, hvorfor de er en god ide, hvordan de virker, hvordan de installeres, hvad det koster, og meget mere, så du som forbruger eller kunde bliver mere oplyst om emnet og mulighederne, hvis du selv går med tankerne om at sikre din bolig noget mere.

Udbydere af alarmer og alarmsystemer

Vores liste af udbydere af alarmer og alarmsystemer her på Ekonomi.dk skal hjælpe dig til at gøre det nemmere at vælge den sikringsform som du mener er passende til din bolig eller dit hjem. Der er mange muligheder, og det handler i høj grad om, hvad du selv har af forventninger til din nye alarm eller dit nye alarmsystem. Alle udbyderne er håndplukkede til siden, og det betyder, at vi har gjort en del af forarbejdet for dig. Vi har valgt de absolut bedste udbydere ud på markedet, som vi ved er seriøse nok, til at kunne blive din udbyder i fremtiden. En udbyder af alarmsystemer skal først og fremmest kunne levere et meget driftsikkert system, som kører uden problemer, og som ikke har ry for fejl og fejlmeldinger hele tiden. Er det en udbyder som tilbyder en service om at reagere på alarmer, så skal vedkommende udbyder også gøre dette inden for et vist tidsrum, for ellers kan man selv gøre det. Typisk har nogle selskaber eller udbydere en reaktionstid på over 30 minutter ved en alarm, og så er fuglen fløjet, som populært siger.
Denne typer udbydere af alarmer og så de lidt mere gør-det-selv løsninger, vil vi beskrive lidt mere i detaljer i det kommende, sådan at du får en god fornemmelse af, hvad forskellene er, og hvad der virker bedst for dig og din familie, så din bolig sikres på den bedste måde fremover.

udbydere af alarm

Mange gode grunde til at få en alarm

Der er mange grunde til at danskere gerne vil have en alarm i deres bolig, og at alarmer er blevet så populære den seneste tid. De senere år har salget været støt stigende, men efter at de helt nye smarte modeller er kommet på markedet, og nu kan fås til en meget overkommelig pris, ja så er markedet nærmest eksploderet. Slaget har aldrig været så stort, og det stiger stadig. Mange vil gerne have en alarm for at sikre sig mod indbrud og tyveri, og så er det jo nærliggende, at sikre sine ejendele med et alarmsystem, som går i gang når der kommer ubudne gæster. Der er også en del som investerer i de nye alarmsystemer med kamera for at få en form for overvågning i hjemmet. Sådan et system kan både fungere som tyverialarm og overvågning, og det er faktisk ret effektivt og smart. Der findes også en del, særlig t i gruppen af vores ældre medborgere, som gerne vil have både tyverialarm, overvågning og tilkaldealarm, og det er også muligt med nye smarte og effektive systemer, der både kan det ene og andet. Hvis en ældre medborger for eksempel falder i eget hjem, og ikke kan klare sig selv, så kan et enkelt tryk på en knap gøre, at dem man vil have hjælp fra, de kan komme til undsætning. Det er vildt smart og effektivt, og det kan i særlige tilfælde også redde liv. Forestil dig, at den ældre borger får et ildebefindende, og at det er lidt mere alvorligt end bare et fald, så kan der komme hurtigt hjælp til stedet ved en alarm, og hurtig livreddende førstehjælp kan gøre, at vedkommende får den rette behandling, og kan komme hurtigt på hospitalet.
grund til at få alarm

Mange indbrud i Danmark gør det attraktivt at anskaffe en alarm

Der er en del indbrud i Danmark, og det er svært at dæmme op for, og Politiet som skal reagere og efterforske har ikke mange ressourcer. Derfor tænker en del, at de selv vil gøre noget, for at sikre, at tyvene ikke vælger deres bolig, men en andens, hvor der ikke er installeret alarm. Tyvene vil hellere gå ind der, hvor der ingen alarm er, og særligt, hvis de bliver fotograferet eller filmet i gerningsøjeblikket. Det kan altså være skræmmende for en indbrudstyv, hvis der er alarm i en bolig, og på den måde virker alarmer forebyggende mod tyveri eller indbrud. At sikre sine værdier betyder ikke, at man har for en hel formue liggende i hjemmet, men det er også den underlige følelse som mange ofre for indbrud beskriver som krænkelse. Krænkelse af privatsfæren som de kalder det, betyder, at nogen har gået rundt i ens bolig uden tilladelse, og har kunne rode ens liv igennem, og meget mere. Det er krænkende af en privatsfære som næsten er værre end at miste ting.

Mange overvejer at få en alarm

Det er stort set alle danskere som i en eller anden grad overvejer at sikre sin bolig mod indtrængende ubudne gæster. Det er både folk der bor til leje, i boligblokke, rækkehuse, parcelhuse og mange flere. Det er altså ikke et spørgsmål om hvor man bor eller hvordan man bor. Det hænger mere sammen med, at vi er blevet lidt mere utrygge i hverdagen, og det skyldes nok, at vi ved mere i dag end for få år tilbage. Via de sociale medier og nyhederne får vi hurtigere og nemmere besked, når der har været indbrud eller tyveri et sted, og det får de fleste til at tænke, at det må de gøre noget ved, så de ikke kommer i samme situation, som de uheldige ofre. Om det er hel eller uheld at man bliver udsat for indbrud, det er der mange meninger om. De fleste eksperter er dog enige om, at hvis man har alarm og man har skiltet med, at man har det, så er det mere sandsynligt, at tyven går videre til en anden bolig som ikke har installeret alarm. Så det er ikke kun et spørgsmål om held, men i høj grad også, om man har gjort noget for at sikre sig, og at man fortæller det til tyven som lister rundt udenfor. Et skilt med alarm, her vogter hunden, eller nabohjælp kan gøre en stor forskel, når tyven skal vælge sine næste ofre, og trænge ind i et privat hjem.
overvej en alarm

De kriminelle bliver bedre

Tyvene eller indbrudstyvene er ikke lejlighedstyve, men organiserede kriminelle som turer rundt i områder, og udser sig sine næste ofre. Det er bander af kriminelle, både danske og udenlandske som har organiseret et netværk af spottere, indbrydere, hentere, afsættere med mere, og de går helt specifikt efter helt særlige effekter, og derfor behøver de ikke ret meget tid til at tømme en bolig for lige nøjagtig disse tyvekoster. Det er selvfølgelig penge eller kontanter, smykker, dyr elektronik, som smartphones, computere, tv, designermøbler og mange andre. Der er tale om effekter som er hurtigt omsættelige for disse bander, så de kan får kontanter, og så leve fedt at det, på andre folks bekostning. Det lyder hårdt og barskt, og det er det også, for for dem er det cool business, så at sige. De kender risikoen for at blive opdaget og dømt og komme i fængsel, og den er ikke særlig stor. Det ved de fleste danskere godt, og derfor vil de gøre noget ved dette, og selv tage affære, blandt andet ved at installere alarm eller alarmer, og gå ind i for eksempel nabohjælp ordninger rundt om i landet. På den måde gør de dem selv og andre en god tjeneste, og er med til at dæmme op for al for meget kriminalitet i Danmark, og her særligt berigelseskriminalitet, hvor tyvebander hærger igennem landet med deres kassevogne fyldt med tyvekoster fra private hjem landet over.

Det kan være svært at forudsige hvor tyvebanderne slår til igen, men et typisk billede er, at de tager et område af gangen i en by, eller flere, og så tager de til et helt nyt sted en anden dag. Derfor kan det være svært at dæmme op for, når politiet skal efterforske sagerne, da banderne er ret mobile og rimelig godt organiseret. Hvis man spørger forsikringsselskaberne, så ved de godt, hvor der sker flest indbrud, for det indgår faktisk i deres risikoberegninger, når de beregner forsikringspræmier til deres kunder. bor du for eksempel et sted, hvor der er mange indbrud, så vil din forsikring sætte din forsikringspræmie højere. Bor du i stueetagen i stedet for på fjerde sal, så er det dyrere i forsikring, at bo i stueetagen.

Der er nogle områder, de dyre kvarterer, hvor tyvene gerne vil have fat i de dyre varer. Designermøbler er for eksempel i meget høj kurs, og kan en designerstol indbringe 4-5.000 kroner her og nu, så er det en god tyvekost. Designermøbler findes jo ikke i helt almindelige villakvarterer i udkants Danmark, men i områder som Nordsjælland og andre dyre områder, hvor de lidt mere velhavende danskere har råd til at bo. Det er også her at der sker en del indbrud, men i og med at beboerne i disse område får installeret alarmer, så flytter indbruddene andre steder hen, sådan som vi også ser det med andre former for kriminalitet. Tyvene og de kriminelle er blevet mere mobile, og flytter deres aktiviteter derhen, hvor det er nemmest for dem at udføre deres aktiviteter. Det er blandt andet der hvor der endnu ikke er installeret alarmer eller alarmsystem.

Indbrud i Danmark – så mange er der

Der bliver begået cirka 7.500 indbrud i private hjem om året, og selv om antallet er en smule faldende, så er det lige slemt hver gang for ofrene eller de involverede parter. Det er nærmest et traume for de fleste, at opdage, at uvedkommende har været trængt ind i privatsfæren, og har gået rundt og åbnet skuffer, skabe, og måske endevendt hele indboet, for at finde kontanter eller smykker. Det vil de fleste gerne være foruden, og det er derfor, at flere og flere anskaffer sig alarmer eller alarmsystemer som kan forhindre dette, enten ved at forebygge, eller ved at skræmme tyvene væk, stresse dem, når alarmen går i gang.

Det er forholdsvis nemt og enkelt at få adgang til en alarm i dag. Der findes mange alarmselskaber som tilbyder forbrugerne eller kunder, at de kan sørge for, at deres hjem bliver sikret på bedste vis, og at, hvis tyven kommer, at der reageres på det hurtigt og effektivt. Der findes samtidig mange forhandlere af alarmsystemer som man selv kan installere og sætte op, så de også kan modvirker indbrud, eller som aktiveres hvis der er ubudne gæster i hjemmet. Her på ekonomi.dk har vi en liste af alarmselskaber og forhandlere af alarmer, som hver især har nogle ret gode foranstaltninger til dig som vil sikre dit hjem lidt bedre i fremtiden. Mange af løsningerne er faktisk ret billige, når man tager i betragtning, at det er meget avanceret teknologi og udstyr der bliver brugt.

Find den udbyder, der passer til dig

De selskaber eller forhandlere som vi har på vores liste, har alle forskellige løsninger, som hver især egner sig til forskellige formål. Det som er ens for alle er, at de gerne vil gøre alt for dig og sikringen af dit hjem, så du undgår indbrud, og hvis du alligevel får det, så bliver tyvene stressede ved at alarmen går, og andre adviseres eller alarmeres ved hændelsen. Det betyder, at tyvene forsvinder lidt hurtigere end de havde planlagt, og på den måde, så bliver skaden måske en hel del mindre for dig som forbruger eller kunde. Vores liste har flere forskellige bud på løsninger, og du skal tjekke listen og se om der er en løsning som passer helt perfekt til din bolig. Det er nemlig ikke helt lige meget, hvilken løsning du vælger.

Har du for eksempel en stor bolig med en stor grund, og der er hegn eller hæk rundt om grunden, så er det en eller to løsninger som du måske kan bruge, mens den som bor i en mindre bolig eller lejlighed, har lidt flere valgmuligheder, når det gælder alarm eller alarmsystem. Størrelsen af boligen eller det areal boligen ligger på, har stor betydning for alarmsystemets virkning, og særligt hvor effektivt det er.

Se vores liste igennem og find for eksempel tre udbydere som du mener, har det system som du kan bruge. Det smarte ved vores side er, at du i ro og mag kan finde alarmer som kan hjælpe dig, og så kan du sammenligne dem med hinanden, både hvad angår funktionalitet og priser. Det er enkelt, overskueligt og smart, og så ender det måske også med, at du får den billigste løsning i den sidste ende, fordi du finder et godt tilbud, hvor du både får alarm og assistance for et billigt fast beløb hver måned. Det kan også være, hvis du er lidt handy, at du finder en gør-det-selv løsning som du både har god gavn af, og som kan spare dig for nogle penge. Her skal du dog være opmærksom på, at så er du afhængig af, at andre kan komme til assistance hvis alarmen går, og det er jo ikke altid tilfældet, at det er muligt.
valg af udbyder inden for alarm

Sådan fungerer alarmerne

Grundlæggende så består et alarmsystem af en del sensorer som mærker eller føler, at der er bevægelse, enten ved en dør eller vindue, eller en rumsensor som detekterer at der er bevægelse i rummet, og et betjeningspanel med en alarmklokke eller sirene, som har trådløs forbindelse til detektorerne, og hvor du koder indstillingerne ind for systemet. Der er en del af disse alarmsystemer som også har et kamera tilknyttet, enten til foto eller video, så det kan tage billeder eller filmoptagelser, hvis der sker indbrud, eller hvis du vil overvåge hjemmet eller boligen fra et andet sted. Du kan for eksempel være på ferie i Nordjylland, og så via en app tænde kameraet hjemme i stuen, for at se om alting er ok. Det er meget avanceret og smart, og så koster disse løsninger stort set intet i dag. Typisk ligger priserne fra 400 kroner til 2.400 kroner, alt efter hvilke sensorer og kameraer du vil have ekstra. Alt er fjernbetjent og via wifi, så du kan overvåge alt, uanset hvor du er i verden, når bare der er internetforbindelse.

Betjeningspanelet har typisk et display og et tastatur, og det er her, at du indstiller alarmen til det som du ønsker. Panelet skal oftest have et sim kort indsat, sådan at systemet kan ringe eller sende en sms til en række folk eller kontorer, som man gerne vil have, der reagerer på en alarm. Alarmsystemet vil også kunne sende en email, hvis du ønsker det. Det er også på betjeningspanelet at du aktiverer alarmen, når du går ud af boligen, hvis du altså ikke vælger et af de anlæg som har en fjernbetjening, ligesom til en bil, hvor du kan aktivere alarmen, når du går fra boligen. Selvom teknologien er meget avanceret, så er det faktisk meget enkle og overskuelige løsninger der findes på markedet i dag, og der er helt sikkert et system som passer perfekt til dig og din bolig. Så er det lidt op til dig selv, at vælge den form for alarm der tiltaler dig bedst, og som du kan føle dig tryg ved, når du skal sikre din bolig lidt bedre, end den er i dag.

Alarmer virker egentlig på to måder, og den ene kalder man for skal-sikring. Skallen er din boligs døre og vinduer, altså der hvor man kan komme ind, hvis man er tyv. Her sætter man detektorer eller sensorer op, som mærker, hvis der “skallen” bliver brudt eller forstyrret. Den anden sikring er den som findes inde i boligen, og er typisk sikret med rum sensorer, som mærker bevægelse i boligen. Når man forlader sit hus, så slår man begge systemer til. Er man i huset, og gerne vil sikre sig, mens man sover, så slår man skal-sikringen til. Man kan stadig bevæge sig rundt i sin bolig, for her er rum sensorerne ikke aktive. Det er smart, at du kan gøre det på den måde, og det giver en stor tryghedsfølelse.
sådan fungerer alarmerne

Spar penge på din alarm med Ekonomi.dk

Her på Ekonomi.dk har vi mange typer af alarmer, men de fleste virker som forklaret ovenfor. Du skal vælge et system som har både den ene og anden type indbygget, og har du mange døre og vinduer, også til for eksempel et skur eller udhus, så skal du tilkøbe lidt ekstra sensorer, så du kan dække “skallen” hele vejen rundt, ellers er der huller i dit system, og så vil tyvene kunne gå ind der. Inde i din bolig, kan du sagtens nøjes med en rumsensor, hvis den er placeret strategisk rigtigt, og vælger du et system som har både rumsensor og kamera, så slår du to fluer med et smæk. Det anbefaler vi her hos os, for det koster ikke ret meget mere, og du får helt andre muligheder, end hvis du vælger et system uden kamera.

Den helt ideelle løsning er, at du får dækket alle døre og vinduer, og har to rum sensorer inde i din bolig, en med kamera og en uden, så er du dækket godt ind, og det er, hvis du selv skal installere det, meget enkelt og ligetil. De fleste alarmsystemer som findes på markedet i dag, har rigtig gode brugervejledninger, som fortæller dig nøjagtig hvad du skal gøre, og indenfor en time, så har du klaret det hele selv. Du kan også vælge at få et sikkerhedsfirma, et her fra vores liste på siden, til at komme og installere det for dig, og så koster det selvfølgelig lidt mere. På den anden side, så er du helt sikker på, at det virker 100 procent, når teknikeren går derfra. Det er din egen beslutning hvad du er mest til, og du kan spare penge ved at gøre det selv. Vælger du at få et firma til at gøre det, så har de helt sikkert også en billig måde det kan gøres på.

Få hjælp til at installere dit alarmsystem

Hvis du vælger et sikkerhedsfirma til at installere dit nye alarmsystem, så kommer der en tekniker og sætter det hele op, og så har du sikret din bolig. De fleste firmaer har nogle sikkerhedspakker eller alarmpakker, hvor ud køber hele udstyret hos dem, til en meget favorabel pris, og så betaler du et abonnement hver måned, mod at de overvåger din bolig, og også reagerer på en eventuel alarm ved din bolig. Det er meget forskelligt, hvad den reaktion går ud på, men nogle sender en vogn ud, med en vægter, som så tjekker hvad der er sket. Andre alarmerer politiet, og andre igen bare dig eller nogle af dine nærmeste som du har angivet til firmaet. Derfor skal du læse de forskellige udbyderes vilkår igennem, så du ved, hvad de gør, i tilfælde af, at der er en alarm ved din bolig. Her på siden har vi listet en række udbydere op, som du kan vælge imellem, men de har meget forskellige måde at gøre tingene på.

Vælger du en gør-det-selv løsning, så er det dig selv og dine nærmeste som skal reagere på en alarm ved din bolig. Her kan du indstille alarmsystemet til for eksempel at sende en sms til tre forskellige mennesker, og eller ringe op til samme antal, for at fortælle at der er ubudne gæster ved boligen. Samtidig vil kameraet, hvis du har valgt denne type, gå i gang med enten at tage billeder eller at filme, hvad der foregår i din bolig. De mennesker som du koder ind i alarmsystemet som skal reagere på din alarm kan være dig selv, en ven eller nabo, som ikke er ret langt væk, og hurtigt kan komme frem til din bolig. Mange nabohjælp ordninger har sådanne aftaler på kryds af hinanden, og så har de i princippet lavet deres eget lille vagtfirma på villavejen. Det er smart, og det giver ikke eventuelle tyve mange chancer for at komme derfra med ret mange tyvekoster, for det vil være en person på stedet i løbet af meget kort tid. Vælger du en løsning hvor et vagtfirma kommer ud, så kan der gå lidt længere tid før de er der på stedet. Til gengæld er de rutinerede i den slags opgaver, og de ved præcis hvordan de skal forholde sig, hvis der har været indbrud. Om du vælger den ene eller anden løsning, det må være op til dig. De udbydere som vi har samlet her på siden, har stor erfaring med den form for alarm service, og deres resultater er også ganske udmærkede. Der kan være mange fordele ved at få et eksternt firma til at passe på din bolig, og særligt, hvis du bor et sted langt ude, hvor ingen naboer lige kommer forbi hele tiden.
få hjælp til at installere alarmen

Mange typer alarmer

Udover at du kan sikre din bolig eller hjem med et alarmsystem, så findes der systemer som kan udbygges og der kan tilknyttes flere forskellige ting til det. Du kan naturligvis koble flere detektorer og sensorer til dit alarmsystem, men der kan også kobles røgalarmer og gasalarmer til nogle systemer, og så findes der også systemer som har en såkaldt overfaldsalarm. Det er en form for trykknap som du enten kan have i lommen eller som hænger rundt om halsen, og skulle du få behov for hjælp, så kan du aktivere knappen, og så oprettes der kontakt til den som du har indstillet alarmsystemet til at kontakte. Det er utroligt smart, og mange ældre har allerede denne form for overfaldsalarm. Det behøver jo ikke være et overfald man alarmerer om, det kan også bare være et kald om hjælp, hvis man for eksempel er faldet i eget hjem.

Overfaldsalarmer

Disse overfaldsalarmer gør to ting. De kalder op til den man har valgt – det kan være en alarmcentral eller en pårørende, og så åbner alarmsystemet op for mikrofon og højttaler i rummet, så man kan høre hvad der foregår i hjemmet eller boligen, eller så man kan kommunikere med hinanden, som hvis man talte i telefon. Smart og meget anvendeligt. Det er måske målrettet mere mod ældre borgere i eget hjem, men alarm systemerne bliver mere og mere avancerede, og får alle mulige nye funktioner, så de bliver endnu mere smarte. Det betyder, at selv i ret billige systemer, så findes denne overfaldsalarm som standard. Det skal selvfølgelig kodes ind i systemet, men det kan en alarm tekniker gøre på få minutter, og hvis du skal gøre det selv, så tager det ikke 15 minutter, at sætte en overfaldsfunktion op.

Vores liste med udbydere af alarmsystemer her på siden dækker de fleste forbrugeres behov, og du vil hurtigt kunne finde en udbyder med et system som passer perfekt til dit behov. De fleste vil jo bare have tyverisikring af deres bolig, og det har alle udbydere i deres pakker. Der hvor de adskiller sig fra hinanden, er de forskellige ekstra funktioner eller ydelser, som hver især har i deres program. Nogle har alarmservice og vagtservice, andre har ikke andet end forhandlingen af et alarmsystem, som du så selv skal pakke ud og installere i dit hjem. Derfor skal du nøje overveje, hvad det er du vil have, og hvad du forventer dig af dit nye alarmsystem. Er det tyverisikring, overvågning, overfaldsalarm, eller det hele på en gang. Er det den sidste løsning med hele pakken, så kan du både få det som gør-det-selv løsning og som en servicepakke hos et alarmselskab. Den billigste løsning er selvfølgelig gør-det-selv, men hvis du for eksempel kan nøjes med at betale 150 kroner i abonnement om måneden for hele pakken, inklusiv alarmservice med mere, så er det vist også en rigtig fornuftig pris, og du får ihvertfald fuld valuta for pengene, hvis det bliver løsningen. Om du vælger det ene eller andet selskab her fra vores liste er egentlig ligegyldigt, da vi har tjekket deres produkter og pakker, og de kan alle varmt anbefales herfra.

Røg og branddetektorer

Hvis du ikke i forvejen har røg eller brand detektorer, så kan du lige så godt tilkøbe denne funktion i dit nye alarmsystem. Det er simpelthen en ekstra god sikring af din bolig, og ikke mindst af de mennesker som bor der. Mange røg- og brandalarmer har reddet mange liv, og hvis du vil gå hele vejen, så kan du også tilkøbe en gasalarm. Har du for eksempel gas installeret i dit hjem, så er en gasalarm et must. Det er farligt, hvis gassystemet lækker, og det vil en gasalarm give dig besked om. Det redder liv, og det gør, at du kan føle dig mere tryg i hverdagen, både når du er i hjemmet, og når du forlader det, for eksempel hvis du skal på ferierejse.

Alarmudbydere med og uden abonnement

Alarmudbyderne her på vores side har både løsninger med og uden abonnement, og det er en af de ting som du skal overveje når du skal finde en løsning som passer til dig. Et alarmsystem med abonnement består af et alarmanlæg som bliver sat op af en tekniker, og så følger der en alarmservice med i købet. Du betaler typisk et eller andet beløb for anlægget og installation, og så betaler du et fast månedligt abonnement. Det er den løsning rigtig mange vælger, for så behøver de ikke at gøre noget selv, og det giver stor tryghed at vide, at der er nogen som overvåger din bolig hele tiden, og som reagerer, hvis noget ikke er i orden, eller der er indbrud. Den anden løsning, uden abonnement, er typisk en forhandler af alarmsystemer, som sælger et komplet anlæg, som du så selv skal sørge for at installerer og indstille til det som du har behov for. Enhver gør-det-selv person vil kunne gøre dette på et par timer, og så er alt klart til brug. Det er måske lidt mere besværligt, men det kan sagtens blive en udmærket løsning for mange forbrugere, og mange har også allerede i dag valgt denne løsning. Her skal du dog være opmærksom på, at de anlæg der er på markedet er meget forskellige, og de er ikke alle lige lette at sætte op eller indstille.

De forhandlere her på vores side, Ekonomi.dk, har alle super gode anlæg, og de er meget enkle og nemme at installere selv. Følger du brugervejledningerne, så kan du selv i løbet af kort tid, indstille anlægget, så det er fuldt funktionsdygtigt. Her handler det om at skrue et betjeningspanel op, en sirene, og montere detektorer på døre og vinduer, opsætte rum sensorer og eventuelt kamera inde i boligen. Der skal måske lige bruges en skruemaskine nogle steder, men ellers er det ret simpelt, og hvis det er et standardanlæg med lidt ekstra detektorer og sensorer, så vil det tage omkring et par timer. Du kan også få hjælp af en ven eller nabo, og så kan det godt gøres lidt hurtigere. Gør-det-selv løsningen betyder, at du ikke skal betale abonnement hver måned, og den eneste udgift der er, handler om cirka 50 kroner til et sim kort hver måned, ofte mindre, hvis taletidskort, og så udgifter til batterier til anlægget som skal skiftes i ny og næ. Anlæggene kører på almindelig 220 volt, men har selvfølgelig batteri-backup, så systemet også virker ved strømafbrydelse.
alarm med og uden abonnement

Andre gode råd

Udover at du har opsat et alarmanlæg, med eller uden abonnement, så er det altid en god ide, at du laver en aftale med nogle naboer om at holde øje med din bolig eller dit hjem. Særligt hvis du skal være væk fra der i lang tid, for eksempel på ferie. Her kan du også kode nogle naboers telefonnumre ind i dit anlæg, uanset om det er et med eller uden abonnement, så de bliver alarmeret, hvis noget er galt. Naboerne kan komme til din bolig hurtigere end noget alarmselskab eller politiet for den sags skyld. Det er hurtig reaktion som mange gange gør, at tyvene ikke har lyst til at bryde ind i boliger. Et skilt med nabohjælp har helt sikkert en forebyggende effekt, og vil afskrække mange indbrudstyve.

Uanset hvilken alarmtype du vælger her på siden, så vil systemet alarmere ved indbrud, og det foregår ved at sirenen til anlægget går i gang. Den er høj og skingrende, og den kan man ikke holde ud at høre på ret længe. Sirenen vil også tiltrække andres opmærksomhed, og måske få folk til at stoppe op foran din bolig. Alarmen vil også sende en sms til forud indkodede telefonnumre, og ringe et par numre op, hvis anlægget er indstillet til det, og så vil en stemme sige, at der er en alarm. Det er simpelt og ret smart, og de fleste anlæg har denne funktion.

Når der er en alarm, så er det ikke lovligt i Danmark at udøve selvtægt, og det vil sige, at man ikke bare kan angribe eventuelle tyve som der er blevet opdaget i deres forehavende. Der skal tilkaldes politi, og hvis man fanger eventuelle tyve, så må man ikke udøve vold, men man må gerne foretage en civil anholdelse, og holde tyvene tilbage, indtil at politiet kommer frem. Der er meget særlige regler på området, og det kan være en god ide, at sætte sig lidt ind i dem.

Når du er her på siden, så skal du bruge lidt tid på at afsøge dine muligheder for at få en alarm til din bolig. Her er mange muligheder at vælge mellem, og der er mange forskellige prisklasser, som vi mener er meget rimelige, både de løsninger med abonnement, og dem uden. Er du i tvivl om hvilket anlæg du skal vælge, så kan du med fordel læse nogle af de andre artikler her på siden. Her vil der blive forklaret andre vigtige detaljer omkring valget af et alarmanlæg.