fbpx

Afdragsfrit lån

Lån penge og betal når det passer dig

Lån penge og betal når det passer dig

En af de ting, som mange danskere døjer med, når det kommer til at låne penge er at få dem betalt tilbage igen til tiden. Hvis man optager lån, så må man naturligvis være forberedt på, at de skal betales tilbage og det er ikke nødvendigvis på et tidspunkt som man selv bestemmer. Eller er det?

Hos mange lånudbydere er det dog muligt, at man kan tage afdragsfrie lån, hvilket i realiteten betyder, at man kan få en periode, hvor der ikke skal afdrages.

Få de første måneder uden renter

Det er især når man kommer i pengenød, at man er ude for at optage et kviklån. På det punkt er kviklånet en rigtig smart løsning, for man kan låne penge på meget kort tid og uden at skulle stille sikkerhed og den slags. Forsøger man sig med banken, så kan man godt regne med, at det kommer til at tage uger, hvis ikke måneder, før der kommer en afgørelse, og selv da er det ikke spor sikkert, at man får et positivt svar.

Står man og mangler penge akut så er kviklånet derfor den god løsning, hvis man altså er indstillet på, at de skal betales tilbage igen. Det er dog ikke sikkert, at man er i stand til at gøre dette lige med det samme. Derfor har flere lånudbydere gjort det muligt, at man kan have en periode med afdragsfrihed og i nogle få tilfælde endda uden renter. Det er dog et fåtal, så man skal være meget opmærksom på, hvor man vælger at låne.

Men det er rart ikke at skulle bekymre sig om at betale gæld ud, hvis man lige har haft en træls situation, hvor bilen skal repareres, fyret er gået i stykker og mobilen er faldet i toilettet. Den slags kan gøre et stort indhug på opsparingen og derfor kan et lån vær løsningen. At man så lige får en måned eller to i fred, så man kan få spare lidt op og få styr på økonomien igen, er en ganske rar mulighed.

Tilpas din tilbagebetaling

Lån uden afdrag lyder måske for godt til at være sandt, men det er dog ikke uden faldgruber og risici, for renterne løber jo stadig på. Jo længere tid, der går før man får betalt sit lån ud, des dyrere bliver det.

Der er dog en lækker mulighed, at man ved nogle udbydere kan vælge specifikke måneder, hvor man ikke behøver at afdrage på sit lån. Der kommer jo som bekendt tidspunkter på året, hvor man godt kan få brug for lidt ekstra penge, og her er et afdragsfrit lån en dejlig ting.

Det er især julemåneden og midt i sommerferien, hvor man for alvor oplever, at folk gerne vil have afdragsfrihed. På den måde kan man nyde julen og købe julegaver uden bekymringer og uden at skulle tænke på, at skulle afdrage på sin gæld. Det samme gør sig gældende i sommerferien, hvor man gerne vil have lov til at nyde livet og ikke tænke på forpligtelser.

Lån penge med omhu

Blot fordi man har mulighed for at låne afdragsfrit, så betyder det ikke, at man bare skal gøre det uhæmmet. Kviklån er en alvorlig sag, som kan ende med at blive en meget dyr affære, hvis man ikke gør det ordentligt.

Først og fremmest så skal man være klar over, at der på kviklån er meget høje renter i forhold til et banklån og desuden er der typisk et oprettelsesgebyr, som man også kommer til at betale renter af. Det lyder måske ikke af så meget og det er det heller ikke, hvis man sørger for at få betalt lånet ud i en fart. Men jo længere tide der går, des dyrere bliver det altså og mange uheldige danskere har oplevet at blive fanget i en gældsfælde, som de simpelthen ikke kan komme ud af igen ved egen hjælp.

Har man dog en sund økonomi, der blot er ramt af midlertidige vanskeligheder, så er der ikke noget i vejen for, at man optager et kviklån, da dette kan give en luft i økonomien. Med afdragsfrihed kan dette pusterum endda blive forlænget lidt.

Hvis du går og overvejer at optage et kviklån, så har du sikkert også opdaget, at der findes hundreder af muligheder, hvilket kan være svært at overskue. Heldigvis for dig kan du benytte Ekonomi.dk, hvor vi sørger for, at du kan få et overblik og på en nem måde finde det bedste lån, der passer til dine behov.