fbpx
THIS IS
SPARTA

Skift a-kasse

Står du og skal skifte a-kasse? Her finder du et overblik over alle a-kasser og priserne derpå. Spar penge med Ekonomi.dk.


Skift a-kasse — Den komplette guide

Hvis du allerede er medlem af en a-kasse, så er det helt fint, for så er du nemlig forsikret, når du bliver ledig. Det er så vigtigt, at når du er i arbejde, at du selv sørger for, at du er medlem af en a-kasse, så du på den måde sikrer dig en understøttelse – dagpenge, hvis du skulle blive afskediget af en eller anden grund. Ledighed betyder, at du kommer til at gå betydeligt ned i løn eller dagpenge, og det kan godt være hårdt for økonomien. Men det er endnu hårdere, hvis du ikke er medlem af en a-kasse. Så er din eneste mulighed, at søge om kontanthjælp, og det er ikke de bedste vilkår der findes i dag. Du vil også skulle aktiveres på en eller anden facon, så du bliver berettiget til den form for hjælp, samtidig med, at de også forlanger, at du er jobsøgende. Det kan være svært at overskue begge dele, og mange får slet ikke tid og overskud til at være mere ihærdige i deres jobsøgning, når de også skal bruge 37 timer om ugen i for eksempel aktivering.

Store fordele ved a-kasser

Når du er medlem af en a-kasse, så er der helt andre vilkår. Du kommer måske på jobsøgningskursus, og du vil modtage hjælp til jobsøgning, men ud over det, så bliver du ikke jagtet som det er tilfældet i de mange kommuner landet over. Det er meget forskelligt, hvad du bliver tilbudt af hjælp i a-kassen, for alle a-kasser er forskellige, men du vil kunne undersøge alt om dem her på vores side, Ekonomi.dk, hvor vi har en lang liste med forskellige a-kasser, som gerne vil hjælpe dig, når du bliver ledig. Er du ikke helt tilfreds med den a-kasse du har i dag, så har du mulighed for at skifte a-kasse fra den ene dag til den anden. Det er gratis og helt uden besvær.

skift a kasseFind billigere alternativ

Det betyder, at hvis du ikke lige selv kan se, at den a-kasse du har i dag er det bedste bud på hjælp, når eller hvis du får brug for det, så kan du bare vælge en anden. Det kan også være, at du synes, at dit kontingent er blevet lige lovligt for meget, og at du derfor gerne vil finde en langt billigere af slagsen. Dem finder du her på vores side, og der er rigtig mange som har helt suveræne priser, som også tilbyder stor hjælp, hvis du skulle blive ledig. Det skal være din helt egen beslutning, om du vil have den ene eller anden form for hjælp, men du kan sagtens spare rigtig mange penge på dit budget hver måned, hvis du vælger en af vores billige a-kasser.

Så let er det at skifte a-kasse

Det er ved lov bestemt, at der er frit valg af a-kasse i Danmark, og det er der rigtig mange som benytter sig af i dag. Oftest hænger det sammen med, at flere vil have den billigste form for arbejdsløshedsforsikring, men også at det for mange mennesker ikke er vigtigt for dem, at de både er i a-kasse og fagforening. Det har noget med holdninger at gøre, og så er fagforeningerne i dag ikke som før hen. Her var der en større kamp for medarbejderes rettigheder, og der var mere solidaritet. Derfor har fagforeningerne også svært ved at fastholde sine medlemmer, som ofte vælger ‘bare’ at forsikre sig i en a-kasse, uden at være medlem af en fagforening. Det har du også muligheden for. Det er bare at søge på vores liste, og så finde en a-kasse, som matcher med det som du gerne vil.

Stor forskel, så find en a-kasse, der passer til dig

Det smarte ved a-kasserne i dag er, at de alle har forskellige måder at gøre tingene på, og det kommer mange medlemmer til gavn. Du kan selv vælge hvilke ydelser eller former for hjælp, som du vil have, hvis du skulle blive ledig. Mange a-kasser har nemlig en grundpakke, og så kan det enkelte medlem selv til vælge de ekstra ydelser, som han eller hun ønsker. Det er smart og nemt, og så gør det medlemskabet meget billigere. I den a-kasse du er medlem af i dag, så betaler du sikkert for alle medlemmers interesser, nu kan du vælge dine egne interesser først og fremmest. Du har et valg, som ikke var til stede tidligere, og det skal du benytte dig af.

Store besparelse ved at skifte a-kasse

Hvis du for eksempel skifter a-kasse, så vil du kunne spare mellem 300 og 400 kroner om måneden, hvis du er medlem af en af de dyrere a-kasser. Det er over 4.000 kroner om året, som du lige så godt kunne bruge på noget helt andet. Der er ingen forskel på den forsikring du har, og du vil stadig være berettiget til den samme månedlige udbetaling af dagpenge, om du er i den ene eller den anden a-kasse. Det spiller ingen rolle. Samme forsikring, men bare til en langt billigere pris. Nogle vil endda kunne spare 50 procent i forhold til den a-kasse de er i.

Spar op til 300-400kr pr måned

Skift a-kasse, spar penge og brug dem fornuftigt. Hvis du for eksempel er medlem i en af de dyreste a-kasser, så vil du kunne spare mellem 300 og 400 kroner om måneden. Det svarer til, at du for eksempel kunne tegne en ekstra lønsikringsordning for de samme penge, samtidig med, at du har en af grundpakkerne hos en af vores a-kasser på listen. Det ville betyde, at du kunne være sikret mellem 2.000 og 4.000 kroner ekstra – efter skat, udbetalt hver måned i op til et år efter at du er blevet ledig. Det kunne være et super alternativ til det medlemskab du har i dag, og så vil du være endnu bedre forsikret. Skift a-kasse og bliv endnu bedre stillet økonomisk uden at du skal betale mere for det. Det ville de fleste ikke overveje et sekund. De fleste ville skifte med det samme, hvis de vidste det. Nu ved du det. Brug fornuften, og søg en a-kasse ud på vores liste, og skift til minimum en grundpakke, og overvej så, om det ikke vil være smart, at bruge den besparelse du får, på en ekstra lønsikring. Det er mange penge ekstra hver måned i op til et år, og penge er der ikke mange af, hvis man bliver ledig.

stor forskel på a-kasser

Frit valg til at flytte a-kasse

Skift a-kasse, og brug det frie valg til selv at bestemme, hvordan du vil sikres, og specielt, hvad dine penge skal gå til. Bliver du der hvor du er nu, så er det dit valg, men hvis du skifter til en af vores a-kasser på listen her hos Ekonomi.dk, så har du et langt bedre valg, i forhold til, hvad du betaler til. Der hvor du er nu, har de sikkert mange gode ordninger, men måske er det ikke dem du får brug for, hvis du bliver ramt af ledighed. Måske får du mere brug for, at der kommer lidt flere penge – end dagpengesatsen, ind hver måned, til at dække dine månedlige regninger. 2.000 til 4.000 kroner ekstra i et år, kan betyde, at du og din familie kan blive boende, der hvor I er nu, og har i børn, så kan de fortsætte deres liv, selvom du skulle blive ramt af ledighed.

Find a-kassen her på listen og skift i dag

Vores liste med a-kasser er meget dækkende i forhold til ydelser og services. Du kan for eksempel vælge en a-kasse, som har en grundpakke til 450 kroner om måneden, og så vælge en ekstra lønsikring til 300 kroner oveni. Du vil se, at det måske svarer til det som du betaler til din a-kasse i dag, men uden lønsikring. Det kan godt være, at du for eksempel får juridisk bistand i din nuværende ordning, men den kan du tilkøbe hos en af vores a-kasser, for bare 50 kroner mere om måneden. Du har altså selv muligheden for at sammensætte din arbejdsløshedsforsikring som du ønsker det, så du selv kan bestemme, hvad dine penge, ell.er dit kontingent, skal gå til. Det er også en af de store årsager til at mange skifter a-kasse, at de har en opfattelse af, at deres medlemspenge ikke går til de helt rigtige ting eller indsatser. Har du samme fornemmelse, så skal du da bare skifte, hurtigst muligt. Det er gratis og helt uden besvær for dig.

Klik på én a-kasserne og skift i dag

Skift a-kasse ved at du klikker ind på en af a-kasserne her på siden. Tilmeld dig en af deres ordninger online, og så går resten af sig selv. Det er som at skifte telefonselskab – den nye a-kasse, afmelder dig hos det du er i nu, og tilmelder dig hos det nye. Det er simpelt, hurtigt og nemt. Du vil helt sikkert blive kontaktet via mail om hele forløbet med dit skifte, og måske bliver du også ringet op af en konsulent fra det nye, og bliver budt velkommen. Det er meget forskelligt, hvordan a-kasserne byder velkommen, men du får i hvert fald tilsendt meget materiale om din nye a-kasse, og de nye muligheder du nu har fået. Det skal du glæde dig til, for der er masser af information, som man ikke lige går og ved noget om, og som kan gavne rigtigt meget, hvis du bliver ledig. Alt om dine rettigheder og muligheder, og hvad de kan hjælpe dig med, hvis du bliver afskediget. Det er vigtigt, at du kender til dine rettigheder, når du bliver ledig eller for eksempel syg.

fordel at skifte a-kasse

Næsten altid en fordel at skifte a-kasse

Uanset hvilken a-kasse du er medlem af i dag, så er der mange nye a-kasser som gør det bedre end de eksisterende, og meget billigere. Du får ikke en dårligere service eller mindre dagpenge, hvis du skifter til en af de nye på markedet, og du bliver ikke frataget rettigheder. Du er stillet præcis som andre ledige, som er medlem af en a-kasse. Forskellen ligger i koncepterne og økonomien. I de nye a-kasser, som vi også har listet op her på siden, der får du bare flere valgmuligheder, og så får du det til en helt anden pris. Du sparer penge på dit kontingent hver måned, og dem kan du bruge til lige hvad du vil.

Det er måske en kærkommen besparelse på dit budget, hvis du kan spare 300 kroner om måneden i kontingent på din a-kasse. Og så har vi allerede fuldført en vigtig mission her på Ekonomi.dk. Du sparer penge, som kan dække godt ind på dit månedlige budget, og vi har hjulpet dig med god information og en masse nye muligheder. Har du ikke et presset budget, så kan du vælge at bruge dine sparede penge på en lønsikring. Det betyder, at du, udover dine dagpenge, vil kunne få udbetalt 2.000 til 4.000 kroner eller mere, i en periode som typisk er seks til tolv måneder, alt efter hvilken lønsikringsordning du vælger. Det er et godt valg, for dagpengesatsen er heller ikke noget man bliver rig af. Det handler om overlevelse for de fleste familier, når en i familien bliver afskediget. Det har selvfølgelig store konsekvenser både økonomisk og familiemæssigt. Det kan du gøre noget ved. Skift a-kasse og få lidt flere penge at gøre med, hvis du bliver ledig.

Ekonomi.dk hjælper dig med at skifte a-kasse

Her på Ekonomi.dk anbefaler vi alle a-kasser på vores liste, da de alle lever op til vores krav om ordentlighed og rigtig god service for deres medlemmer. De kan gøre det til en pris langt under de mange ældre a-kasser, og det skyldes en meget smartere måde at gøre tingene på. Vil du nøjes med grundpakken til 450 kroner, en tillægsydelse med jura, eller en lønsikring, for de mange penge du sparer, det bestemmer du selv. Det frie valg er kommet for at blive, og det giver dig så mange nye muligheder for selv at sammensætte din helt egen personlige arbejdsløshedsforsikring. Det er dig som er i centrum, og du er stadig sikret som alle andre. Måske bedre, hvis du vælger en lønsikring, og så får du bare mere for pengene, end dem som har en dyrere a-kasse, uden lønsikring.

Vind 10.000 kr! 

Tilmeld vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om 10.000 kr. Vi trækker lod én en gang om året.
Klik her og vind
close-link
Vind 10.000 kr.