fbpx
THIS IS
SPARTA

Sammenlign a-kasser

Vi sammenligner alle a-kasser for dig. Se priser på alle danske a-kasser lige her. Stort overblik igennem Ekonomi.dk.


Sammenlign a-kasser — Den komplette guide

Er du i tvivl om, hvilken a-kasse du skal melde dig ind i, så har vi rigtig mange forskellige muligheder her på Ekonomi.dk. Her på siden har vi en lang række af landets bedste a-kasser, som tilbyder super gode løsninger for deres medlemmer. Det er nemt at søge på vores liste, og du får et langt bedre sammenligningsgrundlag, når du bruger vores side, til at finde netop den a-kasse som passer til dig og din økonomi. Du skal jo selv vælge den a-kasse som passer til dine forhold, men det vil være en god ide, at læse det følgende, hvor vi har skrevet lidt om, hvad det er du skal være opmærksom på, når du kigger efter den rigtige. Hvad skal du sammenligne, og hvorfor er der forskel på priserne, når man nu får den samme ydelse alle steder?

sammenlign a kasse

Mange forskellige løsninger

Den arbejdsløshedsforsikring som du kommer til at betale, når du melder dig ind i en a-kasse, er delt op, sådan forstået, at der går et fast beløb af det du betaler til selve forsikringsordningen, og det beløb er det samme uanset hvilken a-kasse du er medlem af. Det er lovbestemt. Derudover betaler du for den service, som den enkelte a-kasse leverer, og det er her, at forskellene kommer frem. Det er nemlig op til den enkelte a-kasse, at finde løsninger eller koncepter som de tror på, gavner deres medlemmer, og disse tiltag eller services koster a-kasserne nogle penge. Dem er du som medlem med til at betale for via dit kontingent. Har en a-kasse mange tilbud til sine medlemmer, så koster det i reglen mere, end de a-kasser, som ikke har så meget at byde ind med, og som næsten kun fungerer som en arbejdsløshedsforsikring til den laveste eller billigste pris på markedet. Derfor er det vigtigt, at du nu ser de mange forskellige løsninger igennem, og vælger den helt rigtige for dig.

Sammenlign a-kasser og find den billigste

På vores oversigt kan du lynhurtigt finde den billigste a-kasse, hvis det er det som du ønsker. De fleste vil gerne vide, hvad de får med i købet, og om de sparer for meget i forhold til så at give køb på noget andet. Vores oversigt viser tydeligt de bedste priser, og en smule omkring forsikringen, men hvis du er interesseret i at vide mere, skal du klikke ind på den enkelte for at se, om der er noget du synes bedre om end andet. Det kan for eksempel være, at du mener, at du gerne vil have lidt juridisk hjælp, hvis du en dag skulle blive afskediget, eller have en bisidder med ekspertise, når du skal til en samtale med din arbejdsgiver. Det og meget andet, gør at priserne svinger lidt, hvor den billigste lige for tiden ligger på 442 kroner om måneden. Du får sikkert ikke juridisk hjælp, men du er forsikret mod ledighed.

Stor forskel på a-kasser

At sammenligne a-kasser er som at sammenligne biler. De er vidt forskellige, og bagom det hele, ligger en mission for alle a-kasserne, som fortæller lidt om, hvad de vil, og hvilken forskel de kan gøre for dig, hvis uheldet skulle være ude. Det kan måske interessere dig, hvad den enkelte a-kasse tænker, når du melder dig ind. Bilers farve er forskellige, og a-kasser har også deres egen farve. Nogle er lidt røde, andre mindre røde, og nogle igen blå. Du vælger den farve du bedst synes om, når du vælger bil, og det er lidt det samme, når du skal vælge a-kasse. Vi forsøger bare at gøre det endnu nemmere for dig at vælge, og så kan du gøre op med dig selv, hvilke ydelser du vil have fra din nye a-kasse.

Spar penge når du sammenligner

Vil du spare mange penge på din arbejdsløshedsforsikring, så kan du vælge den billigste, og så er alt godt. Har du lyst til mere, for eksempel også at være med i et fællesskab, så kan en fagforening eller begge, give dig det du vil. Du skal blot huske på, at selvom du har frit valg, så kan det godt være, at dine kolleger helst ser, at du er i den samme som dem. Det skal ikke lyde som et pres, men det føles af mange som sådan, desværre.

Du kan altid skifte a-kasse

Det er sådan, at man altid kan skifte a-kasse, når du vil, og dine optjente rettigheder følger automatisk med over i din nye a-kasse. Så skulle du vælge en forkert, fordi du gerne vil forbedre dine muligheder, så kan du hurtigt og nemt skifte til en anden, uden nogen form for besvær. Det er lige som at skifte teleselskab eller tv-udbyder. Nemt og bekvemt.

Selv små beløb bliver til store over tid

Hvis du ser lidt nøgternt på tingene, så vil du sikkert selv mene, at en forskel på 100 kroner om måneden i kontingent fra den ene udbyder til den anden, ikke gør den store forskel. Tjener du en del, så er de 100 kroner måske givet godt ud, men har du en presset økonomi, så er det smart, at melde sig ind i den absolut billigste på markedet lige nu. Så har du sikret dig mod katastrofen og får efter et års medlemsskab ret til dagpenge.

spar penge når du sammenligner a kasse

Stor forskel på løsningerne

Der er selvfølgelig også meget dyrere løsninger som du kan vælge, men vær sikker på, at selvom de har hele pakken, så tjek lige, om ikke de andre billige a-kasser ikke kan give dig det samme, til en lidt billigere pris. Det er ikke usandsynligt, at selvom det er et tilvalg hos en billig a-kasse, så kan det måske gøres billigere der.

Sammenlign på samme grundlag

Når du skal sammenligne de forskellige a-kasser, så skal du sørge for at grundlaget er præcis det samme. Det er her at det altid bliver svært at sammenligne produkter, da der kan være ting som ikke lige er oplyst, eller noget som også er indeholdt, som du ikke er opmærksom på. Derfor skal du have øjnene åbne, og kigge godt efter. De billigste a-kasser er typisk den helt skrabede løsning, hvor du i princippet kun får arbejdsløshedsforsikring, og hjælp til jobsøgning og CV. De koster så heller ikke så meget i månedlig kontingent. Priserne starter fra omkring 450 kroner om måneden, for de helt skrabede løsninger. Det er dog også sådan skruet sammen, at de billige a-kasser også tilbyder tillægsydelser, og dem skal du så lægge oveni prisen for grundpakken.

Find en a-kasse, der dækker dine behov

Hvis du skal bruge grundpakken og for eksempel gerne vil have en ekstra juridisk hjælp, så skal du betale lidt mere for det. Så skal du måske vælge en pakke to, og den kan du måske finde hos en anden a-kasse, i deres normale grundpakke. Det er altså ikke lige til. På vores liste har vi gjort det enkelt og overskueligt, i forhold til grundpakkerne, og de priser som bliver vist. Der er ikke taget hensyn til ekstra ydelser eller services, som du kan finde, når du klikke ind på den enkelte a-kasse, og læser deres betingelser igennem. Her vil du også kunne se, hvilken anden form for hjælp de forskellige a-kasser tilbyder, og hvor meget ekstra det koster dig pr. måned. Det er ret overskueligt, og alle a-kasser er gode til at informere deres kommende nye medlemmer, om hvilke forhold der gælder.

Ekonomi.dk hjælper dig med at finde rette a-kasse

Her på Ekonomi.dk skal vi ikke råde dig til, hvilken a-kasse du skal vælge, da det helt er op til dig, hvilken form for forsikring du vil tegne eller hvilken a-kasse du vil melde dig ind i. Vi anbefaler dig dog, at hvis du ikke er tilmeldt en a-kasse, så skal du gøre det hurtigst muligt, da der går et helt år får du er berettiget til dagpenge efter at du er tilmeldt. Der kan ske rigtigt meget på et år, og bliver du ledig, uden at være forsikret, så kommer du til at mærke konsekvenserne lynhurtigt. Det betyder farvel til mange tusinde kroner hver måned, og det vil du kunne mærke på dit og familiens budget, lige med det samme.

Alle a-kasser her på siden er fornuftige bud

Vi kan anbefale alle a-kasserne her på siden, og de har alle meget fornuftige produkter eller løsninger. Der er selvfølgelig nogle som er bedre end andre, men det er jo dig, der vurderer, hvilken en der er den bedste for dig. Har du ikke lige overskud til at sætte dig ind i sagerne, og du bare vil have et medlemsskab, så kan du lige så godt vælge en af de billigste, da de jo også leverer dagpenge, når du har optjent retten til det om et år.

Sørg altid for at være med i en a-kasse

En anden god pointe, hvis du spørger folk, som ikke har været meldt ind i en a-kasse, og som nu er på kontanthjælp, handler om den behandling som folk på offentlig ydelse bliver udsat for. Der bliver ikke lagt fingre imellem de mange kritikpunkter som ydelsesmodtagerne har, tværtimod. De føler sig jagtet og kuet. De føler ingen medfølelse. De bliver smidt i ubrugelige praktiker og underlige jobtræningsforløb, som ikke har relevans til noget som helst. De føler sig udnyttet, som gratis arbejdskraft. De har ikke fred til at søge jobs, da de skal møde op til alle mulige og umulige møder. De bliver jagtet rundt til ingen verdens nytte. De har fortrudt det så inderligt, at de har sparet 500 kroner om måneden, og hvis de kunne gøre det om, så ville de vælge a-kassen, fremfor ydelser fra det offentlige. Uden tvivl. Men de kan ikke gøre det om. De er fanget i systemet, og kommer ikke ud af det før de får et fast arbejde, og så kan melde sig ind hurtigst muligt. Og det gør de.

sammenlign altid din a kasse på ekonomi.dk

Klik på den pågældende a-kasse og tilmeld dig

Har du ikke tid til at sammenligne vores a-kasser her på siden, efter at du læst det foregående, og hellere vil have det hurtigt overstået, så kan du tilmelde dig direkte her fra siden. Klik på den pågældende a-kasse, og så bliver du ført ind på en tilmeldingsside. Den skal dun udfylde, og det er ret enkelt. du skriver hvem du er, hvor du arbejder, hvor mange timer du arbejder, og så udfylder du nogle personlige oplysninger om dig selv. Når du har udfyldt din tilmeldingsblanket, så skal du lige tjekke alle oplysninger, så du er sikker på, at der ikke er nogen fejl, og så kan du sende den af sted. Alle a-kasser sender en mail til dig om at din tilmelding er modtaget, og få dage efter vil du få en endelig bekræftelse på, at du nu er medlem af deres a-kasse. Det bliver ikke meget nemmere og hurtigere. Det tager ikke ti minutter at sikre din indkomst de næste to år frem, hvis du skulle være uheldig at blive ledig.

Tilmeld betalingen til Betalingsservice

Du modtager også girokort eller opkrævning på kontingentet, og det skal du hurtigst muligt betale, og så skal du tilmelde opkrævningen til BetalingsService. Det er utroligt vigtigt, at du betaler dit kontingent de næste 12 måneder, eller ophører din forsikring, og så dækker den ikke. Hvis en betaling mangler, kan du risikere, at du må starte helt forfra igen med en ny optjeningsperiode på et helt år. Det skal du for alt i verden undgå.

Når du har sammenlignet vores a-kasser med hinanden, så vil du opdage, at nok er de forskellige, men de har alle en mission om, at du ikke er på dagpenge i ret lang tid. Derfor gør de meget for at hjælpe dig, og det er nok det man har mest brug for, når man bliver ledig. Det er ikke at blive jagtet rundt i en manege, og til alle mulige umulige projekter, som ikke har noget reelt formål, anden end at være gratis arbejdskraft og blive udnyttet, uden at få løn for det. I en a-kasse får du løn i 104 uger, uden chikane, men seriøs hjælp og med det formål, at få dig i arbejde igen hurtigst muligt.

Spar op til 500kr månedlig ved sammenligning

Det er jo helt dit eget valg, om du synes det er værd at spare 500 kroner om måneden til en arbejdsløshedsforsikring, for det er til syvende og sidst dig, som mærker konsekvenserne, når du bliver ledig en dag. Gud forbyde at det sker, men selv dem som føler sig mest sikre på jobbet, de bliver også afskediget. Det bliver man af mange grunde, og de er ikke vigtige. Det vigtigste er, at hvis det sker, så er man forsikret.