fbpx
THIS IS
SPARTA

Billig fagforening

Er du en af de mange der leder efter en billig fagforening? Hos Ekonomi.dk kan du frit sortere og vælge blandt Danmarks billigste fagforeninger - lige her


Billig fagforening — Den komplette guide

En fagforening er en organisation med medlemmer, som varetager medlemmernes interesser vedrørende deres ansættelse i en virksomhed. Det har igennem mange år været fagforeninger eller hovedorganisationer som har forhandlet løn- og arbejdsvilkår på vegne af deres medlemmer sådan, at medlemmerne har fået bedre og bedre vilkår gennem tiderne. Det har blandt andet været på områder som løn, arbejdstider, pauser, ferier, pension, arbejdsmiljø og rigtig mange andre. Det har været en lang sej proces som har taget mere end 100 år, og som er det som vi i dag kan prise os lykkelige for. Andre lande er langt bagud, i forhold til vores arbejdsvilkår.

Specialister holder fagforeningen kørende

Det er altså en fagforenings medlemmer som der arbejdes for hver dag i en fagforening, hvor der typisk er ansat specialister inden for mange områder, så de kan være til gavn for medlemmerne på mange fronter. Er det for eksempel en ansættelseskontrakt eller lignende, så er det typisk en jurist, som kigger på det, og dermed kan rådgive og vejlede et medlem. Der findes altså mange kompetencer i en fagforening. Som regel har en fagforening også sørget for, at der bliver valgt en eller flere tillidsrepræsentanter på en arbejdsplads, så der også er hjælp at hente her for medlemmerne af fagforeningen. Sådan er systemet bygget op de fleste steder, og det er det som man bliver en del af, som medlem af en fagforening.

billig fagforening

En billig fagforening er typisk ligeså god som de dyrere fagforeninger

En billig fagforening er ikke nødvendigvis dårligere end de mange lidt dyrere fagforeninger, men der kan godt være en lille sammenhæng mellem pris og kvalitet. En billig fagforening kan godt tilbyde de samme løsninger til medlemmerne som de dyre, det findes faktisk, men der er ikke mange af dem, som har den samme høje kvalitet. En billig fagforening kan godt tilbyde hjælp med kontrakt, ansættelse, løn, overenskomst, afskedigelse eller andre arbejdsrelaterede emner, men der er ikke den samme personlige service. De dyre fagforeninger stiller typisk op med tillidsfolk og en konsulent, hvis det virkelig kniber med nogle ting. En tillidsrepræsentant vil også støtte en på arbejdspladsen, hvis fagforeningen har ment det nødvendigt. Det som en billig fagforening typisk gør, er at de råder og vejleder over telefonen, og så er det det. De stiller sjældent op på arbejdspladsen, hvis der er behov for det. Når du overvejer at skifte fagforening, fra en dyr til en billig, så skal du være opmærksom på disse forskelle.

Billig fagforeninger kan også hjælpe med f.eks. ansættelseskontrakter

En billig fagforening kan godt hjælpe dig med for eksempel din ansættelseskontrakt, og råde og vejlede dig i forhold til om den er god nok, eller om der er fejl eller mangler, som du skal have rettet til, eller som du skal tale med din arbejdsgiver om, før du kan underskrive den. En billig fagforening har folk som kan hjælpe dig med at gennemskue en kontrakt, så du ikke bliver overrasket over nogle forhold senere hen. Det betyder, at du kan være sikker på, at dine forhold er i orden, når din fagforening har kigget den igennem, og sagt god for den. Opstår der spørgsmål til din kontrakt senere i forløbet, så kan den billige fagforening også hjælpe dig. Måske skal du forfremmes, og bliver måske mellemleder, og hvad så? Her får du masser af råd om forholdene hos en billig fagforening. Forventer du, at du får en mere personlig rådgivning i form af et møde eller at en konsulent kommer ud til dig på arbejdspladsen, så skal du nok ikke vælge en af de billigste fagforeninger. Det er der ikke mange der gør. Det kan du derimod godt opleve med en af de dyrere fagforeninger.

Det er typisk spørgsmål om løn som fagforeningerne får, da det jo er en vigtig ting for medlemmerne. Her er det for eksempel spørgsmål om timeløn, tillæg, overarbejde med mere, som trænger sig på. Det er vigtigt, at du som medarbejder får det som din kontrakt siger du skal have i løn, og at de tillæg eller andre økonomiske forhold der gælder, bliver overholdt af din arbejdsgiver. sker det ikke, så kan en billig fagforening også hjælpe dig i den retning. De råde og vejleder over telefonen, og så kan det ske, at de også skriver eller henvender sig til din arbejdsgiver, for at få afklaring på tingene, så der kommer orden i sagerne igen. Det behøver jo ikke være tilsigtet fra arbejdsgivers side, at der måske er kludder i lønafregningen, det kan være en fejl. Du kan godt regne med støtte i den retning fra en billig fagforening, og selvom de lidt dyrere fagforeninger måske møder op på arbejdspladsen, hvis der er problemer, så kan et brev måske også gøre en forskel.

Brug Ekonomi.dk, hvis du er i tvivl

Hvis du er i tvivl om hvilken fagforening du skal vælge, så er der meget hjælp at hente, hvis du klikke på vores links, og læser lidt mere om hvad du kan forvente dig af en ny og billig fagforening. En af de ting som optager medarbejdere meget, er deres arbejdsvilkår. Det handler for eksempel om pauser, mødetider, sikkerhed, arbejdsmiljø og mange andre. Her kan du godt regne med at der er meget hjælp at hente fra en af de dyre fagforeninger, for de har typisk en tillidsrepræsentant på stedet, som så med støtte fra fagforeningen, kan tale sig tilrette med for eksempel ledelsen på arbejdspladsen, så ting som ikke er i orden, at de bliver det. Den slags hjælp eller støtte skal du ikke forvente dig af en billig fagforening. De er på kontoret og ikke på arbejdspladsen som sådan. Om du vil få det behov eller ej, må du selv vurdere, inden du vælger din nye fagforening. Hvis ikke du regner med at forholdene på din arbejdsplads giver anledning til problemer, så kan du sagtens vælge en billig fagforening, som altid er klar ved telefonen, når du har behov for hjælp, af den ene eller anden art.

Hør din fagforening inden du snakker med din arbejdsgiver

Du kan jo også selv tale med din arbejdsgiver, hvis du ikke er helt tilfreds med for eksempel dine mødetider, da du måske skal overtage morgentjansen med at aflevere børn i institution. Du kan ringe og spørge dig til råds hos din fagforening, og når du føler, at du er blevet godt forberedt, så kan du selv tage snakken med din leder, og se om I kan finde løsninger. Det er god måde at gribe tingene an på, og det er den billige fagforening også med på. En dyrere fagforening ville sætte en tillidsrepræsentant på opgaven sammen med dig, og hvis det for eksempel gjaldt mødetider generelt for alle medarbejdere, så ville fagforeningen måske sende en konsulent ud. Det er altså meget forskellige måder at fagforeningerne griber tingene an på, og det skal du vide, inden du melder dig ind i en fagforening, eller hvis du overvejer at skifte fra en dyr fagforening til en lidt billigere fagforening.

få hjælp af din fagforening

Benyt fagforeningen til juridske tvivlsspørgsmål

Nogle gange kan der godt opstå spørgsmål af mere juridisk karakter vedrørende ens ansættelse. Det gælder hele ansættelseskontrakten som sådan. Men hvis du får nye spørgsmål efter at du er blevet ansat i en stilling, og der er nye forhold som dukker op, så er det rart at kunne henvende sig til de rigtige eksperter. Det sker ofte, at ansættelsesforhold ændrer sig, måske fordi du skal til en anden afdeling eller kontor, eller hvis der er nye arbejdstider på bedding. Har du behov for juridisk bistand, så tilbyder en billig fagforening også den form for hjælp, men du skal lige tjekke den enkelte fagforening efter i sømmene, for der er stor forskel på fagforeningerne og deres måder at gøre tingene på. Nogle vil gerne hjælpe, nogle kan ikke, og andre igen, vil både invitere til kaffe og møde. De billigste fagforeninger leverer telefonisk rådgivning, og du kan sende dem kontrakter eller mails, så de kan blive sat ind i sagerne. Ud fra det vil de give dig råd og vejledning til at få løst dine udfordringer eller få svar på dine spørgsmål. Hos nogle af de dyre fagforeninger stiller de endda juridisk bistand til rådighed til dig som privatperson, altså ikke arbejdsrelateret, og det er ovre i en helt anden boldgade. Mange af de dyre fagforeninger har aftaler med andre leverandører som de stille til rådighed for deres medlemmer, og her kan man godt spare mange penge, på for eksempel juridisk bistand, eller på forsikringer og meget andet. Det skal du ikke forvente dig af en af de billige fagforeninger.

Et af de områder hvor medlemmer af en fagforening ofte skal have hjælp eller vejledning, er i forbindelse med afskedigelse. Det er noget af det værste der kan ske for en i livet, at blive opsagt. Det kan der jo være mange grunde til, men uanset af hvilken grund man bliver opsagt, så er det for de fleste en stor katastrofe. Det er en kæmpe omvæltning at miste sit job, som man har været ret glad for, og det får for de fleste meget alvorlige økonomiske konsekvenser. Man mister en god og sikker indkomst, og der skal måske ske andre store forandringer i familien, hvis man skal klare sig igennem sådan en krise. De billige fagforeninger har personale til at hjælpe. De kan blandt andet hjælpe dig med at tjekke om din opsigelse er sket som det er aftalt i din kontrakt, eller om din arbejdsgiver prøver at snyde dig, for eksempel med kortere varsel end det aftalte. Her får du hjælp og støtte, og de vil også tage affære, hvis noget ikke er som det skal være.

Få bistand ved afskedigelse hos alle billige fagforeninger

Uanset om du er i en dyr eller billig fagforening, så får du bistand ved afskedigelse, hvis du har behov for det. Desværre er det, uanset fagforening, noget der godt kan tage lang tid, og også så længe, at du måske for længst har fået et nyt job. Skylder din tidligere arbejdsgiver dig løn eller andet som du har krav på, så finder din fagforening løsninger, og går efter, at du får det som du har krav på.

støtte til din jobsøgning hos billig fagforening

Få støtte til jobsøgning

Er du medlem af en fagforening, så er der ofte god støtte og hjælp til jobsøgning. Er du blevet opsagt og ledig, så er der mange ting som er svære at håndtere, og et punkt er særligt svært, nemlig at finde et nyt job. Ud over at din økonomi er bombet tilbage, så er du måske også ked af det hele, og går og har mistet gejsten i en periode, og det er meget forståeligt. Hos en fagforening kan du finde masser af støtte og hjælp til for eksempel jobsøgning, og til at give dig bedre kort på hånden når du skal til samtale med mere. De dyreste fagforeninger har mange af disse ordninger, og de har endda også en jobbank, hvor de ofte forbinder jobsøgende med nye arbejdsgivere, og så er den ledige ikke ledig i ret lang tid. Det er smart og let, og du kan være heldig og undgå at gå ledig i al for lang tid. De billige fagforeninger har lidt mindre at gøre godt med på den front, men har du selv styr på tingene, og du mener, at du sagtens kan finde et nyt job, uden hjælp fra fagforeningen, så behøver du jo ikke at være i en af de dyre. Så kan du vælge at melde dig ind i en billig fagforening, og så håbe, at du ikke får brug for hjælp, hvis du en dag bliver ledig.

Mange penge at spare ved en billig fagforening

Der kan være mange penge at spare hvis du melder dig ind i en billig fagforening. Nogle billige fagforeninger har priser fra kun 65 kroner om måneden, og hvis du så både har en billig fagforening og a-kasse, så kan du hos nogle af vores løsninger her på Ekonomi.dk, finde begge dele for 450 kroner om måneden. Det er meget billigt, og du kan sikkert spare mange hundrede kroner i forhold til andre løsninger. Har du brug for at spare penge i privatbudgettet, så er det helt klart en god mulighed for dig. Du tænker nok selv, at det kommer an på hvor meget du kan spare, og om det er besværet værd. Der er intet besværligt i at skifte fagforening eller a-kasse. Det kan du nemt gøre herinde på siden, og det tager ikke mere end 15 minutter. Men om det kan betale sig for dig i en anden forstand, er noget helt andet.

Der kan være mange store forskelle på fagforeningerne, og de leverer vidt forskellige produkter, tjenester eller ydelser. Det du skal gøre dig klart er, at du helt sikkert vil få lidt ringere service hos de billige fagforeninger, men om du så har brug for dem, er en overvejelse du selv skal gøre dig. Det er loven om det frie valg, der giver dig muligheden for selv at vælge det du ønsker. Ønsker du bare den billigste løsning, og ikke regner med at gøre brug af fagforeningens tjenester, så kan det næsten være lige meget hvilken du vælger, og så kan du lige så godt vælge den til 65 kroner om måneden som den til 700 kroner om måneden. Det er vildt mange penge at spare, og særligt hvis man ikke regner med at benytte sig af deres service.