fbpx
THIS IS
SPARTA

Billig a-kasse

Leder du efter en Billig A-kasse, så er du kommet til det rigtige sted. Vi har samlet alle A-kasse udbydere i Danmark og du kan her finde den billigste og bedste!


Billig a-kasse — Den komplette guide

Søger du en billig a-kasse, så er du havnet det helt rigtige sted. Her på Ekonomi.dk har vi oprettet en lang liste af landets bedste a-kasser, som du kan vælge imellem, hvis du står for at skulle melde dig ind i en. Det skal du, hvis du ikke er medlem endnu. Det er der flere gode grunde til, og vil vi i det følgende, beskrive nogle af de mange grunde. En billig a-kasse er noget alle vil have, men er det også de ydelser som følger med, eller vil de fleste have lidt mere en bare en a-kasse.

Få den billigste dækning

En a-kasse er en forening med medlemmer, som alle vil forsikre sig mod arbejdsløshed. Ikke mod at blive arbejdsløs, men at sikre deres lønindtægt, så de kan opretholde en eller anden form for livsførelse. Det er altså en arbejdsløshedsforsikring, der giver ret til dagpenge, når man har været medlem i 12 måneder. Hvis du ikke er medlem endnu, så skal du gøre det nu, og så optjene retten til dagpenge, som du så kan få, efter et års medlemsskab. Det er ret simpelt, og det kræver ikke andet, end at du betaler dit kontingent til tiden det næste år.

god dækning hos billige a-kasserSelv billige a-kasser dækker dig i 104 uger

En billig a-kasse giver dig løn de næste 104 uger, hvis du da ikke når at finde job inden da. Løn er livsnødvendig, og er afgørende for om du kan forsørge dige selv og en eventuel familie. Det er en kæmpe omvæltning at gå fra en helt almindelig løn og ned til næsten ingenting, som for eksempel kontanthjælp. Kontanthjælp eller almisser er ikke til at leve for, og slet ikke at betale dine regninger med. Du får et minimusbeløb, og så skal du aktiveres for de penge. Det betyder, at du heller ikke får tid til at søge job, men at du hele tiden er presset i knæ, enten på grund af aktiveringsprojekter eller af dårlig økonomi. Med en forsikring er du sikret minimum 18.000 kroner om måneden, hvis du er fuldtidsforsikret, og det kan man leve for, og for en tid betale regninger, så du kan undgå at havne i en økonomisk ruin. Og det bliver det, hvis du regner med at skulle leve af kontanthjælp, uanset hvor længe det bliver. Løn er din forsikring om, at du kan være med til at forsørge din familie, og hvis du ikke vil lade dem i stikken, så skal du ikke vente med at finde en billig a-kasse, som hjælper dig et stykke hen ad vejen.

A-kassen hjælper dig med at betale dine regninger

En billig a-kasse er med til at betale for dine regninger hver måned. Lige nu har du job og god løn, men hvad sker der med din økonomi, hvis du mister dit arbejde. Har du så mange penge i banken, at du kan leve af det i 104 uger, svarer til cirka 400.000 kroner? Måske tror du, at hvis du mister dit job, så finder du et nyt allerede inden en uge. Det er der rigtig mange før dig der har tænkt, men så kom virkeligheden tæt på. Nu var det dem selv, der stod med håret i postkassen, og ikke bare de andre. Nu var det dem selv der stod med regninger i hånden, som skulle betales her og nu, og der var ingen penge at hente nogen steder. Det er nemlig ikke til regninger, at du får penge til på kontanthjælp, det er til nød, bolig og mad, og ikke en dyt mere. Det er kendsgerningerne som andre har set i øjnene, og som har haft alvorlige konsekvenser for deres liv. Økonomien er en ting, men familie og venner en helt anden ting. Alting bliver presset, og det bliver din familie også, hvis du mister job og indtægt. Der er skilsmisser og brud på grund af ledighed og økonomi, og der er nedtur rent psykisk, og der er ikke meget hjælp at hente rundt omkring, for folk er blevet sig selv nærmest. Nogle føler sig direkte udstødt, og efterladt til sig selv, og så er det rigtigt svært. En billig a-kasse kan gøre underværker, men det tænker du ikke på nu. Du har måske den næste oddset kupon i hovedet lige nu, og ikke kontingentet til et medlemskab af en a-kasse. Det er det som du er oppe imod, intet mindre. Skal du prioritere anderledes eller synes du at din bilforsikring er vigtigere end dit liv. Prøv at tænk tingene igennem, og følg din sunde fornuft, og meld dig ind hurtigst muligt. Om det skal være en billig a-kasse vælger du selv, men valget om du skal eller ikke skal, den ligger på alt hvad du har kært og føler noget for.

Den billige a-kasse hjælper dig med at blive boende

En billig a-kasse sørger for, at du kan blive boende et stykke tid i din bolig. Det er ikke sikkert, at du får lov til at blive der hvor du er, når du skal på kontanthjælp. Andre der har mistet jobbet, har været tvunget fra det sted de elsker. Et sted som de måske har bygget op i løbet af mange år, nærmest en drømmebolig. Det som er dejligt og trygt, hjemmevant og fantastisk, bliver en klods om benet for dig, når du ikke har råd til at blive boende. Har du familie, bliver tragedien endnu værre, for her skal mor og børn nu også udsættes for noget som er frygteligt. At blive tvunget til at opgive sin bolig, er måske noget af det værste i livet, og det ved en mor. Hun vil ikke udsætte sine børn for unødige forandringer, som kan skade deres skolegang, deres sociale liv og deres tryghed. Kommer du på kontanthjælp er der så mange regler, at selv vejlederne og socialrådgiverne ikke kan hitte rede i dem. En ting er helt sikkert, og det er, at du ikke får i pose og sæk, tværtimod. Der bliver skåret ind til benet, og det kan mærkes.

samme dækning i billig a kasserFå samme dækning og dagpenge med en billig a-kasse

Din nye billige a-kasse kan holde fogeden for døren, og du kan med dine dagpenge nemmere lave aftaler med kreditorer end du kan med en kontanthjælp. Det er sådan at livet uden job er i dag, og det er nådesløst, uanset at du tænker, at her har du kæmpet og slidt og betalt skat, er det så takken? Ja, det er sådan at velfærdssamfundet er indrettet i dag. Du skal tegne den forsikring nu, så mærker du ikke konsekvenserne så vildt. Selvfølgelig vil du mærke nedgang i løn, og det bliver hårdt ja, men ikke så slemt som uden er arbejdsløshedsforsikring. Fra 450 kroner og måneden og så er du forsikret i 104 uger.

Få rådgivning og hjælp selv hos de billigere a-kasser

En billig a-kasse hjælper dig også med jobsøgning og andre vigtige ting som for eksempel rådgivning. Her er de eksperter i din situation, hvis du bliver ledig. De har prøvet det før, og de ved hvilken vej du skal. Her gælder det om, at holde fast og gå i gang med at søge nyt job lige med det samme, og det kan du få hjælp til hos din a-kasse. Jobsøgning er ikke helt det samme længere, og det er måske længe siden, at du har søgt et job. Du regner heller ikke med at skulle få brug for de kompetencer, for det job du har, det er det sikreste i hele verden. Men ting kommer nogle gange som et lyn fra en klar himmel, og står man der, uden jo, og hvad så? A-kassen som du snart bliver medlem af, de har gode råd og fif med på vejen, og de holder endda kurser og informationsmøder for deres ledige, sådan, at de hurtigt kommer ud til et nyt job. For selv om det er hyggeligt at arbejde i en a-kasse, så skal de ikke have for mange ledige rendende. Det betyder ekstra arbejde og stress, og så vil de hellere have, at du og andre hurtigt finder noget nyt arbejde.
Hjælp til jobsøgning

En billig a-kasse kan guide dig i forhold til din jobsøgning, både i forhold til hvordan du søger og skriver, og hvordan du møder op på et sted, og hvordan du skal håndtere jobsamtaler. Alt sammen noget som er nyttigt, og som du kan bruge i din nye situation. Det kan betyde, at du hurtigt finder nyt job igen, og at det ikke blev den store nedtur for dig. Men det sker ikke så tit, at ledige finder nyt job så hurtigt, og selvom du tænker, at det nok er de andre, der må vente i lang tid, så har andre tænkt præcis det samme som du, og de har ikke fundet job endnu. De er stadig ledige, men måske nu på kontanthjælp. Deres liv er ikke det sjoveste i verden, og du har nok hørt om det, men slår det lidt hen. Det er jo ikke dig. Det kan det blive, hvis du stadig insisterer på, at du vil spare 450 kroner om måneden i kontingent. Det kan blive dig næste gang.

Bliv skrevet op i jobbanken

En billig a-kasse har måske en jobbank tilknyttet, og så er der måske allerede noget i vente, den dag du bliver ledig. Den er forbeholdt deres medlemmer, så ikke alle har adgang til den database. Det kunne være dit held, hvis du en dag blev ledig, og lige står og mangler et job. En jobbank er rettet mod a-kasserne fordi de firmaer der søger, helst vil have folk som ikke er eller har været for længe væk fra arbejdsmarkedet. De vil ha friskt blod, og derfor annoncerer de først og fremmest hos a-kasserne, i håb om, at en som de kan bruge lige er blevet ledig, og er klar til at springe ind på en ledig plads. Derfor er en jobbank helt utrolig effektiv. Det er her at folk kommer hurtigt tilbage til arbejdet igen.

Få hjællp til CV

Bliver du ledig, så hjælper en billig a-kasse dig med at få lavet et godt CV. Det kan du ikke undvære, når du skal ud og sælge dig selv, og vise en kommende arbejdsgiver hvilke kompetencer du har. Det handler om at være lidt foran andre i køen, og her er et super CV helt perfekt. Der er mange måder at stille det op på, men a-kasserne har specialister, som kan hjælpe dig med det. Det er afgørende, at en virksomhedsejer ved helt præcis hvad du kan, så han kan bruge alle dine ressourcer bedst muligt. Et CV afslører ret ofte nogle kompetencer, som arbejdsgiveren ikke lige havde tænkt med ind i billedet, da han så sin nye medarbejder foran sig, og det kan blive din fordel. Nogle gange, så opdager du også selv, at du kan meget mere, end du lige havde tænkt. Det er derfor meget vigtigt, at du kan få hjælp til denne del af jobsøgningen, for den kan have en afgørende indflydelse.

Få tryghed med en billig a-kasse

En billig a-kasse giver dig tryghed. Det giver færre søvnløse nætter at være i en a-kasse end at stå udenfor. Det er den oplevelse de fleste nye medlemmer har, når de melder sig ind i en a-kasse. Der er færre bekymringer i livet, og når der skal træffes vigtige økonomiske beslutninger om mere gæld, en ny bolig, og meget mere, så er det betryggende at vide, at skulle uheldet være ude, så er man da i det mindste sikret en ok økonomi i nogle år. Denne tryghed handler ikke kun om økonomi, men også om familien og alt det sociale som man har opbygget igennem årene. Det kan lynhurtigt smuldre mellem hænderne på en, når tingene forandrer sig, og før man ved af det, så står alting i kaos.

Trygheden er det som alle går og tænker sig til, men som ikke helt bliver virkelighed. Vi går allesammen og er en smule utrygge ved situationen. Enten er det jobsituationen, helbredet, familien og børnene, eller måske har du allerede slået et for stort brød op, i forhold til økonomien. Din nye a-kasse er med til at skabe tryghed omkring nogle af livets vigtige ting, nemlig familie og økonomi, og det skal du virkelig benytte dig af. Der er mennesker før dig, som inderligt fortryder, at de ikke så det lidt tidligere i deres liv, og bare lod stå til. Det kan man ikke, hvis man for eksempel er en ansvarlig forælder, kæreste eller ægtefælle. Der sikrer man hinanden og sig selv, så hvis ulykken sker, så er alt ok for en tid, og så skaber en ærgerlig situation kun bump og ikke kaoslignende tilstande.

tryghed ved billig a kasseUndgå kontanthjælpssystemet med a-kasse

Med en billig a-kasse i ryggen, så undgår du at blive hensat til kontanthjælpssystemet. Det er værre end et mareridt for de fleste, når man hører om forholdene, og de helt vanvittige lave satser som de byder voksne mennesker som betaler deres skat med glæde. Det er skamfuldt siger mange, og det er ydmygende og dybt krænkende, siger andre, hvad man bliver udsat for. Det er bare nogle af ordene omkring kontanthjælpen og systemet, og du har måske hørt værre. Det er sandt, og det bliver ikke lavet om foreløbigt.  Der er for mange som har job og har det fint lige nu, der ikke mener, at systemet skal være et sikkerhedsnet. Det kommer du til at mærke, når du ikke melder dig under fanerne i en a-kasse. Du vil møde den samme mangel på respekt for mennesket og livet, som andre har gjort. Det møder du ikke i en billig a-kasse. Her møder du respekt fra første færd, fra mennesker, som vil dig det bedste, og som ikke kigger på satser og beregninger – det hele er regnet ud.

Du bliver behandlet som et medlem som har brug fro hjælp og støtte, og som har brug for et nyt job. du møder mennesker som ved hvad det handler om, og som ikke skal tænke på andet end dig, og at få dig ud af systemet igen. Det er den billige a-kasse som kan holde dig væk fra bistandskontoret og alt det som følger med, hvis du selv vil. Du skal bare finde den første og bedste a-kasse her på Ekonomi.dk, og så tilmelde dig allerede nu, så søger de for, at du fra om et år af, ikke skal bekymre dig om ledighed eller om at gå tiggergang hos det offentlige.

Kun seriøse jobmuligheder

Den billige a-kasse jagter dig ikke, og den sender dig ikke ud i projekter, hvor det først og fremmest handler om at udnytte din arbejdskraft. Du undgår alle mulige beskæftigelsesprojekter, hvor du sammen med andre skal vaske fortov i en bymidte, som gartner og vejfolk ellers får deres gode løn for. De bliver sparet væk, så der kan bestilles nogle ‘ledige fjolser’ i jobcentret, til at gøre det som andre har været år om at uddanne sig til. Det kommer du ikke lige til, når du er ledig, og du er medlem af en a-kasse. Der bliver du behandlet ordentligt, og her handler det om rigtige jobs, og gode arbejdsgivere, der gerne vil betale hvad det koster for kvalificeret arbejdskraft. Her får du ro til at søge jobs som matcher til din profil, og som er reelle og forhåbentlig langvarige.

Få tid til at finde jobbet, der passer til dig

Når du er medlem af en billig a-kasse, så får du mere tid til jobsøgning, og det får du brug for, fordi jo mere ihærdig du er, desto større chance har du for at få et nyt job. Du kommer til at være med i nogle grupper, hvor man sammen kan sparre med hinanden, og dermed også blive inspireret til at tænke nyt og anderledes når man søger job. Du er ikke alene i verden, for andre følger dig, og vil gøre alt for at du kommer videre til et nyt job.

Store jobmuligheder hos billige a-kasser

Der er større chance for at få et rigtigt job hurtigt hos en billig a-kasse, end når du er tilknyttet en beskæftigelsesafdeling under kommunen. Det er ikke her at arbejdsgivere først søger deres nye medarbejdere. Dem finder de i jobbanker hos a-kasserne eller ved at modtage ansøgninger fra seriøst interesserede. Arbejdsgiverne søger nemlig folk som er klar til at arbejde fra dag et, og som ikke har været ledige i ret lang tid. De vil have folk som kan komme ud af fjerene, og som vil give deres ene arm for et job. Derfor skal du melde dig ind i en billig a-kasse allerede nu, så du ikke står alene, hvis du bliver ledig, og så du har større chance for at få et job hurtigt igen.

Du kan ringe til din a-kasse, hvis du vil have hjælp eller få besvaret spørgsmål vedrørende din ledighed eller vedrørende et jobtilbud med mere. Hvis du nogensinde har prøvet at ringe til en kommunal sagsbehandler, så ved du, at det næsten er hamrende umuligt, og at du i mange tilfælde skal bestille tid før du kommer til at tale med en. Det sker ikke hos din billige a-kasse. Her tager de telefonen, og de er klar til at besvare alle dine spørgsmål, uanset hvad det drejer sig om. Her får du hjælp, og ikke afvisning.

Ekonomi.dk viser vej til de billige a-kasser

Her på Ekonomi.dk anbefaler vi alle til at melde sig ind i en a-kasse så hurtigt som muligt. Det er den forsikring i livet, som man ikke må spare væk. En bil kan man undvære, og et hus kan sagtens være en lejlighed, men en kontanthjælp har intet med virkeligheden at gøre, og det har en arbejdsløshedsforsikring derimod. Den kan du leve for i en periode, og den kan være en del af et bidrag til familiens overlevelse i et stykke tid. Derfor er det vigtigt, at du tager det ansvar som du har for dig og din familie, og melder dig ind i en af vores billige a-kasser her på siden, og sparer dig selv og familien for mange uhyrligheder i fremtiden.

Du vælger helt selv hvilken a-kasse du synes passer bedst til dit behov, men de billige er en reel mulighed, og der ingen forskel i den ydelse du har, uanset hvilken en du vælger at melde dig ind i. Det kan selvfølgelig godt betale sig, at være lidt mere grundig, hvis du vil have lidt mere end bare en almindelig a-kasse, men så må du klikke på vores udvalg, og læse lidt mere om de enkelte a-kasser. Der er nemlig stor forskel på dem, og de har hver især mange ting at byde på.

Tænk over hvor meget service du vil have

De billige a-kasser er jo uden nogen form for ekstra service og det fravælger mange fordi det koster ekstra. Det er forståeligt nok, men har du et andet behov end de skrabede og billige a-kasser, så skal du vælge en anden løsning, eller vælge nogle af de tilvalg som de billige a-kasser også har. Det er også ret enkelt at vælge ydelser eller services hos de billige a-kasser, det gøres i princippet bare ved at hakke af i et felt. Prisen bliver lidt højere jo flere ydelser du vælger, men de er stadig konkurrencedygtige i forhold til andre a-kasser.

De billige a-kasser har for eksempel også ekstra lønsikring hvis det er det du går efter. Den ekstra lønsikring er en forsikring du tegner, som i princippet sikrer dig op til 80 eller 90 procent af din nuværende løn. Det betyder, at de fleste kan holde deres løn ret godt, selvom de bliver afskediget. Der er utrolig mange som vælger denne løsning, da den ikke er særlig dyr, og det er vigtigt for dem, at kunne holde et lønniveau et lille stykke tid, sådan at de kan tilpasse sig deres situation hen ad vejen. En lønsikring gælder for de første seks til tolv måneder efter at du bliver ledig. Denne form for forsikring tilbyder de fleste billige a-kasser også, selvfølgelig mod et højere kontingent. Vil du forsikre dig for yderligere 6.000 kroner pr. måned i ni måneder, kan du slippe med for eksempel 400 kroner. Det er meget billigt sluppet. Er det for eksempel 18.000 kroner mere om måneden, så skal du slippe med cirka 1.000 kroner pr. måned i forsikring.

billig a kasse

Bilig a-kasse og fagforening?

De billige a-kasser kan også tilbyde, at du kommer ind i en fagforening, hvor du også skal betale kontingent. Her får du alle de fordele som man har, hvis man står i den. Det er blandt andet lønforhandling og arbejdsvilkår med mere. Der er mange som underkender fagforeningens kompetencer, men de er til at få øje på, når de engang imellem sikrer højere løn til medlemmerne, eller at de får forhandlet sig frem til bedre barselsvilkår med mere. De billige a-kasser har dette som et tilvalg, og priserne på medlemskab svinger en del. Du må selv undersøge, om fagforeningen er godt nok for dig, eller at du måske skal melde dig ind i en, som også bliver benyttet af dine kolleger. Det kan godt være, at de synes, at du skal være med i deres fællesskab.

De billige a-kasser kan en hel del i forhold til den pris de forlanger, og det skal som medlem være en ok service man bliver tilbudt. alle de a-kasser vi har på vores side, er helt suveræne når det gælder service og at være der for medlemmerne. Det er penge som er givet godt ud på mange måder, og det er kun for din egen skyld, at du skal melde dig ind i en af landets bedste og billigste a-kasser. Du sparer måske en smule, når du vælger en billig a-kasse, men du får til gengæld en forsikring der kommer til at betyde alt, hvis du en dag bliver ramt af ledighed. Årsagen til ledighed er i princippet ligegyldig, når bare du ikke selv har sagt op. Er det tilfældet mister du tre ugers dagpenge, det er det som de kalder en karantæneperiode, men det er også billigt sluppet, hvis det handler om at komme væk fra en ubehagelig arbejdsgiver.

Billige a-kasse er langt bedre end kontanthjælpssystemet

De billige a-kasser er også et langt bedre valg end for eksempel kontanthjælpssystemet, hvor du næsten ingen penge får, og så er de billige a-kasser langt bedre i forhold til fleksibilitet og hjælp til for eksempel jobsøgning. Du får altså fuld valuta for dine medlemspenge, når du melder dig ind i en a-kasse. hvis du venter for længe, så forlænger du jo bare den periode, hvor du ikke kan modtage dagpenge. Jo før du melder dig ind, jo hurtigere bliver du berettiget til at få dine cirka 18.000 kroner om måneden, hvis du bliver ledig.

Vil du vide mere om a-kasser og hvad det betyder for dig, så kan vi anbefale dig, at læse endnu flere af vores artikler her på siden. Vi prøver at beskrive de mange muligheder du har så godt som muligt, og så du har et langt bedre beslutningsgrundlag, inden du vælger din nye a-kasse. Der er selvfølgelig mange ting at tage stilling til, men i bund og grund, så handler det for dig kun om en ting. Er du ikke i en a-kasse nu, så skal du melde dig ind i dag. Det kan hurtigt blive for sent, og så vil du og din familie hurtigt mærke konsekvenserne af det. Ingen fast indtægt hver måned, og hvis du er heldig, så kan du måske få lidt almisser fra det offentlige, men det kan du og din familie ikke overleve på, hvis I også skal betale jeres faste regninger hver måned. En medarbejder der bliver afskediget vil hurtigt få at føle, at pengene ikke slår til, og at det kan blive turen mod en temmelig kedelig nedtur. Du skal tage ansvar, og vælge dig selv og din familie til, og melde dig ind i en a-kasse nu, mens tid er.

Overvej lønsikring, imens du er i gang

Vil du også tegne en lønsikring mens du er i gang med at tilmelde dig en billig a-kasse, så kan du gøre det med det samme via vores side. Her på Ekonomi.dk kan vi godt anbefale en lønsikringsordning for alle lønmodtagere. Selvom det er lidt dyrere, så kan det lige være prikken over i’et hvis du bliver ledig. Er det for eksempel 6.000 kroner mere om måneden før skat, så kan det jo nærmest brødføde en helt familie en måned efter skat. Så det er værd at overveje, og så kan du også sove lidt bedre om natten. Det giver dig og din familie en ekstra tryghed i hverdagen, at vide, at selvom du skulle miste dit job, så kan I fortsætte med et værdigt liv et stykke tid, og ikke blive udsat for ydmygende og uværdig behandling fra det offentlige kontanthjælpssystem. Det er ikke det værd at spare de 500 kroner om måneden, og de kommer mange gange igen, hvis du eller din familie får behov for det.