fbpx
THIS IS
SPARTA

A-kasse

Find den bedste og billigste A-kasse til netop din behov, lige her på Ekonomi.dk. Vi har samlet alle store og relevante A-kasser, således du kan vælge, nemt og sikkert.


A-kasse — Den komplette guide

A-kasse er en forkortelse for arbejdsløshedskasse, og har eksisteret i op mod 100 år. Det var fagforeninger som først oprettede a-kasser, og ikke helt som vi kender dem i dag. Lovændringer og markedets frie kræfter har gjort, at a-kasserne ser ud som de gør i dag. Lige nu findes der 29 statsanerkendte a-kasser i Danmark, men der kan sagtens komme flere til. I de seneste mange år er der sket store forandringer på dette område, og det skyldes, at det i 2002 blev muligt for ansatte selv at vælge en fri a-kasse, som ikke er tilknyttet en fagforening. Find en af landets bedste og billigste a-kasser her på vores side, og bliv forsikret, så du aldrig behøver at blive bekymret for at blive afskediget.

Lovgivning og a-kasse

Som loven er i dag, så står det frit for ansatte om de vil være i en a-kasse, og hvis de vælger at melde sig ind i en, så kan de vælge frit imellem de anerkendte af slagsen. Der findes dog stadig en opfattelse på mange arbejdspladser, at man skal følge de øvrige ansattes anbefalinger, og melde sig ind i den a-kasse, som der bliver benyttet på arbejdspladsen. Der kan godt være flere a-kasser repræsenteret på en arbejdsplads, for eksempel kan flere være tilknyttet HK, AC, FOA med flere. Det er kultur som eksisterer, og det gør, at det frie valg på en måde ikke helt virker som tiltænkt, hvad der nogle ikke er ok. Det skal man dog acceptere, da det kan være svært, at være ansat et sted, hvis man ikke er en del af dette fællesskab. Det har resulteret i udefrysning af medarbejdere på flere arbejdspladser, og det er ikke til at leve med.

En a-kasse er en forsikring mod arbejdsløshed, og virker på den måde, at hvis du er medlem af denne, så er du sikret en lønindkomst i en periode, hvis du skulle blive afskediget. Det betyder, at du er sikret minimum 90 procent af din løn, dog med et maksimumbeløb, som afhænger af om du er heltids- eller deltidsforsikret med flere. Det er en utrolig smart ordning, og det kan redde mange afskedigedes dagligdag, hvis uheldet sker, og de i en periode er uden job. Det er et koncept som vi mener, er et fornuftigt valg, og derfor kan vi også præsentere dig for en af landets bedste sider med a-kasser, som du kan melde dig ind i.

a-kasse

Lønsikring og a-kasse

En lønsikring er med til at understøtte en økonomi, der betyder, at selvom man bliver afskediget, så kan man stadig betale sit livsophold i en periode. Det vil sige, at mange undgår at skulle gå fra hus og hjem, når de stadig har en fast månedlig indtægt fra a-kassen. Har man ikke det, så kan man være henvist til det offentliges ydelser, som i de senere år er blevet reduceret til et minimum, og det vil for mange betyde, at de ikke længere vil kunne beholde bolig med mere, og have en markant nedgang i muligheder i forhold til økonomi. Det betyder faktisk, at mange på offentlig forsørgelse ved ledighed, må gå mange tusinde kroner ned i indkomst, og det får ofte meget alvorlige konsekvenser for dem.

Når du vælger ikke at være medlem af en a-kasse, så vælger du også en rigtig god lønsikringsordning fra, og vil på den måde, udsætte din familie og økonomi for noget der kan komme tæt på en katastrofe. Det er ikke kun regninger der ikke bliver dækket ind, men mange livsnødvendige behov, som du må give afkald på. Den offentlige støtte er nemlig så beskåret, at du ikke kan regne med, at du vil kunne blive i din nuværende bolig, og du kan ikke forvente, at du kan betale eventuelle afdrag på lån, eller beholde diverse abonnementer, som du ellers har. Der er mange store ofre, som du må acceptere, og som du og din familie må leve med. Her på Ekonomi.dk advarer vi alle om at sætte så meget på spil, bare for at spare lidt penge hver måned. du vil helt klart blive lykkelig over et medlemskab, hvis du en dag skulle blive ledig.

Ledighed

Det er helt normalt, at ansatte ikke tænker på, at de kan blive ramt af ledighed i en kortere eller længere periode, og det er helt naturligt, at man ikke forventer at katastrofen skal ramme en selv. Desværre taler statistikkerne sit klare og tydelige budskab, at de fleste i løbet af et langt liv, vil blive ramt, og sandsynligheden er langt højere i dag end tidligere, fordi at arbejdsmarkedet også ændrer sig på mange punkter.
s
Det er et stort sats, hvis man ikke regner med at blive ramt af en afskedigelse i løbet af sit liv, og hvis du kigger på, hvad det koster, at sikre sig med en fast månedlig indtægt, så er det både skørt og ufornuftigt, ikke at være medlem af en a-kasse. Vi anbefaler alle, at melde sig ind i en a-kasse. Det koster mellem omkring 6.000 og 10.000 kroner om året at være medlem af en a-kasse, og den udgift vil være hentet hjem ved blot to måneders ledighed. Det kan altså langtfra betale sig rent økonomisk at satse på den offentlige støtte, både rent økonomisk her og nu, men også i forhold til alle de efterfølgende udfordringer der følger i kølvandet på en afskedigelse, som for eksempel lån der ikke bliver betalt, inkassosager og hvis det går helt galt, registrering i RKI med mere.

a-kasse og arbejdsløs

Bliv medlem i en a-kasse

Hvis du overvejer at blive medlem af en a-kasse, så har du masser af muligheder her på vores side, og du kan i de fleste tilfælde vælge lige den du vil. Det kræver ikke ret meget, og når du har været medlem et år, så har du ret til fuld dækning, i forhold til den forsikring du tegner. Det er nemt, og så sikrer du både dig selv og din familie.

Du har som skrevet 29 a-kasser at vælge imellem og her på Ekonomi.dk har vi en hel del på vores liste, og det er næsten lige som at vælge en tv-pakke, hvor du kan vælge en udbyder, og så har udbyderen en række forskellige pakker at vælge imellem. Det er ret smart, at du for eksempel kan vælge en basispakke, som kun dækker selve forsikringen, og så andre pakker, som giver dig ret til flere forskellige ydelser eller services. Det havde man nok ikke lige forestillet sig, da man i sin tid ændrede loven, men det er sådan at udviklingen har båret det hen. Det er selvfølgeligt forskelligt, hvordan a-kasserne har valgt at gøre det, men jo mere at en a-kasse gør for at tilpasse deres løsninger til kommende medlemmer, jo flere får de naturligvis. Og der er kamp om medlemmerne. I de senere år har a-kasserne mistet terræn, og nye medlemmer er ikke noget ret mange skriver om, tværtimod.

Det frie valg, og de mange muligheder hos den enkelte a-kasse, burde gøre det langt mere attraktivt for nye personer på arbejdsmarkedet. Det sammen med udviklingen på arbejdsmarkedet, og de nye regler omkring offentlig forsørgelse, burde få langt flere til at forsikre sig mod ledighed og økonomisk katastrofe. I dag kan du forsikre dig imod ledighed for under 500 kroner om måneden, og så er du sikret en rimelig indtægt i to år eller 104 uger, som de regner med i dag, fra du får den første ledighedsdag. Det er god tid til at finde et nyt job og en ny vej, hvis det er det der skal til. Har du en arbejdsløshedsforsikring, så kan du i de fleste tilfælde få hjælp til både CV og jobsøgning, men det er forskelligt fra a-kasse til a-kasse, hvilke tilbud de har til deres medlemmer.

A-kasse i Danmark

A-kasserne i Danmark er meget forskellige, og du vil kunne finde lige så mange forskelle som der er a-kasser. Her på vores side har vi et stort udvalg af a-kasser, og de er meget forskellige, både hvad angår løsninger og priser. Efter liberaliseringen er det tydeligt, at a-kasserne er nød til at gøre noget anderledes og skille sig ud fra de andre på markedet, og det har skærpet konkurrencen. Det er jo kun til fordel for dig som endnu ikke har meldt dig ind, og du derfor har langt flere muligheder. du er nød til at sætte dig godt ind i tingene, og finde ud af, hvad dit behov er. Det gælder for eksempel om du skal være fuldtidsforsikret, deltidsforsikret eller andet, og om, hvilke ekstra muligheder eller services du mener, at du har behov for som medlem. Mange af a-kasserne har flere ‘pakker’ du kan vælge imellem, så du kan tilpasse behov og pris til det du ønsker. Priserne svinger også en hel del, og det hænger sammen med, at du får flere fordele, jo mere du betaler for din a-kasse. Det kan måske godt være lidt uoverskueligt, men hvis du er i tvivl om hvad du skal, så kan du i de fleste tilfælde starte med en basispakke, hvor du er forsikret mod ledighed, og så kan du senere vælge flere services til. Det handler først og fremmest om, at du hurtigst muligt bliver medlem. Der går nemlig et helt år fra du bliver medlem, og har betalt kontingent, til du har ret til at få udbetalt dagpenge. Det er sådan at reglerne er, og de kan ikke bøjes. Meld dig ind allerede i dag her på vores side.

A-kasse og ekstra ydelser

Nogle af de ekstra services du kan få med, hvis du vil betale lidt ekstra, er for eksempel juridisk bistand ved en afskedigelse og mange flere. Der findes en hel palette af ‘tilkøb’, som du kan gøre brug af, og du kan ovenikøbet også vælge en ekstra lønsikring, som giver dig ret til et ekstra beløb hver måned i for eksempel et år, sådan at din lønnedgang ved afskedigelse ikke bliver lige så stor. Det er et kæmpe plus, hvis du har en høj indtjening, og du har store udgifter hver måned. Jo mere indtægt du kan sikre dig, jo bedre er det for dig og familien.

A-kasse som studerende – hvad gør du?

Du kan blive medlem af en a-kasse allerede når du er studerende, hvilket betyder, at du for eksempel som kandidat kan melde dig ind i en a-kasse, og få ret til dagpenge, hvis du ikke finder job efter endt uddannelse. Det kan godt betale sig, at læse dagpengereglerne godt igennem, for der kan være mange fordele for dig som læser, og ikke lige har et job efter endt uddannelse.

Hør også hvorfor uddannelseskonsulent Jørgen Jæger mener du bør være med i en a-kasse som studerende

Du kan altid melde dig ind i en a-kasse, og jo før du gør det, jo hurtigere vil du være berettiget til dagpenge, hvis du bliver ledig. Det kan ikke nytte noget, at melde sig ind, når du er blevet ledig, for så gælder der andre regler. Du skal have været medlem et år, uanset hvad, for at kunne modtage en ydelse. Vent ikke for længe, og klik ind på en af vores mange a-kasser, og meld dig ind nu.

Så let kan du blive medlem

Det bør heller ikke være besværet der afholder dig fra at blive medlem af en a-kasse, for det har aldrig været nemmere. Stort set alle a-kasser har online løsninger så du hurtigt og nemt kan melde dig ind, og det tager ikke ti minutter at udfylde en tilmeldingsblanket på internettet, enten via din computer, tablet eller smartphone. Du kan gøre det når som helst og hvor som helst. Det er i din egen interesse, at du gør det allerede i dag, hvis du ikke er medlem. Du vil modtage en mail med bekræftelse af, at de har modtaget din tilmelding, og få dage efter en godkendelse, med en indmeldingsdato, som så er gældende, i forhold til den dag, et år frem, hvor du er berettiget til at modtaget dagpenge. Du vil også modtage en masse information vedrørende din dækning, og du skal læse det hele igennem. Det er her du vil finde ud af, præcis hvad den a-kasse du har valgt, kan tilbyde dig, udover arbejdsløshedsforsikring. Når du har læst deres materiale igennem, så bliver du også meget klogere på, om vil til vælge nogle ydelser, og så betale en smule mere for dit medlemskab. Det kan ofte godt betale sig at være vågen og fornuftig.
a-kasse som studerende

A-kasse uden fagforening er også en mulighed

Er du kun interesseret i et medlemskab som dækker arbejdsløshed, så kan det sagtens lade sig gøre, og du behøver ikke at melde dig ind i en fagforening. Vi har flere på vores liste, hvor du kun melder dig til en form for grundpakke. Måske har du hørt fra dine kolleger, at de er medlem af en fagforening, og at de godt kunne tænke sig, at du gjorde det samme. I følge loven, så har du ikke pligt til at melde dig ind i en fagforening, men hvis du synes, at du skal være med i fællesskabet på arbejdspladsen og være lidt solidarisk, så kan det være en god ide, at følge kollegernes anbefalinger. Det skulle jo helst ikke ende med at du bliver frosset lidt ud, og på den måde få et dårligere forhold til dine gode kolleger. du må ikke føle dig presset til noget, og du skal selvfølgelig gøre det af egen fri vilje. Ofte vil det binde dig endnu tættere på dine kolleger og arbejdsplads, da fagforeningerne tit afholder arrangementer, hvor medlemmerne får nogle gode timer sammen, og hvor sammenholdet blandt kollegerne bliver styrket betydeligt. Det er værd at overveje, om du både skal være medlem af a-kassen og fagforeningen. Hvis ikke du ved så meget og fagforeningen på arbejdspladsen, så kan det være en god ide at spørge dig for. Det betyder måske også en hel del for dine kolleger, og måske har de ikke turde spørge dig, for ikke at skabe splid eller ballade.

A-kasse og dagpenge

Hvis uheldet er ude, og du bliver afskediget, så vil du som forsikret i en a-kasse kunne modtage dagpenge efter dagpengereglerne. Det betyder, at du kan få 90 procent af din tidligere løn, dog med et maksimum på 849 kroner pr. dag hvis du er fuldtidsforsikret, og noget mindre end hvis du er deltidssikret. Uanset om du er det ene eller andet, så kan det slet ikke betale sig, ikke at være forsikret. I forhold til dagens takster på for eksempel kontanthjælp, så vil du have store fordele af, at melde dig ind i en a-kasse hurtigst muligt. Der findes internet- og tv-pakker som er dyrere end kontingentet i en a-kasse, og det vil folk gerne betale for, men når det gælder om at forsikre sig mod arbejdsløshed, så tænker mange mennesker anderledes.

Vi anbefaler, at du kigger vores liste igennem, og læser nogle af deres betingelser eller vilkår, så du kan se, hvor meget du egentligt får for pengene. Vi kan med ro i sindet sige, at uanset hvilken a-kasse du vælger fra vores liste, så får du fuld valuta for pengene, hvis du en dag skulle blive ledig.

Vælg en a-kasse, der passer til dig

Her på Ekonomi.dk har vi plukket nogle a-kasser ud, som dækker de flestes behov, og som har stor erfaring i at vejlede og servicere ledige medlemmer. De sætter en ære i at få deres medlemmer hurtigt i arbejde, sådan at de hurtigt får en normal indtægt igen. Det er altid lettere at få hjælp til jobsøgning, når du er medlem af en a-kasse, og så skal du ikke sidde fast i for eksempel kontanthjælpssystemet, som flere og flere er meget trætte af. Det er ofte forbundet med en masse spildtid, når du skal leve op til dette systems krav, og du vil i nogle tilfælde komme meget længere væk fra arbejdsmarkedet, end hvis du er i dagpengesystemet. Du kan jo selv spørge nogen du kender, om hvordan det system er. Vi har erfaring for her på Ekonomi.dk, at dem der er i det system, de fortryder at de ikke har meldt sig ind i en a-kasse for længe siden. Det vil vi da gerne dele med dig, så du selv kan overveje, hvor længe du ikke skal være medlem. Tiderne er sådan, at det ikke er forbedringer på kontanhjælpsområdet der står først for, så udsigterne for bedre vilkår er ikke lige om hjørnet. Vi har både frie a-kasser og a-kasser hvor der også er en fagforening på vores liste, og du kan selv vælge hvilken type du vil være medlem af. Er du i tvivl, så kan du med fordel læse flere af vores artikler herinde på Ekonomi.dk, hvor du kan hente meget mere information om a-kasser.

A-kasse med forsikring

A-kasserne her på vores side er utrolig forskellige, og de tilbyder mange slags forsikring. Det som er fælles for dem alle er, at de har en arbejdsløshedsforsikring, som giver dig ret til dagpenge efter et års medlemskab, og så 104 uger frem. Størrelsen af dine dagpenge, afhænger af, om du er heltidsforsikret, deltidsforsikret med mere. Det er det samme beløb som a-kasserne udbetaler, så det er her i princippet ligegyldigt, hvilken a-kasse du vælger, når det handler om pengene. Det er ved lov bestemt, hvor meget en sats er, og det kan der ikke laves om på af den enkelte a-kasse. Der er selvfølgelig nogle detaljerede regler omkring udbetaling af dine dagpenge, for der skal for eksempel modregnes nogle timer, hvis du i din dagpengeperiode har småjobs, som vikariater eller lignende. Den vil du selvfølgelig blive sat ind i, hvis du skulle blive ledig, men pointen er, at det altid kan betale sig, at tage et job, selvom det kun er kortvarigt, og så få lidt mere på bundlinjen, når du får din månedsløn.

Få hjælp til både jobsøgning og CV

Udover dine dagpenge ved ledighed, så har de fleste a-kasser også hjælp til jobsøgning og oprettelse af CV. Det er en super måde at få lidt støtte og opbakning på, når nu man er blevet ledig. Der kommer mange ting som man skal gøre, og det er blandt andet, at være jobsøgende. Du skal dokumentere, at du søger jobs, mens du går ledig, og her kan du altså hente hjælp hos de fleste af a-kasserne her på vores side. Mange a-kasser har også en jobbank, hvor de får forskellige jobs ind, og dem får du selvfølgelig også adgang til, hvis du er medlem. Det er ikke alle der har den service, men det kan du tjekke, når du kigger de forskellige a-kasser i sømmene.

Hvis man kan kalde ovenstående for en grundpakke, så tilbyder a-kasserne også mange andre ting, og så er vi lidt ovre i det man kan kalde tillægspakker. Det kan være lidt svært at finde rundt i, men vi prøver at beskrive det lidt i det følgende. Det handler jo også en del om prisen for et medlemsskab, og nogle a-kasser prøver at holde priserne ned, ved at tilbyde en grundpakke, mens andre inkluderer mange af de tillægsydelser du køber i en billig a-kasse, i deres pakke, og så bliver deres grundpakke en del dyrere. For dig som skal melde dig ind i en a-kasse, skal du vurdere, hvilke tillægsydelser du har behov for, og så sammenligne priserne mellem de forskellige a-kasser. Vil du for eksempel gerne have juridisk bistand ved en afskedigelse, så findes det ikke i grundpakkerne, de billigste tilbud, men det kan tilkøbes mod et højere kontingent. I andre a-kasser er dette inkluderet i deres pakke, og så er prisen naturligvis en smule højere.

Hjælp til CV og jobansøgning

Mange a-kasser uddanner dig

Flere a-kasser tilbyder kurser og uddannelse, enten som et tillæg eller som en det af deres pakke, og det kan godt være en fordel for dig som er blevet ledig, at du får mulighed for at tage kurser for at dygtiggøre dig, enten indenfor dit felt, eller i forbindelse med at du skal gennemgå en form for omskoling. Nogle fag er truet og er måske ved at være fortid, og det kan måske være svært lige at finde et job i den kategori som du tilhører. Har en a-kasse tilbud og kurser og uddannelse, så skal du tænke over, hvor let det er, at finde et tilsvarende job, som du havde. Er du ikke medlem af en a-kasse, men skal melde dig ind, så skal du overveje, om du kunne komme i en situation, hvor du ikke vil kunne finde et tilsvarende job, som du har i dag, eller at der måske skal en omskoling til, for at du igen kommer på arbejdsmarkedet. Det er selvfølgeligt svært at spå om fremtiden, men er du i tvivl, så tjek a-kasserne ud, og se om de ikke kommer tæt på det du forventer.

Som du nok har læst, så har mange a-kasser også en fagforening, enten som en del af deres pakke, eller som en ekstra mulighed. En fagforening skal forstås som en forening med medlemmer, som har fælles interesser i forbindelse med deres fag. Der findes for eksempel en fagforening for pædagoger, slagteriarbejdere, akademikere med mere. Det er altså en sammenslutning af ligesindede, som interesserer sig for bedre arbejdsvilkår på deres område, både i forhold til aflønning, arbejdsmiljø og mange flere. Er du selv typen som går ind for fællesskabet, og gerne vil stå sammen med andre om en fælles sag, så skal du kigge efter en a-kasse, som har dette med i pakken, enten som et tilvalg eller som en del af hele deres pakke. Det var lidt lettere i gamle dage, da disse to begreber fulgtes ad, og ikke var opdelt, men det er for at du har et frit valg, og så må du selv tage stilling til, om du vil det ene eller andet.

Det kan blive en stor forandring og nærmest nedtur, hvis du bliver ledig. Du har ikke bare mistet et job, som du helt sikkert har været glad for, men også nogle gode kolleger som du vil savne. Det kan være hårdt, men de fleste synes, at det med økonomien en det værste. Her mister du ikke bare dit indtægtsgrundlag, men det bliver også en kæmpe omvæltning for dig rent økonomisk. De fleste mennesker har jo etableret sig, og har både familie og en bunke udgifter som følger med. Det kan blive svært uden job, at få pengene til at slå til, og selv med dagpenge fra din arbejdsløshedsforsikring er det svært. Det er jo ikke en formue du er sikret, men et rimeligt forsørgelsesgrundlag. Vil du sikre dig yderligere, så kan vi her på Ekonomi.dk godt anbefale dig, at kigge efter en a-kasse, som også tilbyder ekstra lønsikring. Der er ikke noget du behøver at tage stilling til når du melder dig ind, da du hos de fleste a-kasser, kan vælge det til senere, hvis de har sådan en ordning. Du skal bare sikre dig, at den du vælger, tilbyder denne ordning, hvis du senere skulle ønske dette. Der kan være flere tusinde kroner at hente oveni dine dagpenge hver måned i en periode, og det kan redde mange stumper, hvis du skulle blive ledig.

Hvad koster en a-kasse typisk?

Efter at loven om det fire valg blev indført, er der sket mange ting på markedet, og mange a-kasser er dukket op. De etablerede a-kasser og fagforeninger har også måtte forandre deres koncepter og deres måder at gøre tingene på, for at kunne tiltrække sig kunder. Før var det mere medlemmer som automatisk kom ind, nu skal de sælge sig selv, og score kunder i stedet. Det er en kæmpe omvæltning, som er lykkedes for mange af dem. For at kunne titrække nye kunder eller medlemmer, så er det vigtigt, at medlemmerne får noget for deres penge, og det forsøger alle a-kasser at give, men det koster også en del, at have en a-kasse som forretning. Derfor prøver a-kasserne hele tiden at skrue op og ned for deres produkter, og tilpasse dem til de nye potentielle kunder i butikken. Det kan være gode tilbud, som for eksempel to måneders gratis fagforening, hvis du melder dig ind i deres a-kasse med mere. Der er altså rift om kunderne. Det du skal kigge efter på vores liste med a-kasser, er at finde en, som matcher med dit behov. Så vælger du selv, om du vil have den billigste løsning, som ikke har nogen form for ekstra service, andet end hjælp til jobsøgning og CV, eller om du vil have en noget dyrere løsning, hvor du får det hele med i pakken. Vil du lidt ind imellem, så kan du vælge en billig a-kasse, og så til vælge de forskellige ekstra services som de tilbyder. Selvfølgelig betyder prisen på din forsikring en hel del, men forskellene er ofte så små, at det ikke bør være afgørende, om du vælger det ene eller andet. Der kan godt være store forskelle på priserne, men du må kigge godt efter, om du så får det du efterspørger, hvis du vælger en billig a-kasse. Det lidt dyrere a-kasser har til gengæld ofte indeholdt mange af de ydelser eller services, som de billige kræver tillæg for. Du kan sammenligne dem her på Ekonomi.dk, hvor det er nemt og overskueligt, og så kan du søge om medlemsskab direkte her fra vores side. Det vigtigste er, at du bliver medlem af en a-kasse, så hurtigt som muligt, så du allerede om et år er sikret dagpengeret, og dermed en langt bedre forsikring, end hvis du skal være hensat til ydelser fra det offentlige, så i dag må betegnes som tæt på noget der er løgn. Priserne på en a-kasse svinger fra mellem 500 kroner pr. måned og op til cirka 1.000 kroner, og det er, uanset hvad du vælger, ikke penge som er værd at spare, hvis du vil undgå offentlig ydelse, hvis du bliver ledig.

Medlemsskab af en a-kasse er en forsikring, som hvis du forsikrer din bil, dit hus og dit indbo. Når du melder dig ind i en a-kasse, så er du efter et års medlemsskab sikret en løn i form af dagpenge, og det er en form for lønsikring. Du kan, hvis du bliver ledig få udbetalt dagpenge, i op til 104 uger efter at du er blevet ledig, og det skulle jo helst ikke ske. I denne periode, kan du regne med, at du hver måned får omkring 4.500 kroner pr. uge. Det er en månedsløn på næsten 18.000 kroner. Det er for mange mennesker ikke ret meget, men i forhold til hvad du får på offentlig forsørgelse, så er det en del mere, og du kan betale mange regninger for forskellen. Det er maksimumsatsen for alle som er på dagpenge, men det findes flere muligheder for, at få en noget større indtægt, hvis du for eksempel til vælger en ekstra lønsikringsordning, som de fleste a-kasser også tilbyder. For eksempel er der en a-kasse som tilbyder dig 6.000 kroner mere om måneden før skat, hvis du vælger deres løsning. Den koster omkring 345 kroner pr. måned, men så har du også en hel del flere penge at gøre godt med, hvis du bliver ledig.

a kasse med god lønsikring

Derfor kan det godt betale sig med lønsikring

Hvis du sidder og regner lidt på det, så kan det godt betale sig, at vælge lønsikring, for den betyder, at du kan få dækket op til 80 procent, nogle op til 90 procent, af din løn mange steder, og tjener du 45.000 kroner om måneden, så er det rigtig mange penge du mister, når du kun får omkring 18.000 kroner i dagpenge. Ved for eksempel at betale 1.000 kroner mere om måneden til en ekstra lønsikring, så du kunne få omkring 18.000 kroner oveni dine dagpenge. En lønsikring oveni dine dagpenge går fra seks til tolv måneder, afhængig af den type forsikring man vælger. Dem er der nemlig og store forskelle på. Pointen med en ekstra lønsikring er, at du mister meget færre penge, hvis du bliver ledig, og hvis lønsikringen varer et år, så forlænger du den tid, hvor du kan forsøge at få et nyt job, som også matcher med den løn du tidligere har haft.

Som du nok selv er klar over, så er det en ret stor satsning ikke at være medlem af en a-kasse. Det er lidt som at gamble med dit liv og din økonomi, for det er meget afhængigt af din indtægt eller økonomi. Har man som voksen ikke økonomi til at forsørge sige selv, eller være med til at forsørge familien, så kan meget gå grueligt galt. Det handler i den grad om penge og økonomi, men det er også mange menneskelige omkostninger ved at miste sit job, og lige pludseligt ikke kunne være en del af en arbejdsplads, og ikke længere bidrage med det økonomiske på samme måde som tidligere. Det gør ondt helt ind i sjælen, og det kan føre til både nedtur og depression, og det er ikke just befordrende, når du er i den situation. Når man mister et arbejde, så skulle man gerne være fyldt med overskud og gåpåmod, så alle kræfter bliver brugt på, at søge nyt arbejde, og igen komme ovenpå. Det er meget sværere at få det overskud, når økonomien er presset, og når du er lidt ned i et hul, hvor du både er skuffet og vred over situationen. Det er helt naturligt, men du skal videre, og det kommer du meget lettere ved at være tilmeldt en a-kasse, hvor du både er sikret en ok dagpengesats, og hvor du kan få hjælp og støtte til for eksempel jobsøgning, kurser med mere. Du tænker nok ikke sådan lige nu, men det gør vi for dig her på Ekonomi.dk, og anbefaler dig, at du som minimum bruger lidt over 500 kroner til at melde dig ind og blive forsikret. Gør du det, så undgår du rigtig mange bekymringer og problemer, hvis du skulle blive ledig.

Find bedste a-kasse med Ekonomi.dk

Her på Ekonomi.dk har vi samlet en hel række af landets bedste a-kasser, som du kan vælge imellem. Vi har gjort vores liste meget mere overskuelig, så det bliver langt nemmere for dig, at finde den helt rigtige. Det er dit valg, men du skal tænke på, hvad du forventer dig af din a-kasse, hvis du bliver ledig, og du skal forvente, at jo mindre du betaler hver måned i kontingent, jo mindre service får du naturligvis. Det er sådan at det fungerer. Om du vil melde dig ind i en fagforening samtidig, er et helt personligt valg og frit for dig, men hvis dine kolleger synes, at du skal deltage i deres fællesskab, så kan vi godt anbefale dig at gøre dette, uden at det behøver at ændre på dit valg af a-kasse. Det er nemlig to vidt forskellige ting.

Vil du vide lidt mere om a-kasser, lønsikring med mere, så kan du læse flere af vores artikler her på siden. Måske bliver du endnu mere overbevist om, at et medlemskab af en a-kasse burde være et valg alle tager. Det gavner dig, din økonomi og din familie.

Mere information om emnet:

A-kasse, Den Store Danske

Arbejdsløshedskasse, Wikipedia